Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Véges, vagy végtelen sok...

Ozmium42 kérdése:

Véges, vagy végtelen sok dolgot nem tudunk? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Figyelt kérdés
2015. jan. 5. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
kihez viszonyítva? Istenhez képest szinte semmit nem tudunk, viszont másokhoz viszonyítva pontosan behatárolható, hogy mennyivel tudunk kevesebbet.
2015. jan. 5. 13:39
 2/11 A kérdező kommentje:

#1 Nem válaszoltál a kérdésre.

1. Nem viszonylatban kérdeztem, hanem abszolút. Amit tudunk az véges, ez világos. A kérdés az, hogy amit nem tudunk, az véges sok dolog-e, vagy végtelen.

2. A szinte semmi az nem semmi.

2015. jan. 5. 13:52
 3/11 anonim ***** válasza:

A vilagegyetemet ugye tekinthetjuk vegtelennek. Mivel ha veges lenne, akkor lenne hatara, akkor lenne utana valami, es az szinten vilagegyetem resze kene legyen.

Innen egyszeru: tudod-e minden pontjaban pl a homersekletet (vagy barmely fizikai jellemzot)?

Maris vegtelen dolog amit nem tudunk :)

2015. jan. 5. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem minden véges, tehát véges sok dolgot nem tudunk.
2015. jan. 5. 14:03
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Végtelen sok dolgot nem tudunk.

Ennek roppant egyszerű oka van. Ha véges sok dolgot nem tudnánk, az egy megfogható darabszám. Ha feltételezzük, hogy minden hónapban egy dolgot tudunk meg (a valóságban összehasonlíthatatlanul többet), akkor akkora darabszámú hónap múlva minden tudunk. Vagyis többé nem lehet semmit megtudni. Az ember mindig kutat valami ismeretlen után, onnantól kezdve semmi dolga nem volna. Érdekes helyzet volna.

2015. jan. 5. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
Létező információ - ismert feldolgozott információ
2015. jan. 5. 15:00
 7/11 anonim ***** válasza:

"A vilagegyetemet ugye tekinthetjuk vegtelennek. Mivel ha veges lenne, akkor lenne hatara"

Nem. A Föld felszínének sincs határa, mégis véges.

2015. jan. 5. 18:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha végtelen sokat, akkor még az is kérdés, hogy megszámlálható vagy nem megszámlálhatóan végtelen sok dolgot nem tudunk :)
2015. jan. 5. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Először én is szerettem volna valamit válaszolni, de ez után a "smiley" után xD
2015. jan. 5. 22:25
 10/11 Lebannen ***** válasza:
A válasz: nem tudjuk.
2015. jan. 6. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!