Aki áttért az Iszlámra annak, hogy fogadta környezete? Milyen irányba változott az élete?
Egyre gyakrabban tudom elképzelni, hogy tudnék úgy élni.
Egyre inkább vonz.
Tetszik, hogy szigorúbban és komolyabban vesznek olyasmit a mit a keresztények nem.
Lehet, hogy jobb úton járnak?
Javaslom hogy olvasd el a Koránt, és nézz utána a neten. Az itteni mecseteknek magyar nyelvű oldalai vannak.
Én azt mondom az Iszlám az egyetlen járható út. Az előttem válaszolók nagyrésze viszont nem ért egyet ezzel. Neked kell eldöntened hogy melyiket tartod helyesnek, de ne felejtsd el hogy majd Isten előtt fogunk állni és számot kell adnunk mindenről. Ott már nem tudunk változtatni a dolgokon csak itt van rá lehetőségünk amíg élünk. Itt kell jó döntéseket hoznunk. Azért vesszük komolyan mert tudjuk hogy komoly tétje van.
Én olyan munkahelyen dolgozom ahol csak én vagyok muszlim de ebből semmilyen probléma nincs. Étkezésben lesz változás de nem olyan nagy és a többi sem megoldhatatlan.
Szerintem olvass utána, akármelyik mecsetet megkeresed szivesen válaszolnak minden kérdésedre.
egyszer a Fekete-metorit kőhöz, a Kába szentélyhez (الكعبة – al-Kaʿba) is kötelező elmenni. A képen a a Kába szentély bal sarka az origó, jobbra le az x tengely,jobbra föl az y tengely. Egy egység: egy db. Igazhívő (Allah növessze hosszúra szakállát) (már, ha férfi egyébként azért inkább ne).
Ott a x=+124 és y=+521-nél van egy üres hely.
A Nagy Kőhöz való igyekezetükben a zarándok néha rosszul lesznek (meleg van ám), minden évben van néhány agyontaposott áldozat is. Ezért légkondicionált sátrak várják a buzgó hívőket, és az utat is tervezik légkondicionált sátorral lefedni. Magyar mérnökök is dolgoznak a projekten, hatalmas a költsége, míg a világon éhen halnak az emberek.
Pedig csak az édes Jézus, a szelíd kegyes Krisztus egyszerű(?) tanítását kéne megszívlelni:
"Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást."
"hatalmas a költsége"
A zarándokok simán megteremtik Szaud-Arábiának.
...mert hogy a megrendelő a világ 3.leggazdagabb embere, a király volt, Abdullah ibn Abdul-Aziz Al Szaúd
-Isten nyugosztalja, (mert nemrég elhunyt)
Isten = arabul a szó: Allah
-ott már ugyanahhoz kerül a Lélek...(itt még van időnk/helyünk mazsolázni a csoportok közt:)
"Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást."
Sugárzik bellőled a szertet 23-as válaszoló :)
"-8, szerintem ezek a keresztény világban és a
Vatikánban is megvoltak sok-sok
évvel,évszázaddal ezelőtt !"
Csak az a nagy különbség, hogy az iszlámnak a megalakulásától napjainkig folyamatosan a háború és a terror
volt a kísérőjelensége, amely
elszakíthatatlan tőle.
Nem beszélve Mohamed megkérdőjelezhető szavahihetőségéről. A követőinek 4 feleséget engedélyezett, de neki volt 12-13. Az sem mellékes, hogy ma Európában börtönbe zárnák pedofiliáért. Mohamed irástudatlan volt, és az írnok akinek diktálta a Koránt az kitért az iszlámból, mert egyszer azt is beiratta vele Mohamed a Koránba, amikor csodálataként tett egy spontán megjegyzést Allahról.
Innentől már nem tartotta az írnok sem ihletettnek a "prófétát".
A Biblia prófétái nem bandavezérek voltak, mint Mohamed aki rablóhadjáratokkal tartotta fenn magát, hanem ők Isten szent, hiteles emberei voltak.
kedves 28-as gúnyos muszlim testvér:akik ismernek -személyesen azt mondják: igen, sugárzik.
Ha tényeket közlök, és az neked nem teszik, az szeretetlenség? Lőj le. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!