Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten neve jehova, akkor...

Ha Isten neve jehova, akkor miért nem ezt mondta Mózesnek?

Figyelt kérdés

A Károli szerint a 2Mózes 3,14 így szól:

Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok.

A jehovista biblia természetesen ezt is másként fordította le, de még ők sem merték beleírni a 16. században kreált nevet, náluk így szól:

Isten erre ezt mondta Mózesnek: „AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK.”

Az eredeti héberben Isten neveként ugyanazt írja le, ahogy Károli fordította (meg lehet tekinteni angol fordítással itt: [link]

A héber nyelvben nincs olyan szó, hogy jehova. Isten sem így mutatkozott be, még Mózesnek sem, akkor miből gondolja pár ember, hogy ők ismerik Istent? Vagy magukat még Mózesnél is többnek hiszik?

2015. febr. 5. 13:55
1 2
 1/15 anonim válasza:
Mert bunkó, nem szokott bemutatkozni.
2015. febr. 5. 14:15
 2/15 anonim ***** válasza:

nem azt mondta, hogy "Vagyok, aki vagyok"?

Meg azt is írja a Biblia, hogy Elohim nem?

Bár egy istennek már ne csak egy neve legyen, teljesen igaza van.

2015. febr. 5. 14:52
 3/15 anonim ***** válasza:
60%

Kérdezö, azért nem vetted észre, hogy Mózesnek megmondta Jehova Isten a nevét, mert nem olvastad el.

Figyelj csak mit mond az én Károli Bibliámban Mózesnek Jehova Isten

2.Mózes 6:2,3: "Az Isten pedig szóla Mózesnek és mondá neki: Én vagyok az Úr. Ábrahámnak Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én JEHOVA nevemen nem voltam elöttük ismeretes".

Nézd csak bele a Holt-tengeri tekercsekbe, például az Ézsaiás könyvébe.

A tudósok feltették az internetre...megnézheted, hitelesebb, mint a akármelyik blog, hidd el...vagy bármelyik teológus nézete

Például tudod mit jelent a Jézus Krisztus neve héberül?

Jehosua = Jehova a megmentés,

érdekes módon ez a neve héberül Józsuénak is szintén Jehosua vagyis Jehova a megmentés

2015. febr. 5. 15:31
 4/15 anonim ***** válasza:

Amikor ezt el mondta, akkor arra utalt a nevévével kapcsolatban , hogy milyen Isten Ő,

az az a nevének a jelentését hangsúlyozta.

Mert a Jehova , vagy Jahve jelentése, a teremtői mivoltjára utal, más szóval a neve azt jelenti, hogy amit a célja érdekében véghez akar vinni, azt meg is teszi.

a további vers igy szól amit sajnos az Úr vagy Isten szóval helyettesitettek néhány forditásban még az angol forditásokban is:

(2Mózes 3:14, 15) . . .” 15 És Isten még egyszer elmondta Mózesnek: „Így szólj Izrael fiaihoz: »Jehova, a ti ősatyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok.« Ez az én nevem időtlen időkig, és erről fognak emlékezni rám nemzedékről nemzedékre.

Nem hisszük többnek magunkat, és a több mint ötezer megvizsgált régi irásokban, is benne van ez a név.

az hogy némelyek kihagytá, azt már nem a mi dolgunk megitélni miért tették igy...

egyébként még javaslom nézd meg a régebbi károli forditású bibliát a 2Mózes 6:3-as versét megfogsz lepődni....

2015. febr. 5. 15:32
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia !

A Károliban ez áll:

2 Mózes 3,13-14

13 Mózes pedig monda az Istennek: Íme én elmegyek az Izrael fiaihoz és ezt mondom nekik: A ti atyáitok Istene küldött engem ti hozzátok; ha azt mondják nekem: Mi a neve? mit mondjak nekik?

14. És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izrael fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

A VAGYOK héber megfelelője hájáh: van, létezik

A VAGYOK jelenti Isten ott volt a múltban ott van jelenbe és ott lesz a jövőben is, jelenti mindenhatóságát és az idő feletti

létét.

Figyeld meg mit mond Jézus a János Evangéliumba amikor le akarják tartóztatni ?

János 18,5-8:

5 Felelének neki: A názáreti Jézust. Monda nekik Jézus: Én vagyok. [Ott] állt pedig ő velük Júdás is, aki elárulta őt. 6 Mikor azért azt mondá nekik, hogy: Én vagyok; hátra vonultak és földre esnek. 7 Ismét megkérdezte azért őket: Kit kerestek? És azok mondának: A názáreti Jézus. 8 Felel Jézus: Mondtam nektek, hogy én vagyok [az].

A vagyok görög megfelelője eimi: van, létezik, jelen van.

Tehát Mózes a pusztában az égő csipkebokorban Jézussal találkozott, de sehol nem szerepel a Jehova név!!!

2015. febr. 5. 19:09
 6/15 A kérdező kommentje:
A Holt tengeri tekercsek egyike sem tartalmazza a jehova szót. Ezt miért hiszit el el a szervezetnek? Tetragrammon van leírva, nem a jehova szó. Azt, bárhogy kapálóztok ellene, több évszázadoddal találta ki egy ember, mert rosszul fordította. Fogalmam sincs miért ragaszkodtok ennyire egy hazugsághoz.
2015. febr. 5. 19:47
 7/15 A kérdező kommentje:

A Károliban pedig így áll az említett ige: Mózes 2. könyve, a kivonulásról

6:2 Az Isten pedig szóla Mózeshez

és monda néki: Én vagyok az Úr.

Gondolom már fel szentünk mikor hazudsz, ugye? Sőt, gondolom még az eredeti héber szöveget sem nézted át. Mert akkor látnád, hogy hazudik a szervezet, bár nektek nem számít ez, még az sem, hogy az átírással bemocskolták a Bibliát.

2015. febr. 5. 19:49
 8/15 A kérdező kommentje:

Javítok: fel sem tűnik

Tudjátok, hogy miért írunk ilyen sokan ide ebben a témában? Hogy felébredjetek. De az ébredés fájdalmas lesz, amikor meglátjátok a tömény hazugságot, amiben addig éltetek.

2015. febr. 5. 19:51
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezö, tudod mi a problémád?

lehet hogy olyan Bibliát vettél, olyan fordítást amelyböl a "bölcs" fordítók már teljesen törülték az Isteni nevet.

Micsoda csalás! Milyen nagy hazugság!!!

Olvasd el kérlek a Jelenések könyve utolsó verseit, mely szigorú itéletet mond ki azok felett, akik megváltoztatják a Biblia szövegét, akik hozzátesznek vagy elvesznek belöle.

Ezt teszik azok is, akik titeket ezzel becsapnak, hogy olyan forditásokat készítenek, melyböl kitörölik a Jehova nevét.

Ti pedig hagyjátok magatokat sajnos velük vezetni.

Ha érdekel az igazság, nem a sajátod, nézz meg kérlek egy régebbi kiadású Károli Bibliát. Minnél régebbi, annál többször ott van Jehova neve.

De nekem igazán semmi közöm hozzá, hogy mit hiszel el, ez a te életed.

2015. febr. 5. 20:05
 10/15 anonim ***** válasza:

...és még ennyit kedves kérdezö

Ki beszélte be neked ezt a butaságot, hogy a szervezet találta ki, hogy a Holt-tengeri tekercsek tartalmazzák az Isteni nevet?

ezt a szervezet találta ki?

[link]

2015. febr. 5. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!