Kinek az imája tetszik Istennek?
Nem provokatív a kérdés, de őszintén érdekelne, hogy milyen imákat hallgat meg Isten?
Mindenkiét, mindenfélét, bármit kérhetünk töle?
Nekünk kell valamit tenni érte, hogy meghallgasson?
A kísérletből az derült ki, hogy legalábbis a 4 nagy világvallás hívei HIÁBA imádkoznak (mármint nem teljesül több kívánságuk tőle).
De a többi is - ha nem így lenne, arról tudnánk.
Továbbra is azt mondom, hogy annak hoz könnyebbséget az ima, akinek szüksége van ilyen kapaszkodóra. De ő - ha az ima nem lenne - találna mást.
Nem tudom melyik részletes leírásra gondolsz, de ha arra, amiben azt ecsetelem, hogy mit jelent szellemben és igazságban imádni Istent, akkor a következő kérdésedre a válaszom NEM.
Mégpedig azért nincs összhangban ez az ima Isten gondolkodásával, mert a mai világban a gyermekszületésen kívül nincsenek csodák. Ha valaki azt állítja, hogy van, az nem igaz, mert a Biblia egyértelműen leírja Pál Korinthusiakhoz írt első levele 13. fejezet 8-as versében,hogy a csodák meg fognak szűnni. Az ókorban és az első században ezekre a csodákra azért volt szükség, mert a hitetlen nemzetnek Isten, a próféták és Jézus által megmutatta, hogy Ő képes helyreállítani azokat az állapotokat, amelyek az Éden-kertben voltak a bűnbe esés előtt. Isten a Jelenések könyve 21. fejezet 3-as, 4-es versében egy jövőbeni teljes gyógyulásról beszél, nem, pedig a jelenlegi betegségek ima általi gyógyításáról.
Mivel a betegséget és a halált Ádám és Éva átörökítették a leszármazottaikra, ezért mi is megbetegszünk és meghalunk. Az ima nagyon jó, mert megnyugtatja a beteget, megnyugtatja a hozzátartozókat, könnyebb elviselni a betegséget,de fizikailag nem gyógyító erejű.
Mielőtt Jézus meghalt, a vele megfeszített egyik latornak azt mondta: Bizony mondom néked ma, velem leszel a paradicsomban. Ez egy jövőbeni beteljesedésre mutat előre.
Tehát egy nemes cél érdekében szép és jó imádkozni, de ez nem oldja meg az emberiség egyetemes problémáját. Erre más a megoldás, és ezt is a Biblia tartalmazza.
Nagyon okosakat írtál, egyet is értek (bizonyos okoknál fogva), de a hit gyógyító erejéről, egy pici kiegészítés.
Annyiban fizikailag is gyógyít a rendszeres ima, amennyire a "lelki" életünk kihat a testi egészségünkre, ez viszont egyáltalán nem elhanyagolható hatás.
Mert azt tudjuk, hogy nagyon sok betegség mögött pszichikai okok vannak. (Pszichosomatikus hatás)
Persze, ez így is van, és ez nem elhanyagolható tény.
Korábban én középsúlyos depresszióban szenvedtem (munkahelyi zaklatás miatt), és egy évig gyógyszert kellett szednem (nyugtató + antidepresszáns) de elhatároztam, miután egy kicsit jobban lettem, hogy meg akarok gyógyulni. Mivel én ezt teljesen komolyan gondoltam, sikerült is elhagynom a gyógyszereimet, táplálékkiegészítővel váltottam fel a nyugtatót, és elmondhatom, teljesen jól vagyok. Tudom, nem rám vagy kíváncsi, de ezt azért írtam le, hogy alátámasszam a pszichoszomatikus elméletet.
Ez valóban működik, de nem minden esetben. Vannak olyan betegségek, mint pl. a rák, amit nem lehet pszichoszomatikussággal leküzdeni. A tapasztalat az, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség, amelyet "ideig-óráig" lehet tünetmentessé tenni (hiszen több ember elmondhatja magáról, hogy ha időben diagnosztizálták nála ezt a betegséget, akár meg is gyógyult, és ezek az emberek igazat mondtak), hiszen sajnos a statisztika azt mutatja, hogy a legtöbb százalékban ez a betegség kiújul és áttétet ad. Ilyenkor az ima sem segít. Mégpedig nem azért nem segít az ima, mert Isten kegyetlen, és nem akar segíteni, hanem azért, mert Istennek a jelenlegi szándéka most nem az, hogy mindenki meggyógyuljon (ez a hosszú távú tervébe belefér), hanem az, hogy helyrehozza azokat az állapotokat, amelyeket Ősszüleink elveszítettek.
Kedves Kérdező!
Ez a világ most nem a csodák ideje, hanem sajnos a káoszé, amelyet Istennek szándékában áll rendbe hozni. :)
A lényeg,hogy az ima pszichikailag gyógyít, de fizikailag nem. Tudom, ezt bizonyos vallások tagadják, de ennek is meg van az oka.
De még mindig azt érzem az írásodból, hogy hermetikusan különválasztod a hitet az egészségtől.
Sejtem, hogy miért, mely vallásos tanítás hatására (Biblia), viszont én arról írtam, hogy van kimutatható összefüggés a fizikai egészség, és a hit gyakorlása között.
Vagyis akik rendszeresen kapcsolatot tartanak Istennel, az életük nagy részében kiegyensúlyozott szellemi életet élnek, szembetűnően tovább tudnak talpon maradni általában.
Nem a hitgyógyászokról beszélek, akiknek manapság közük nincs a Jézusi mintához.
Valószínűleg tényleg tovább tud talpon maradni az, aki aktív hitéletet él, mert ha kifejleszti magában a szeretetet, az örömöt, a békét, a hosszútűrést, a kedvességet, a jóságot, a hitet, a szelídséget és az önuralmat - Pál Galáciabeliekhez írt levele 5. fejezet 22, 23 -), például a békét, a szelídséget, az önuralmat /mindegy egyébként, hogy melyiket, az a legjobb, ha mind a 9 tulajdonságot/, akkor valamilyen szinten hosszabb életet "kölcsönöz" magának, mivel nem fog valószínűleg stresszes életet élni. A stressz pl. romboló hatású, és a stresszes ember legalább 5 évvel megrövidíti az életét /sajnos azonban ezt nem nagyon lehet a mai magyar társadalomban kivédeni, mármint a stressz hatásait, ehhez el kellene vonulni egy kolostorba, mint ahogy a buddhisták teszik/. Aki viszont nyugodtabb (pl. buddhisták, stb.) valahogy tovább élnek. De én még mindig azt mondom, hogy ez nem függ össze az aktív hitélettel, inkább a tudatos nyugalommal.
Ha az imával összefüggő lenne a hosszú élet, akkor Isten személyválogató lenne. Neki minden ember egyforma, hiszen mindenit Ő alkotott (a Biblia szerint) - szerintem is -, és, ha egyik ember életét meghosszabbítaná, csupán, mert hisz, a másik emberét pedig megrövidítené, vagy hagyná, hogy éljen X évig, mert éppen nem hisz, akkor nem férne össze azzal, amit Róla a Biblia ír az I. János 4:8-ban "Isten szeretet."
Remélem nem írtam le nagyon bonyolultan azt, amit én erről a témáról gondolok.
Persze, sok mindentől függ a hosszabb élet, egyértelmű.
De ha belegondolsz, a bibliai alapelvek betartása, vagy elutasítása már önmagában meghosszabbíthatja, vagy lerövidítheti egy ember életét.
Ez nem függ össze Isten személyválogatásával, egyszerűen tény! És védelem.
Pl.: (2Korintusz 7:1) Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében.
Ha tartózkodunk a káros szenvedélyektől, mint pl. a dohányzás, több esélyünk van, nem?
Persze. Ez így is van, de ehhez közvetlenül nincs Istennek köze, csak közvetve. Az, hogy megfogadunk egy tanácsot vagy sem, kizárólag rajtunk múlik. Lásd! szülő-gyermek példája.
Ha nem fogadjuk meg pl. a dohányzás ellenes tanácsot, akkor hiába az ima, hiába a tanács.
Most én kérdeznék. Tulajdonképpen te kíváncsi vagy valamire, vagy, pedig eszmecserét szeretnél folytatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!