Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki áttért az Iszlámra annak,...

Aki áttért az Iszlámra annak, hogy fogadta környezete? Milyen irányba változott az élete?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban tudom elképzelni, hogy tudnék úgy élni.

Egyre inkább vonz.

Tetszik, hogy szigorúbban és komolyabban vesznek olyasmit a mit a keresztények nem.

Lehet, hogy jobb úton járnak?

2015. jan. 26. 12:36
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

ja, #21-#28: Nem pontoztalak le, ha erre gondoltál volna.

Sőt!

a szufi az iszlám misztikája= a keresztény misztikával -hiszen lényege szerint mindkettő a misztikus unióra törekszik és éri el.

aa

Muhjí-d-Dín Ibn Arabí verse:

Szívem minden forma otthona,

gazellák legelője, szerzetesek kolostora,

az istenség képeinek temploma, zarándokok

Kábaköve, a Tóra táblái, a Korán könyve.

Vallásom a szeretet, bármerre járnak is

hátaslovai, ott van vallásom és hitem.

*

2015. jan. 27. 14:11
 32/35 anonim ***** válasza:
14:05 :):)
2015. jan. 27. 15:45
 33/35 anonim ***** válasza:

Aki az iszlám mellett ír, 0%. Jó és hatékony, de evangéliumi idézetekkel semmit sem értek el egy ilyen témában, csak SPAMmel szórjátok tele a válaszok helyét. Bocs, első oldal után nem láttam értelmét, hogy folytassam.

Csak kár, hogy a válaszaitok max 1%-a kapcsolódik a témához.

Fröcsögés mocskolódás. Jellemző.

Na de hogy ne legyek off, írom a tapasztalatomat -

....

...

TÖKMINDEGY :)

Úgyis privátban küldöm, a fröcsögőknek semmi közük ehhez.

Üdv.

2015. jan. 27. 16:19
 34/35 anonim ***** válasza:

Kedves 30-as. Te gúnyolódsz és amiket írtál abból csak az látszik hogy fogalmad sincs az Iszlámról. Figyelmesen elolvastad a kérdést? Nem hiszem hogy a kérdezőt a projekten dolgozó mérnökök érdekelnék.

Mások hitét gúnyolod, úgy hogy semmit nem tudsz arról. Szerinted ezt tanította Jézus? Egyébként pontoson tudjuk Jézus mit tanított, szerepel a Koránban.

De ne értsd félre, nincs kétségem afelől hogy tele vagy szeretettel :)

2015. jan. 27. 19:34
 35/35 anonim ***** válasza:

34-es, hogy a kérdezőt mi érdekli,azt döntse el ő. Ez pl a szeretet megnyilvánulása, nem pedig, hogy elhallgatok valamit, hogy megtévesszek valakit... A szufi költő gyönyörű versét azért idéztem, mert ars poetikám része.

Ehhez: szabadság kell, hogy azt kialakítsam azt az Utat (Tao), ami közelebb visz Istenhez=Allahhoz. Ennek belülről kell fakadni nem lehet felszínes, külső informáltsággal kialakítani. az, hogy a muszlim iráynzatok elvetik a muszlim(!)szufikat rossz jel: egy külső irányítással akarják a belső utat elhomályosítani.

Mindenesetre nem árt tudnia, hogy mi ellen és mibe menekül ahol "szigorúbban és komolyabban vesznek olyasmit"

Tudnia kell, hogy NEM LÉPHET LE az útról, ha jobban megismerve - mégsem azt érzi később sajátjának. Ezerszer meg kell gondolnom, hogy rálépjek egy olyan útra, amiről nem jöhetek le, ha mégsem a sajátutam (svadharma)

A sajátúton (svadharma) elbukni is jobb, mint más útján -kényszerből és nem szabadságból haladni.

Az, hogy mi a sajátutam: megismerés kérdése. Megismerés(gnózisz).

Ezáltal tudom FELISMERNI világosban látni a sötétben tévelygés helyett. Ehhez vannak segítők, az igazi műalkotások, a mesterek, a tanítók, szakrális iratok (ezek az öt világvallás iratai: hindu, taoista, buddhista, keresztény és iszlám). Azokat meg kell találnom. És ma már több tradíció írásaiból lehet megtalálnom. Nehéz, mert sok a téveszme, áltanító és álművészet. De meg kell próbálni megtalálni. Mert különben eltéved az ember vagy álspirituális szekták bevonzzák, és attól kezdve nem menekül.

2015. jan. 28. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!