Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is azt veszi ki a lentebb...

Más is azt veszi ki a lentebb idézett szövegből, mint én? (Én: hajítsuk el a saját akaratunkat, mindenünket. )

Figyelt kérdés

" Jézus is erre tanít bennünket, mikor mondja: "Maradjatok énbennem és én is tibennetek. Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképpen ti sem, hanemha énbennem maradtok... mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek" (Jn 15:4-5). Hogy szent és Istennek tetsző életet élhessünk, épp oly mértékben függ Krisztustól, mint a szőlővessző növekedése a szőlőtőkétől, melyből a gyümölcshozáshoz szükséges erőt nyeri. Tőle elszakadva, híjával lesztek azon erőnek és életnek, amelynek segítségével a kísértésekkel szembeszállhattok s a kegyelemben és szentségben növekedhettek. Ha ellenben benne maradtok életetek az övéből sarjadzik, nem száradtok el, sem terméketlenekké nem váltok. Folyópartra ültetett fához lesztek hasonlókká. "

"

Hitben lettetek Krisztus tulajdonaivá és hit által kell benne folyton növekednetek odaadás és elfogadás folytán. Mindent oda kell adnotok: szívet, akaratot, szolgálatot és saját éneteket is, hogy parancsait mindenekben teljesíthessétek. Hasonlóképpen kell mindent vennetek: Krisztust, mint az áldások összességét, hogy szívetekben maradjon, és erősségetek, igazságotok és segítőtök legyen, hogy adjon erőt engedelmeskedni!

Minden reggel első dolgotok legyen magatokat Istennek felajánlani. Így imádkozzatok: "Fogadj el Uram, a te tulajdonodnak! Összes terveimet lábaidhoz teszem. Használj fel ma is szolgálatodra! Maradj velem s engedd, hogy minden munkámat tebenned végezzem!" Ez mindennapi kötelességetek legyen. Minden egyes reggel újból szenteljétek magatokat az Úrnak. Összes terveiteket néki rendeljétek alá, hogy megvalósítsátok vagy feladjátok, ahogy gondviselése akarja. Így adjátok át, ajánljátok fel Istennek napról napra életeteket, hogy az mindinkább átalakuljon és hasonlóvá legyen Krisztus életéhez. "

Tehát hajítsuk el az akaratunkat úgy ahogy van, majd helyére ültetjük Isten akaratát és úgy cselekszünk?

2015. jan. 11. 17:01
 1/5 Angelo84 ***** válasza:
91%

"Tehát hajítsuk el az akaratunkat úgy ahogy van, majd helyére ültetjük Isten akaratát és úgy cselekszünk?"

Nagyjából igen, de inkább úgy fogalmaznék, hogy ha elhajítjuk személyes akaratunkat/énünket/stb, akkor Isten akarata veszi át a helyet automatikusan.

2015. jan. 11. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Ellen White? Khm. Nincs több kérdésem.

Értelmezés és definíció kérdése. Ha az ember Istent szolgálja, akkor nyilván alarendeli az akaratát.

Alapvetően a szövegbe nehéz belekötni, a szellembe annál könnyebb.

Mindenesetre mondok inkább csak annyit, hogy ha valakinek van kapcsolata Istennel, akkor tudni fogja hogy mi a dörgés.

Mit jelent számodra a te akaratod, meg Isten akarata?

2015. jan. 11. 19:23
 3/5 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Valóban nem született nagyobb tanító Jézus Krisztusnál. Mert az ő szavai egyszerűek és nem kétértelmű, sőt nem érthetetlen! Ez például értelmezhetetlen:

"Összes terveimet lábaidhoz teszem. Használj fel ma is szolgálatodra! Maradj velem s engedd, hogy minden munkámat tebenned végezzem!"-

illetve mindenki azt magyaráz bele, amit akar. Nert például hogyan értsem ezeket a szavakat, ha nekem ma az a tervem, hogy a csalágomnak ételt készítek, és végigtakarítom a házat? Ezt a munkát hogyan lehet "minden munkámat tebenned végezzem"? Erre minden ember másat írhat.

Jézus nem így tanított!

Amikor a követésére hívta, ösztönözte az embereket, azt mondta nekik:

"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanúljatok tőlem, mert én szelíd, és slázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű. Máté 11:28-30

Azt, hogy ez mit jelent, elmondta, illetve leírta Pál apostol:

"KÉrlellek azért titeket, testvérek, az Isten könyörülete által, hogy mutasssátok be a testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul; ez értelmi képességetekkel végzet szent szolgálat. És ne szabjátok magaatokat többé ehhez a világrendszerhez, hanem változzatok át elmétek újjáaalakítása által, hogy próbatétellel megállapíthassátok, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletees akarata." Róma 12:1-2

Nem kell elhajítani az akaratunkat. Önként vállaljuk, ha akarjuk. Semmi sem kötelező. Isten nem kényszerít senkit, semmire, csak szeretettel ajánlja a szeretetét nekünk, gyermekeinek:-)

2015. jan. 11. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Jézus itt azt tanítja, hogy mi vagyunk azok, akiknek gyümölcsöt kell teremnünk, mivel mi vagyunk a szőlő vesszők. Jézus a szőlő tő, mi a szőlő vesszők, ezt sokan összekeverik, és azt várják, hogy majd Jézus fogja a gyümölcsöt is megteremni helyettünk. Nem fogja, és nem szabad összekeverni a szerepeket.

De az biztos, hogy ha akár takarítunk, vagy főzünk, és ezt Jézusért tesszük (és nem a fiamért/lányomért), akkor bennünk van az a jóakarat, amely jó akaratnak a forrása, maga Jézus Krisztus. És Jézusnak sokkal értékesebb szerintem az ilyen jó szándékkal végzett takarítás, mint az, ha e jó szándék nélkül (amely belőle táplálkozik), pld. repülőt vezetnénk.

Tehát inkább az a pontos, ha azt mondjuk, hogy Isten akarata legyen a mi akaratunk is, mint hogy dobjuk el a saját akaratunkat. Ez inkább Rá hangolódást jelent, egybe olvadást, semmint eldobást.

2015. jan. 12. 13:12
 5/5 anonim ***** válasza:
nos, Jézus ezt mondta: a szelídek és alázatosak öröklik a földet. mivel a biblia nem buzdít semmi rosszra, bátran követheted a tanácsait. legfeljebb a többiekről, akiket a barátaidnak hittél, kiderül, hogy ők csak olyanokkal barátkoznak, aki iszik, cigizik, káromkodik, becsmérli a másikat. káros szenvedélyektől mentes, szelíd viselkedésű, alázatos emberekkel nem barátkoznak. de te jobb ember, jobb álampolgár, jobb szülő, jobb gyermek leszel. miről is kell lemondanod érte? a rosszról.
2015. jan. 12. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!