Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engem zavar h a bibliából...

Csak engem zavar h a bibliából kimaradt részeket el titkolják? Engem nagyon zavar h nem tudom az "igazságot" ti tudtok ilyen kimaradt részeket?

Figyelt kérdés

Én ismerem Lillith történetét a salaon gyűrűjéről szólót és állítólag van egy 2. özönvíz amit említ a biblian???

tudnátok ilyeneket írni?akit érdeleknek az ilyenek akár privátban is irhatnak....

#Biblia #igazság #titok #kimaradt részek #lilliti #salmon
2015. jan. 14. 15:44
1 2 3
 11/25 Crussader ***** válasza:

Kérdező ne aggódj jó úton jársz! :)csak így tovább!

Olvasd el a 4 evangélistát és ha ezzel meg vagy olvasd el Énokh könyvét,de előbb meg kell értened az Evangéliumot!

Ha gondolod szívesen segítek pw-ben.

Üdv!

2015. jan. 14. 20:34
 12/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem csak kimaradtak részek, hanem bekerültek olyanok is, amelyeknek nem kellene ott lenniük.

Ha tudsz angolul, tanulságos olvasmány Tertullianus: "Against Marcion" című írása.

Ez eléggé eltitkolt írás, a tanítók mélyen hallgatnak róla.

Üdv.

2015. jan. 14. 20:53
 13/25 anonim ***** válasza:

@Kérdező

Azt kell mondanom Neked, hogy tévedsz, és felesleges az ilyen összeesküvés elméletekbe hinni. El is mondom Neked, hogy miért.

1. Ezt az "eltitkolás" dolgot, csak azokkal lehet elhitetni, akik teljesen laikusak a teológiában. Ha ugyanis valamennyire értenének hozzá, akkor tudnák, hogy a "Bibliából kimaradt" írások (apokrifek) tanulmányozása a hazai teológiai képzés része. A Bibliakommentárokban is szoktak rájuk hivatkozni, megjelentek magyar fordításban is, sőt talán két éve egy katolikus pap tartott róluk nyilvános előadást. Szóval ennyit a nagy titkolózásról.

2. Azért maradtak ki a Bibliából, mert egyszerűen nem oda valók. Többségük elég kései keletkezésű. Pl a Péter evangéliumot a 2. században írták, teljesen világos, hogy nem származhat Péter apostoltól, mert ő sajnos a 60-as években meghalt. Valaki az ő nevében írta. Azoknak az írásoknak egy részét a gnosztikusok írták, teljesen világos tehát, nem származhat a próféták vagy az apostolok tollából.

Szóval nincs itt szó semmiféle eltitkolásról.

2015. jan. 15. 11:07
 14/25 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ezeket nem titkolja senki, hiszen bármikor elolvashatod. Az ne zavarjon meg, hogy nincs a Bibliában, mert az csak egy korai klérus által összeállított gyűjtemény, amelyet európának csináltak. Ráadásul abban is vannak olyan könyvek, amelyek nem oda valók.

Például. Az Ószövetség beszámol, hogy Istenre hivatkozva embereket tömegeit írtották ki, majd az Újszövetség beszámol, hogy Istenre hivatkozva Istent is megölték. Ha Isten nevében Istent megölik, akkor a két Isten különböző. Következésképpen a könyvben bemutatott ábrázolások is merőben eltérnek egymástól. A Biblia ugyanúgy tartalmaz szemetet, mint ahogy értéket is kihagytak belőle és nem egy olyan vezérfonal, amelyet megragadva eljutsz az igazsághoz. Egyébként érdekes elgondolás, ha az ember könyvből akarja az igazságot megismerni.

2015. jan. 15. 12:07
 15/25 openyoureye ***** válasza:
Amiről te beszélsz azok az apokrif iratok. Ezek ugyan olyan evangéliumok mint az a négy ami a bibliában van, csak bizonyos emberkék szerint a többit nme "isten ihlette". Mert persze ők tudják :)
2015. jan. 15. 12:07
 16/25 anonim ***** válasza:

"Az Ószövetség beszámol, hogy Istenre hivatkozva embereket tömegeit írtották ki, majd az Újszövetség beszámol, hogy Istenre hivatkozva Istent is megölték. Ha Isten nevében Istent megölik, akkor a két Isten különböző."

-->A halálbüntetés végigvonul az egész Biblián Mózes első könyvétől a próféták írásain át az apostoli levelekig, és a Jelenések könyvében éri el a csúcspontját, ahol bemutatja hogy Jézus milyen büntető ítéleteket engedett meg a történelem során, majd mi lesz a bűnnel azonosulók végső sorsa. Az meg két különböző dolog, hogy Isten nevében ölnek jogtalanul, és az megint más dolog, amikor Isten hajtja, vagy hajtatja végre az ítéleteket másokkal. Nem két különböző istenről van szó, hanem egyről, aki viszont három személyben nyilatkozik meg. A kinyilatkoztató Isten minden esetben Jézus Krisztus, akár az Ó, akár az Újszövetséget nézzük, mert az Atyát soha senki nem látta, sem a hangát nem hallotta senki Jézus tanítása szerint (Jn 5,37). A Szentlélek személye pedig nagyon titokzatos (Jn 3,8). A Szentháromság a történelmi kereszténység egyik alaptanítása.

"A Biblia ugyanúgy tartalmaz szemetet, mint ahogy értéket is kihagytak belőle és nem egy olyan vezérfonal, amelyet megragadva eljutsz az igazsághoz."

-->A Biblia kizárólag az igazságot tartalmazza. Aki hagyja, hogy az Írás saját magát magyarázza, az meggyőződhet erről.

2015. jan. 15. 14:23
 17/25 Pietrosol ***** válasza:

# 16!

Megfigyeltem, hogy a marhák elbőgik magukat mielőtt az istállóba lépnek. Mintha megszólítanák a többieket. Ha a marháknak megy, neked mint embernek se okozzon gondot!

Mutasd meg kérlek János evangéliumából, Jakab és János leveleiből, esetleg a Jelenések könyvéből azokat a részeket, ahol azt láttad, hogy Jézus arról beszél, hogy embereket fog megölni!

"A kinyilatkoztató Isten minden esetben Jézus Krisztus, akár az Ó, akár az Újszövetséget nézzük, mert az Atyát soha senki nem látta, sem a hangát nem hallotta senki Jézus tanítása szerint."

Tudnád ezt valamivel igazolni?

2015. jan. 15. 15:05
 18/25 anonim ***** válasza:

"Mutasd meg kérlek János evangéliumából, Jakab és János leveleiből, esetleg a Jelenések könyvéből azokat a részeket, ahol azt láttad, hogy Jézus arról beszél, hogy embereket fog megölni!"

-->Jézusnak a történelmi és a történelem végérée vonatkozó büntető és halálos ítéletei nagy eszkatologikus beszédében, és a Jelenések könyvében jelennek meg. Lássunk egy pár ilyet, mit mondd Jézus a bűnösök sorsáról. Nézzük először a Jelenések könyvét, amely "Jézus Krisztus kinyilatkoztatása," (Jel 1,1). A thiatirai gyülekezetnek a következőket mondja:

"Íme, betegágyba vetem őt, és a vele paráználkodókat nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikből; gyermekeit pedig megölöm döghalállal, és megtudja valamennyi gyülekezet, hogy én vagyok a vesék és a szívek vizsgálója, és megfizetek mindnyájatoknak cselekedeteitek szerint" (Jel 2,22-23)

Amint látod, Jézus itt világossá teszi, hogy amennyiben nem történik változás, nagy nyomorúságot fog megengedni, és kilátásba teszi a halálbüntetést is. Felhívom a figyelmed, hogy ez nem eszkatologikus prófécia, hanem még a történelmen belülre vonatkozik. Tehát amikor azt mondja a gyülekezetnek, hogy "nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikből; gyermekeit pedig megölöm döghalállal," --> Az bizony egy nagyon is aktuális üzenet volt, amit akkor komolyan kellett venni.

Más esetben még a halálnál is rosszabb gyötrődést enged majd meg. János látomásában a hét trombitaszónál az ötödik trombitaszó különösen sújtja a bűnös, megváltozatlan embereket: "Azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják, és vágynak meghalni, de a halál elfut előlük." (Jel 9,5). Lássuk ezek után, hogy Krisztus megjelenésekor mi történik majd azokkal, akik végülis visszautasították a kegyelmet: "És láttam: íme, egy fehér felhő, és a felhőn ült valaki, az Emberfiához hasonló: a fején aranykorona volt, a kezében pedig éles sarló." (Jel 14,14). A 15-19. versekben az Emberfia ítéletét mondja el, majd a 20. vers összegzi a bűnösök sorsát: "Megtaposták a borsajtót a városon kívül, és a borsajtóból vér ömlött ki ezerhatszáz futamnyira, és a lovak zablájáig ért." (Jel 14,20). Itt megjegyzem, hogy az 1600 futam kb 300 km. Jézus az evangéliumokban is nyíltan beszélt a bűnös emberek sorsáról. Az okos és gonosz szolga példázatában Jézus a második eljövetelét állítja elénk. Vesd össze a (Lk 12,46)-öt a (Mát 24,42)-vel ezzel kapcsolatban. Mit is mondd Jézus a gonosz szolgáról, mi lesz a sorsa? "kettévágatja, és a hűtlenek sorsára juttatja." (Lk 12,46). A nagy eszkatologikus beszéde után elmondta a kecskék és juhok példázatát. Hogyan is viszonyul majd a megváltozatlan, gonosz emberekhez? "Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre!" (Mt 25,41). Pál a thessalonikai gyülekezetnek a következőt mondja:

"Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának. Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától,"(2Thess 1,7/b-9)

"Tudnád ezt valamivel igazolni?"

A zsidók egyszer megkérdezték Jézustól: "kinek állítod te magadat?" (Jn 8,58). Jézus válaszát a fejezet 54-58. versei tartalmazzák. Messziről kezdi a válaszát, majd az utolsó mondatban azt mondja: "Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok." (58. vers). Egy laikusnak talán fel sem tűnik, hogy itt Jézus válaszolt a "kinek állítod te magadat?" kérdésre, azonban a zsidók nagyon jól tudták, hogy itt nem mindennapi dologról van szó. Azt váltotta ki belőlük Jézus kijelentés

e, hogy "Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják;" (59.vers). Miért ez a nagy kirohanás? Jézus nem azt mondta, hogy "mielőtt Ábrahám lett, én voltam" ahogy az nyelvtanilag helyes lenne, hanem azt mondta, "mielőtt Ábrahám lett, én vagyok". A "Vagyok" név pedig egy ószövetségi istennév volt:

"Mózes pedig monda az Istennek: Ímé én elmegyek az Izráel fiaihoz és ezt mondom nékik: A ti atyáitok Istene küldött engem ti hozzátok; ha azt mondják nékem: Mi a neve? mit mondjak nékik? És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok." (2Móz 3,13-14).

Jézus tehát azt akarta mondani, a "kinek állítod te magadat" kérdésre, hogy Ő Izráel Istene, az az Isten, aki annak idején Mózessel beszélt. Egyéként Jézus életében többször is megfigyelhető, hogy nem mindennapi értelemben használta ezt a szót, és hogy az ellenségei is tudták ezt. Egy példa:

"Jézus azért tudván mindazt, a mi reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek? Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt. Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének." (Jn 18,4-6)

Figyeld meg, hogy János evangélista külön kiemeli, hogy amikor Jézus kimondta, hogy "Én vagyok", akkor mind az egész csapat a földre esett. Pedig Lukács evangélista tudósításából tudjuk, hogy egy "sokaság" (Lk 22,47) volt az, Máté evangélista pedig azt is elmondja, hogy fegyverek és fustélyok (Mt 26,47) voltak náluk. Mégis, amikor Jézus kimondta, hogy "Én vagyok", azonnal a földre estek az egészen. Miért? Mert Krisztuson átvillant az isteni természete, nyilvánvaló, hogy nem mindennapi értelemben használta ezt a szót, és ezt azok is tudták, akik éppen elfogni készültek.

Ezen kívül több érvet is fel lehetne még hozni, arra vonatkozóan, hogy Jézus volt az Ószövetségi Istene. Pál apostol is egyértelművé teszi ezt, illetve mint utaltam rá fentebb, sem az Atya, sem pedig a Szentlélek nem tartja közvetlenül a kapcsolatot az emberiséggel, hogy beszélő viszonyban lennének, a kivételes alkalmakat kivéve (Pl Jézus keresztsége). Jézus Krisztus az egyedül személy a Szentháromság tagjai közül, aki közvetlenül szólt az emberekhez.

2015. jan. 15. 16:32
 19/25 anonim ***** válasza:

hu, 18, kösz, ez jó. Egy fontos még, Papkirály:

"Pap vagy te mindörökké, Melkizedek rendje szerint."

2015. jan. 15. 16:41
 20/25 Pietrosol ***** válasza:

# 18!

Ügyes!

Jel 2,22-23 a A thiatirai gyülekezet ANGYALÁNAK. A többi Jézabelnek címezve, aki a héber hagyomány szerint egy rossz szellem és az ő gyermekei pusztulását írja le.

Jézus pedig: "Térj meg: ha pedig nem, ellened megyek hamar, és vívok azok ellen SZÁMNAK kardjával."

Tehát nem az volt a kérés, hogy mibe tudod belehazudni a mérhetetlen vérvágyadat, hanem, hogy hol beszél arról, hogy embereket akar ölni.

Amúgy a Vagyok a tiszta önvaló, lélekállapot. A "Vagyok küldött" és a "Vagyok" nem azonos. Emellett a Vagyok, "a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." nem mondja egyszer azt hogy legyilkolom az embereket, másszor pedig, hogy "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!", ugyanis túl azon, hogy ez változás, szeretetből gyilkolni lehetetlen.

Szerintem a mérhetetlen frusztrált halál és bosszúvágyaddal kellene valamit kezdened! Nem olvasod túl sokat az Ószövetséget, lehet az okozza ezt a sok feszültséget?

2015. jan. 15. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!