Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől igaz keresztény egy...

Mitől igaz keresztény egy keresztény?

Figyelt kérdés

Attól, ha vasárnap templomba jár, szombatot ünnepel, házról házra jár, nem eszik húst, nem iszik alkoholt, nem hallgat keresztény rockzenét, nyelveken szól, kirekesztő, ítélkező?

Ha ezeket cselekszi, akkor a Isten tanítása szerint él?

2015. jan. 28. 18:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
82%

Attól keresztény valaki, hogy kenete van a Szenttől:

"És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok...

És az a kenet, amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem amint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és amiként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne." (1Jn 2,20:27).

Akinek van kenete keresztény, akinek nincs kenete nem keresztény. A kenet tesz képessé és alkalmassá Isten szolgálatára, Isten nélkül a legalapvetőbb dologra sem vagyunk képesek:

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek." (Jn 15,5)

"Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van: Aki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít." (2Kor 3,5-6)

2015. jan. 29. 09:30
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1-s és 7-s válaszoló! Köszönöm! Leírtátok a lényeget! :)

2015. jan. 30. 08:19
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valaki attól keresztény, hogyha van kapcsolata Istennel, és próbál olyan szeretetet mutatni az emberek felé, mint amilyen feltétel nélküli szeretetet mutat Isten irántunk.
2015. jan. 30. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!