Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért személyválogató,...

Isten miért személyválogató, miért kedvesebb egyik teremtménye a másiknál, miért választ ki népeket, embereket, miért nem bánik mindenkivel egyenlően?

Figyelt kérdés
Ez nem igazság,ő nem igazságos Isten!!

2015. jan. 23. 16:05
1 2
 11/12 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Kedves kérdező, igazad van, személyválogató az Isten. Ez az eleve elrendelés problémája. Ha tényleg szeretnéd megérteni, akkor kezd el tanulmányozni a Bibliát, és olvass a predesztinációról szóló műveket. Különösen ajánlom Kálvin életművét. Az, hogy személyválogató, nem jelenti, hogy igazságtalan lenne. De ahhoz, hogy ezt lásd, hit kell: márpedig hitet nem kapsz másképp, mintha keresel. Ezért tudom ajánlani neked is a kutatást. Itt senki nem tud eléd állni olyan igeszakasszal, ami az ellenkezőjét bizonyítaná. Miért mondaná Isten akkor azt egy testvérpárra, hogy "Jákobot szerettem, Ézsaut gyűlöltem"? Nem biztos, hogy szó szerint idéztem.

Isten üdvözítő kegyelme minden embernek lehetőség, de mégsem kaphatja meg mindenki. Akkor hogy van ez?

Javaslom: Nézz utána. Én pl tudom, hogy Isten személyválogató, de ettől még nem tartom igazságtalannak. Ő nem csak a szeretetnek, de a gyűlöletnek is Istene.

2015. jan. 25. 15:02
 12/12 világvége1 ***** válasza:
Kellett választani egy népet a kereszténység megalapozásához, ennyi. Nem volt kedvesebb Istennek a zsidó nép a többinél.
2020. jún. 20. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!