Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek Berta Dudde...

Mi a véleményetek Berta Dudde közléseiről?

Figyelt kérdés
Hihető,hogy Isten sugallta az írásait?
2015. jan. 8. 01:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

igen, de nem a Teremtő aki létrehozta az életet.

ennek a világnak van "Istene" ahogy Jézus határozottan kijelentette,

Jézus és a Tanitványok a Biblia iróival együtt leirták a Teremtő gondolatait, és abban határozottan kijelenti, hogy más közlési csatornát nem használ fel csak a szentirást, és a Hű és bölcs szolga osztályt akit a Földön kinevezett a nyáj fölé

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

(Galácia 1:7, 8) . . .. 8 De még ha mi vagy egy angyal az égből hirdetne is nektek jó hírként valamit azon túl, amit mi jó hírként hirdettünk nektek, átkozott legyen!

2015. jan. 8. 08:08
 2/19 A kérdező kommentje:

ezzel végül is azt mondod,hogy nem isteni ihletésű a dolog.

Ennek a világnak van istene,aki nem a teremtő Isten?Ezt én nem értem...

2015. jan. 8. 09:13
 3/19 anonim ***** válasza:

Isten mindenkinek sugall. Pontosabban valóságot sugall, melynek tudatunkban történő tükröződése az, amit sugallatnak érzékelünk. Te amikor jót akarsz, és ez alapján jót cselekszel, az Istentől ered, mivel minden jó, Istentől forrásozik.

Te is el tudod dönteni viszont, hogy Bertának valóban Isten sugalmazta azt, amit írt.

Ha a megbocsátásra, jót akarásra, a segítésre buzdít, akkor Istentől jön a sugalmazás. Ha a szolgáló szeretettre ösztönöz, nem pedig ennek valamilyen módon történő kikerülésére, akkor Istentől származik.

Egyszerű minden sugalmazásról eldönteni, hogy Istentől, vagy valaki mástól jön-e a sugalmazás. Jézus Krisztus óta tudjuk nagyon pontosan, hogy milyen az Isten, hogy hogyan gondolkodik, és mi az, amit jónak tart. Jézus előtt, csak találgattuk, a próféták csak sugalmazás útján ismerték az Istent.

Jézus óta viszont már pontosabb képünk nem is lehetne, hogy milyen az Isten.

2015. jan. 8. 09:38
 4/19 anonim ***** válasza:

kérdésed kérdezö

Ennek a világnak van istene,aki nem a teremtő Isten?Ezt én nem értem...

--------------

Igen ennek a gonosz világnak az istene a Sátán. Amikor Jézusnak látomásban felajánlotta a föld összes királyságát, és azt mondta neki, mindezeket neked adom, ha leborulva imádsz engem. Máté 4:8,9

Jézus Krisztus nem vonta kétségbe, hogy ez a gonosz hatalmában van.

Nem a Föld istene Sátán, hanem a gonosz rendszeré, a gonosz embereké.

2015. jan. 8. 11:07
 5/19 anonim ***** válasza:

„Hihető, hogy Isten sugallta az írásait?”

Igen. Kábé annyira, mint a Biblia meg a Mickey egér történetek esetében...

-----

Katy! Látom, az alapkérdésre nem reagáltál. Csak nem félsz, hogy kikapsz az égiektől, te kis hamiskártyás?

2015. jan. 8. 13:31
 6/19 anonim ***** válasza:
*ÍRÓINAK esetében...
2015. jan. 8. 13:36
 7/19 anonim ***** válasza:

1-ső vagyok

ahogy Katy Testvérem emlitette Jézus leleplezte ennek a rendszernek az Istenét, aki Sátán az ördög.

Ő ahogy az irások mondják, a világosság angyalának is feltudja magát tüntetni

ami azt jelenti, hogy ha már vallásról beszélünk mindegy milyen "vallású" vagy s ezzel azt sugalja hogy bármilyen módón elfogad a Teremtő

Ám Jézus kijelentette, hogy sokan fognak a nevében 'vallásosságnak tűnő dolgokat tenni, de ezek nem egyenlőek azzal amit az Atya akar.

(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.

(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus törvénytelenségnek nevezi azokat a "vallásos"nak feltüntetett tevékenységeket amiket az Atya nem kért és nem is támogat.

Ezek nem egységesek megosztottságot zürzavart idéznek elő, amik az ember kényelmét, és nem Isten dicsőségét szolgálják...

2015. jan. 8. 14:57
 8/19 anonim ***** válasza:

46-os

légyszíves nézd meg, hogy közben a kedves kérdezö a kérdést feltette, amire én feleltem.

Látod, látod, jobban oda kell figyelni :D

2015. jan. 8. 18:28
 9/19 anonim ***** válasza:
Egyelőre még csak jehovisták válaszoltak. Kíváncsi lennék egy keresztény válaszra is, mert nem tudom miről van szó.
2015. jan. 8. 19:05
 10/19 anonim ***** válasza:

hogy miért nem tudod keresztényként rendesen kezelni a válaszunkt, az kérdés számomra.

Nem Jehovisták, hanem Jehova Tanúi vagy ha ugy tetszik rövidebben a Tanuk

S mi keresztények vagyunk mivel krisztus tanitását követjük, és igyekszünk az irásokat megtartani az élet minden területén-

Sajnálom, hogy ezt a rossz szokásodt még nem tudtad levetközni...

2015. jan. 8. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!