Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Festmények a Pokolról, valaki...

Festmények a Pokolról, valaki elhiszi ezt a gusztustalanságot?

2015. febr. 3. 13:05
1 2
 11/20 lőrinc3 ***** válasza:
Soha nem értetettem egyet valamivel,még pedig ha én meghalok a testemből ki száll a lelkem,igaz akkor jön az hogy Jézus meg ítél,nos végbe megy rajtam egy ítélet,hogy a menybe megyek vagy esetleg a pokolba,miközben Jézus a feltámadásról beszél,illetve az egész újszövetségben meg lehet találni az ehhez kapcsolódó szövegeket.Mi a lényeg,mivel lesz feltámadás az emberi lelkek visszatérnek a testükbe a jelenések könyve azt írja,hogy akkor fog végbe menni az igazi ítélet,mert feltámadnak mind az igazak mind az igazságtalanok.Ha én jól éltem a földön és halálom után Isten magához vett,akkor könyörgöm mi értelme van annak hogy én még egyszer meg szülessek,hisz mindenkinek a menybe való vágyódása van kell attól szebb dolog hogy Isten magához fogadott.A Biblia sehol nem ír ilyen fajta ítéletről,hogy meg lesz ítélve a test külön a lélek.
2015. febr. 3. 16:28
 12/20 anonim ***** válasza:

Szép csendben szeretném megsúgni, hogy a keresztény tanítás szerint halál után az ember teste elenyészik, a lelke az, ami, vagy a mennybe vagy a pokolba jut.

A lelke pedig nem fog testi kínokat szenvedni, nem fogják a nyelvét szurkálni vagy micsoda, mert nem lesz nyelve.

A pokolban lelkileg gyötrődnek az elkárhozottak, ugyanolyan lelki kínokat élnek át, amiket néha itt a földön is megtapasztalunk. Csak éppen hatványozva. De nyársonsütés meg ilyenek nem lesznek.

2015. febr. 3. 18:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha abból a szempontból nézzük ezt a kérdést, ahonnan nézed, akkor tényleg igazad, egy ilyen Istenben hinni, az tényleg beteges dolog.

De szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ilyen Isten nincs is, csak az elképzeléseidben, a valóágban nincs.

Arra gondolok , hogy egyre jobban terjednek pld. azok a rajzfilmek, amelyek sajnos rosszra nevelik a gyerekeket. Gondolok itt az olyan rajzfilmekre, melyek pedofiliára (pld. hentai), fekete mágiára, erőszak élvezetére nevelik a gyermekeket. Szerintem ez az, ami valóban undorító, és beteges.

Azok, akik ilyen rajzfilmeken nevelkednek, nőnek fel, borzalmas lehet a lelkük belülről nézve. Aki képes az erőszakot élvezni, örömöt okoz, ha ilyen rajzfilmeket készít, vagy néz, annak a lelke sokkal betegesebb és undorítóbb, mint azok a festmények, amelyekről beszéltél.

Tehát a pokol, és azok, amelyek ott történnek, már csak következményei, egy beteg, és hitetlen éltnek a következményei.

Istent nem lehet okolni a pokolért, mivel nem ő, hanem azok a beteg lelkű szellemi lények hozták létre, akik ragaszkodnak az undorító és beteges dolgaikhoz.

Nem Isten az, ak aki pokollal büntet, hanem aki pokollá teszi az életét, az kerül halála után a pokolra.

2015. febr. 4. 14:10
 14/20 anonim ***** válasza:

A Biblia a pokolról mint egy gonoszok számára létező kínzó helyről nem ír. A Biblia azt írja, hogy a halottak semmit sem tudnak (Préd. 9:7), alszanak (Ján 11:11-13).

Isten nem egy kegyetlen diktátor, aki örökké kínozza azokat, akik nem hisznek benne. Az örök élet csak azoké, akik Benne hisznek (János 3:16).

2015. febr. 6. 22:02
 15/20 anonim válasza:
2016. júl. 4. 00:02
 16/20 anonim válasza:

Ez egy propaganda, ami pont arról szól (mint oly sok minden más is), hogy megundorodjunk a hittől és eltávolodjunk Istentől.

Beismerem, az elején elhittem ezt a marhaságot, de aztán csak észrevettem benne a mocskos húzásokat. Az is a pokolra kerül, aki nem jár egyházi gyülekezetbe, meg sokat internetezik? Meg a kisgyerek, csak mert néha rosszul viselkedik? Ne már!

Szerintem előbb kerül a pokolra az, aki ilyen mocskokat terjeszt és így megvezeti az embereket.

Ja és a youtube csatorna, amin a videó van a hajnalcsillagnet nevet viseli. És ki a hajnal fia, a hajnalcsillag? Lucifer, vagyis a sátán. Már maga a név is lebuktatja.

S így pőre gazságomat Bibliából ellopott kacatokba burkolom, s szentnek látszom az ördög szerepében.

2016. szept. 23. 14:14
 17/20 anonim válasza:
16-os vagyok, nem láttam, hogy videólink van a hozzászólásom előtt, természetesen a kérdésben lévő videóra utaltam.
2016. szept. 23. 14:15
 18/20 anonim válasza:

A festmények a pokolról egy eszköz a sok közül arra, hogy rossz színben tüntesse fel Istent és bemesélje nekünk, hogy nem szabad hinnünk benne és jóságában.

Sajnos ezzel sokaknál célt is értek már és akik az ilyen hazugságokat terjesztik, na azok fognak csak igazán a pokolra jutni, mert megvezetik és hazugságban tartják az embereket és halálra ítélik nem csak saját magukat, hanem őket is.

2016. szept. 23. 14:42
 19/20 anonim válasza:
Nagyon sok ilyen szemetet létrehoztak már és mindig ugyanazt akarják bebizonyítani: hogy Isten nem egy szerető atya, hanem egy kegyetlen zsarnok. Pedig valójában azok a kegyetlen zsarnokok, akik ilyeneket csinálnak. Terjesztik a szarokat és mocskolják a jókat, megvezetik az embereket, tönkreteszik az életüket és elveszik a jövőjüket. Szerintem az ilyenek sokkal előbb kerülnek a pokolra, mint az aki internetezik meg nem jár egyházi gyülekezetbe.
2016. okt. 10. 15:39
 20/20 anonim ***** válasza:

Látom, már régi a kérdés, de azért válaszolok.

(A videót nem néztem meg, a telefonom nem töltötte be, enélkül értelmezzétek a válaszom.)

A poklot ábrázoló festmények mind-mind emberi agyszülemények, nem kell azt hinni, hogy ezek az "igazságot" mutatják be. Egy (vagy több) embernek volt egy elképzelése a pokolról, hát lefestette, úgy, ahogyan ő azt látja. Ez nem jelenti, hogy a pokol valóban ilyen is! Sőt, azt sem, hogy egyáltalán létezik. Nem, nem ebben hiszünk.

2017. nov. 25. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!