Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engem zavar h a bibliából...

Csak engem zavar h a bibliából kimaradt részeket el titkolják? Engem nagyon zavar h nem tudom az "igazságot" ti tudtok ilyen kimaradt részeket?

Figyelt kérdés

Én ismerem Lillith történetét a salaon gyűrűjéről szólót és állítólag van egy 2. özönvíz amit említ a biblian???

tudnátok ilyeneket írni?akit érdeleknek az ilyenek akár privátban is irhatnak....

#Biblia #igazság #titok #kimaradt részek #lilliti #salmon
2015. jan. 14. 15:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ha Isten nevében Istent megölik, akkor a két Isten különböző"

- helyesen: a két Istenkép különböző.

EGY Isten van.

2015. jan. 15. 17:07
 22/25 Pietrosol ***** válasza:

# 21!

"helyesen: a két Istenkép különböző.

EGY Isten van."

Ez a te véleményed. Az enyém pedig az, hogy egy Isten VAN, meg egy csomó kép, ami az emberi psziché kivetülése. Ezek közül egy a vérrel táplálkozó ószövetségi.

2015. jan. 15. 17:15
 23/25 anonim ***** válasza:

ok egyetértünk.

Krisztus pedig pap mindörökké Melkisedek rendje szerint.

2015. jan. 15. 17:22
 24/25 anonim ***** válasza:

@Pietrosol

Nézzük már meg egy kicsit jobban miket írsz:

"Jel 2,22-23 a A thiatirai gyülekezet ANGYALÁNAK."

-->És evvel mit akarsz mondani? Csak nem azt, hogy Jézus Krisztus a szó szoros értelmében vett angyaloknak küldi az üzenetét? Nézd már meg egy kicsit a bevezető látomást, az angyalok itt a csillagok azonosításának felelnek meg (Jel 1,20), amik viszont hívő embereket hívatottak jelképezni (Dn 12,3; Fil 2,15). Most nincs előttem a görög szöveg, de feltételezem, hogy ebben az esetben is az "aggelosz" kifejezés található az eredetiben, ami viszont szó szerint "követet, küldöttet" jelent, és emberekre is alkalmazza a Biblia. A "gyülekezet angyalai" tehát itt nagy valószínűséggel a gyülekezetek lelki vezetőit akarja jelképezni, akik viszont a gyülekezetekkel megosztják az üzenetet, éppen ezért a levél tartalma bizony a gyülekezetnek is szól.

"A többi Jézabelnek címezve, aki a héber hagyomány szerint egy rossz szellem és az ő gyermekei pusztulását írja le."

Itt két viszont két hibát is elkövetsz:

1. Nem igaz, hogy a levél többi tartalma Jézabelnek van címezve, sőt neki nem szól semmi ebből a levélből, csak megemlítették. Ha megnézed a levél szerkezetét akkor a következőt látod:

-(2,18-19)- Krisztus bemutatkozása a gyülekezet lelki vezetőjének és a gyülekezetnek, és dicséret.

-(2,20-23)- Panasz a gyülekezetre, mert enged Jézabelnek. Az ítélet kihirdetése Jézabelen.

-(2,24,25)- Üzenet a gyülekezetnek és a többi thiatirainak, [Pl utalás Krisztus 2. eljövetelére]

-(2,26-29) - Ígéret a gyülekezetnek, elköszönés, felszólítás.

Mint látod tehát Jézabelnek itt egy darab üzenet sincs. Nem tudom, hogy miféle hagyományra hivatkozol, amikor azt mondod, hogy Jézabel "aki a héber hagyomány szerint egy rossz szellem" -->Ilyen hagyomány ugyanis NEM létezik! Jézabel egy valóságos történelmi személy volt, egy pogány királylány, akit Akháb király vett feleségül az i.e. 9. században, és a királylány személye hozzájárult ahhoz, hogy Izrael bálványimádásba süllyedjen. Illés próféta ekkora lépett fel. Az Ószövetségben, a Királyok könyvében olvashatsz Jézabelről. A Jelenések könyve Jézabel személyét már jelképesen használja, történelmi szerepéből kiindulva a hamis vallás jelképe. Megerősíti ezt az értelmezést az is, hogy a Bibliában az asszony az Egyház jelképe. Egyébként megjegyzem, hogy a történeti-folytatólagos értelmezésben a levelek Egyháztörténelmi korszakokat hívatottak jelképezni, ez a levél - tartalmából kifolyólag is - a leghosszabb időszakot, a középkort jelképezi. Jézabel személye tehát itt a középkori hamis vallásosságot személyesíti meg. Nos ellene mondta ki Jézus Krisztus az ítéletet, miután közölte, hogy adott neki megtérésre való időt is. A hét trombitaszó pont ezt az időszakot (is) mondja el. A középkori egyházat ugyanis valóban csapások sújtották előbb a népvándorlás, majd az hódító-térítő muszlimok hadjárata idején a jövendölésnek megfelelően.

"Tehát nem az volt a kérés, hogy mibe tudod belehazudni a mérhetetlen vérvágyadat, hanem, hogy hol beszél arról, hogy embereket akar ölni."

-->Gondolkodj már egy kicsit, mielőtt mondasz valamit. Ki beszél itt vérvágyról? Mert én biztosan nem. Igazságos ítéletről van szó. Az, hogy neked ez nem tetszik, és nem tudsz vele azonosulni, már a te dolgod. A Biblia egyik alaptanítása, hogy >>a bűn zsoldja a halál<< (Rm 6,23). Krisztus áldozatának köszönhetjük, hogy nem kell meghalnunk, viszont aki visszautasítja Krisztus áldozatát, annak magának kell viselni a bűn büntetését. Olvasd el a kecskék és a juhok példázatát, (Mt. 25. fej.) abból talán megérted, hogy miről van szó. Az egy apokaliptikus példázat, ahol Jézus mondja ki a halálos ítéletet a gonosz, megváltozatlan emberek felett.

"Amúgy a Vagyok a tiszta önvaló, lélekállapot. A "Vagyok küldött" és a "Vagyok" nem azonos. Emellett a Vagyok, "a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."

-->Itt csak azt felejted el, hogy ez a te értelmezésed, viszont a Biblia ezt nem támogatja. A "Vagyok" a Mindenható Istennek az Ószövetségi neve. Nézzük meg egy kicsit jobban a mózesi igét. Mit kérdezett Mózes?

"Mózes pedig monda az Istennek: Ímé én elmegyek az Izráel fiaihoz és ezt mondom nékik: A ti atyáitok Istene küldött engem ti hozzátok; ha azt mondják nékem: Mi a neve? mit mondjak nékik?" (2Móz 3,13)

Isten válasza:

"És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok." (4. vers).

Magyarázatodat eléggé erőltetettnek látom. Azt mindenki tudta, hogy Jézusnak milyen tiszta a lelkiállapota, még az ellenségei is elismerték róla (Mt 22,16). Ettől azonban még nem történt semmi olyan különleges dolog, azok között, akik Jézust hallgatták. Amit előző kommentemben rámutattam, Jézus Krisztus nem mindennapi értelemben használta ezt a szót, a zsidók kérdésére ezzel a Névvel mutatkozott be, és a hallgatói is nagyon jól értették, hogy itt nem hétköznapi dologról van szó, ezért azok a különös reakciók.

"nem mondja egyszer azt hogy legyilkolom az embereket,"

-->Nos, a kecskék és a juhok példázatából teljesen egyértelmű, hogy előúbb-utóbb bizony - gonosz, megváltozatlan - emberek fognak meghalni. Olvasd el még az előző válaszomban a Jelenések könyve 14. fejezetéhez írt rövid kommentáromat. Ott még erősebb képekkel érzékelteti az Ige, hogy amikor az Emberfia ítélkezni fog, akkor mik fognak történni. Illetve ajánlom átolvasni a második thesszalonikai levelet is ebben a témában.

"Szerintem a mérhetetlen frusztrált halál és bosszúvágyaddal kellene valamit kezdened! Nem olvasod túl sokat az Ószövetséget, lehet az okozza ezt a sok feszültséget?"

-->Nos, tudod, én benned látom inkább a bosszúvágyat, hiszen látszik az írásodon, hogy meglehetősen indulatosan írtad nekem ezeket a sorokat. Kérdésedre válaszolva azonban, felváltva olvasom az Ó és az Újszövetséget, a bibliai könyvek közül most a Római levelet tanulmányozom mélyen. :-)

2015. jan. 16. 02:05
 25/25 Pietrosol ***** válasza:

# 24!

Értem amit írsz!

Számodra azok a mondatok, hogy Krisztus a tanítások ellen megy szájának kardjával azt jelenti, hogy embereket fog legyilkolni? Szerintem ez a képzeted a pszichopatológia tárgykörébe tartozik.

Jezabelt valóban Akháb király feleségeként mutatja be az Ószövetség, de a jelenések könyvében, mint a a szellemi feslettség jelképe jelenik meg. Hiszed vagy sem, de a történeti Jezabel már nem élt János korában, csak mint alapvető szellemi métely és gyermekei, mint a hatására megjelenő rossz szokások jelentkeznek. Amúgy nagyon szépen leírja, hogy miképp tűnnek el belőled a világosság hatására.

A juhok és kecskék példázata is kitűnően mutatja a tulajdonságok szétválasztását. Tudod a kecskék válogatás nélkül felzabálnak mindent, elpusztítják amiben élnek.

Ha önigazolást keresel az emberek jogos pusztítására és a benned élő gyilkos ösztönvilág kiélésére, akkor arra kitűnő táptalaj az Ószövetségi psziché torz istenképzete.

Arra is kítűnő gyűjtemény, hogy az állati ösztönöket felszínre hozza. Viszont nem azért kerülnek a tudatod fényébe, hogy aztán az állatvilág szintje alá süllyedve élj bennük, hanem, hogy domesztikáld ezeket. Ha ezt nem teszed meg, mint látható még Krisztus is úgy él benned, mint valami FPS katona, aki halomra gyilkolja az emberiséget.

Ezzel szemben Jézus Krisztus még azoknak is megbocsát, akik megölték őt. Figyeld csak! Nem a halálukat kívánta: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek". Látod nem Krisztust választották, mégsem a halálukat akarja. Te miért akarod?

Súlyos beteg a lelked. Egész véletlen nem valami protestáns vak vezet világtalant gyülekeztbe jársz? Mintha azok szívnák fel a hozzád hasonló megbocsátásra képtelen embereket. Gyógyulj meg koma, mert hazavágod az életed!

2015. jan. 16. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!