Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki találta ki a gonoszságot?

Ki találta ki a gonoszságot?

Figyelt kérdés
Amikor kitalálta, honnan vette az ötletet? Miből merített? Mi volt az értelme a kitalációnak?
2015. febr. 3. 20:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Amikor meg nem volt gonoszsag, akkor voltak a jok, es a "kevesbe" jok. Pl. te kapsz 500 ft zsebpenzt, te peti mar csak 100 ft-ot kap mert neki gonoszak (kevesbe "jok") a szulei. Szoval hogy kinek mi a gonosz az relativ :)
2015. febr. 3. 20:28
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem kellett kitalálni, lényegileg benne van a létezésben.
2015. febr. 3. 20:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ézs 45,7

Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!

2015. febr. 3. 20:39
 4/16 anonim ***** válasza:

az a személy aki elégedetlen volt az életével és úgy gondolta, hogy nagyobb hatalomra tesz szert,

ehhez hazugságra volt szüksége, amely által nem csak angyalokat de magát az embert is behúzta, igy sikerült egy időre hatalomhoz jutnia, de vesztésre áll,

Az ötletet saját magától vette, hiszen a tolvaj se tolvajnak születik, hanem ha valamit megakar szerezni amit rendes esetben nem lehetne az ővé lopással kaparintja meg

Értelme nincs csak annyi, hogy egy időre uralkodási engedélyt kapott a vádjai bizonyitására

2015. febr. 3. 20:49
 5/16 A kérdező kommentje:
Ha a sötétséget is Ő teremtette, vagyis a gonoszt, akkor az embert fogja megítélni, akit szentségben teremtett a saját akaratából ( a Szentírásban ítéletről van szó ) vagy a sötétséget, amit szintén Ő teremtett, nagyon úgy tűnik, abból a célból, hogy gyötörje az embert?
2015. febr. 3. 21:16
 6/16 anonim ***** válasza:

--gömb--

3-as, az idézett ige nem ezt jelenti.

Igaza van annak bizonyos relációban, aki azt mondta hogy lényegileg benne van a létezésben, de ez hosszas filozofiai fejtegetés lenne, és nem mindegy, hogyan értjük ezt.

Dióhéjban annyi, hogy a sátán meg akarta szerezni az istennek járó hatalmat és dicsőséget. Az embert is ezzel kísértette meg, hogy olyanok lesznek mint az Isten.

Az hogy pontosan milyen folyamatokon ment keresztül ennek a lénynek a szíve (azaz lényének központja, lényege), nem ismert igazából pontosan. De igazából nem is érdekes. Elég ránézni a végeredményre.

2015. febr. 3. 21:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Hogyne lenne lényeges,hiszen mi szenvedünk. Elbukunk és felállunk, küzdünk és feladjuk, pusztítjuk magunkat és másokat. Kinek jó ez? Ki vállalja ezekért a felelősséget?
2015. febr. 3. 21:44
 8/16 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nos, én nem elmélkedek túl sokat ilyen kérdéseken. Az én Istenhez való hozzáállásom meglehetősen pragmatikus.

Semmi másról nincs szó, mint arról, hogy ő a jónak a forrása. Nincs nélküle jó.

Aki őt megtámadja (elsőként a sátán), az szükségszerűen gonosszá válik.

Igazságot is csak ő szolgáltat végső soron.

Senki nem fog jobbat produkálni nála, soha, sehol.

Akik túl sokáig erolkodnek ilyesmivel, érdekes modon hihetetlen gonoszságot képesek produkálni, mint az már számtalanszor előfordult a történelemben.

Nincs senkinek jogalapja arra, hogy az Istent megitelje. Amit tehetünk az az, hogy megbeszéljük vele a dolgokat.

2015. febr. 3. 21:58
 9/16 A kérdező kommentje:
Megbeszélhetjük ? Ez úgy néz ki, hogy csak én beszélek. Azt sem tudom, meghallgatja e valaki. Lehet, hogy hülyeségeket beszélek ami a kutyát sem érdekli.
2015. febr. 3. 22:10
 10/16 anonim ***** válasza:

"3-as, az idézett ige nem ezt jelenti. "

Akkor mit jelent? :)

2015. febr. 3. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!