Isten a Biblia lapjain kijelenti: „Én
vagyok Jehova. Ez a nevem”
1.Korintusz 8:5,6: "mert még ha vannak is akiket "isteneknek" neveznek, akár az égben akár a földön, mint ahogyan van sok isten és sok úr, számunkra valójában egy Isten van az Atya, akiböl van minden , és mi öérte, és egy Úr van Jézus Krisztus, aki által van minden és mi öáltala"
Sok isten és sok úr, mondja a Biblia. A történelem lejtöjében sok isten maradt például Ra, Baál, Zeusz, az aztékok véres istene.....
Egy Isten van, aki kezdettöl fogva ismert. Nem tünt el a neve az évezredek lejtöjében, bár sokan harcoltak és mai napig keserves harcot vívnek ellen, ez a Biblia Istene Jehova. A legfelségesebb Isten.
Kiírom a Károli Bibliámból a Zsoltárok 83:19: "hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész Földön".
Mózes azonban így szólt az igaz Istenhez: „Ha most elmegyek Izrael fiaihoz, és azt mondom nekik: »Ősatyáitok Istene küldött hozzátok«, és ők erre megkérdezik tőlem: »Mi a neve?«, akkor mit mondjak nekik?” 14 Isten erre ezt mondta Mózesnek: „AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK.” Majd hozzátette: „Ezt mondd Izrael fiainak: »Az AZZÁ VÁLOK küldött engem hozzátok.«” 15 És Isten még egyszer elmondta Mózesnek:
„Így szólj Izrael fiaihoz: »Jehova, a ti ősatyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok.« Ez az én nevem időtlen időkig, és erről fognak emlékezni rám nemzedékről nemzedékre. 16 Menj, gyűjtsd egybe Izrael véneit, és mondd ezt nekik: »Jehova, a ti ősatyáitok Istene, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Istene megjelent nekem, és ezt mondta:
#7 írja jól.
Ez lehez Jehova, Jahve, stb...
7-es vagyok!
Én nem írtam, hogy Jehova! Jahveh már inkább! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!