Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Illuminátusok vezetik a...

Illuminátusok vezetik a világot. Nem oltári nagy baromság?

Figyelt kérdés

Egyre több a youtubos összeesküvés elméletes önjelölt proféta.

Engem nagyon felbosszant, hogy (sajnos a közeli hozzátartozók közül is) páran ráakadtak ezekre, és "eszerint gondolkodnak" újfent.

Teljesen elvakultak.

Észérvek nem léteznek már....

Segítsetek ellenérveket gyűjteni!

2015. jan. 3. 10:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ezt mindenki tudja, csak nehéz elfogadni mert ebben a posztkommunista, egymást fikázó undorító mocsokban élünk itt magyarországon.
2015. jan. 3. 16:53
 22/28 Pietrosol ***** válasza:

# 20!

A világpiacon belül nincs hierarchia?

Csak azért kérdezem, mert definíció szerint: "A világpiac a nemzetközi forgalomba kerülő áruk és szolgáltatások, valamint a részt vevő tényleges és potenciális szereplők és a működésüket meghatározó törvények, szokások, viselkedésmódok összessége."

Te részt vettél ezeknek törvényeknek, szokásoknak és viselkedésmódoknak a kidolgozásában vagy ezekről döntöttek helyetted, te pedig hallgatólagosan elfogadtad ezeket?

Csak azt akarom mondani, hogy ott is kell lenni személyeknek, tehát a világpiac nem egy személytelen, kozmikus és utolérhetetlen nemlétező hatalom.

2015. jan. 3. 17:03
 23/28 Tamás321 ***** válasza:
Ez így van, ahogy írtad utolsó válaszoló. Igazad van, nem személy nélküli dolgok ezek, amiket összefoglaltam. Állami szinten működő igazságtalanságok, kizsákmányolás folyik. Úgy lehetne jobban összefoglalni, hogy mi uralja a világot a piacgazdaságon keresztül, hogy a pénz.
2015. jan. 3. 18:09
 24/28 anonim ***** válasza:

"mi uralja a világot a piacgazdaságon keresztül, hogy a pénz."

A pénz bácsi és a pénz néni?

Vagy azok az emberek, akiknek a kezükben van.

2015. jan. 6. 13:18
 25/28 anonim ***** válasza:

[link]

Egyszer láttam egy képet illuminácikról,most nem találom. Pietrosol. Ha így néznek ki a "megvilágosodottak" "a világosság fiai"

akkor maradok a sötétségben :D

2015. jan. 6. 13:22
 26/28 Pietrosol ***** válasza:

# 25!

Valamit félreérthettél. Megvilágosodott ember nem akar mást irányítani, hiszen,-ha tevékeny-, tevékenysége középpontjában éppen mások segítése áll, azáltal, hogy a többi ember is felébredjen. Tehát semmiképp sem az, hogy elvegyen másoktól.

Bár a fent említett csoportosulás önmagát illuminátusnak hívja vagy mások ezt a nevet akasztották rájuk, semmi közük nem lehet az illuminációhoz, ami megvilágosodást jelent, hiszen tevékenységük nyomokban sem tükrözi a megvilágosodást. Tehát attól, hogy valakik ülnek egy néven, nem lesznek a név jogos birtokosai. Csak a név helytelen használatára utaltam a 19-ik kommentben.

2015. jan. 6. 17:18
 27/28 anonim ***** válasza:

ok, Pietrosol, félreértettem, kösz, így jó.

Valójában ilyenkor arról van szó - azt hiszem- bitorolják

a szimbólumot, a nevet.. Pl.bitorlás: az ötágú csillag a Pythagoreusok szimbóluma. Vagy bonyolultabban a Szentháromság- ami minden párttikár irodájában ott csüngött Marx-Engels-Lenin képében. Az illuminácik is bitorolják a szakrális beavatottak dolgait (akár az eredeti szabadkőművesek dolgait, ahol még nem megromlott állapotban volt), és rohadtul nem szakrálisak és beavatottak:D

2015. jan. 6. 17:30
 28/28 Pietrosol ***** válasza:

# 27!

Igen, magam is erre gondoltam.

"Amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére."

2015. jan. 6. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!