Igaz, hogy a mai keresztények nagy része szerint is olykor komolyan meg kell verni a gyerekeket, különben elkanászodnak?
"...az ókori típusú brutális elvek nem jönnek be."
A Biblia egyáltalán nem híve a brutális fegyelmezésnek, ha erre gondolsz, szerintem manapság ez sokkal gyakrabban előfordul.
Az ateista "angyaloknak" azt üzenem, hogy a materializmus kora nem az erkölcsösséget, szeretetet, békét, hosszútűrést hozta el a világba, hanem éppen ellenkezőleg!
Érdekes lenne, ha ez nem látszana meg a gyermeknevelés területén. (Örülök, hogy a te családod kivétel, bár én nem nevezném csupán a te elveidnek, hiszen te is csak átvetted a jó példákat valahonnan, meg az alapból bennünk lévő lelkiismeret, ugye.)
Persze ez vonatkozik a Krisztusi szellemtől messze eltántorgott legtöbb "keresztény" egyházra is, hogy korrektek legyünk!!!
Ugye nem baj, hogy ilyen kritikus voltam, de remélem senkit sem sértetem meg.
"A Biblia egyáltalán nem híve a brutális fegyelmezésnek"
Szerintem pl.ez: "A kékek és a sebek távoztatják el a gonoszt, és a belső részekig ható csapások."(Péld.20:30)
Ez nekem brutális...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!