Ez miért szükséges?
Van egy csomó vallás és mindenki szinte egymás torkának ugorva vallja hogy az ő vallása az 1 az igazi a szent...ect.
De szerintem mindenki úgy él teljes, és szép életet ha a saját vallása szerint éli azt az Úr kedvében. Legyen Katolikus, Református, Zsidó, Jehova tanúja, Evangélikus, és még sorolhatnám. Még régebben megkérdeztem privátba egy dühös, gúnyos kérdést kiíró embert, hogy neki mi értelme van ennyire lealázni egy másik vallást valló embert, mire azt a választ kaptam a részéről, hogy idézem:
"A Szt. Lélek dolgozik és lehet, hogy pont egy kemény szó által érinti meg valaki szívét, és ezzel lelket mentettél. Néha kellenek "Jézusok ostorral a kezükben"."
Ezt mind úgy, hogy előtte szó szerint elküldte a pokolba azt a másik vallást. Hát normális felfogás ez? Én a mai napig nem tudtam megemészteni ezt. Ez valóban így lenne?
A válaszokat köszönöm:
Elizabeth
További szép délutánt!
8,9 válaszolok!
Szép példái vagytok a kérdés alap gondolatának.
"Egyébként nem vagyok Jehova tanúja."
Kérdező te egy gerinces ember vagy aki vállalja a tévedését, sajnos kevés ilyen van
8,9 akár ti is kérhetnétek bocsánatot az alaptalan, rosszindulatú általánosításért - persze csak ha van bennetek is annyi alázat mint a kérdezőben.
Kedves szépnevű kérdező
"Ez miért szükséges?" = nem szükséges:-) De minden bibliai próféciának be kell teljesülnie. És ez az.
Sőt, Jézus röbbször mondta:"hogy beteljesedjen az írás,"
pl.
János 13:18; 17:12
"De minden bibliai próféciának be kell teljesülnie."
Érdekes, hogy annak ellenére, hogy kell(ett volna), egy csomó bibliai prófécia nem teljesedett be.
Kedves Elizabeth!
Én nem is haragudtam rád,persze nem azt mondom,hogy hú de jól éreztem magam amikor rájöttem,hogy a kérdés tulajdonképen engem érint a legjobban de ettől függetlenül nem haragudtam meg mivel tudom,hogy egy fórumon történnek félreértések. Tehát csak annyit mondhatok,hogy "fátylat a múltra"és köszönöm,hogy lehetőséget adtál arra,hogy tisztázzuk ezt a kérdést. :)
Biztos,hogy sokan megbotránkoztak hozzád hasonlóan azon a kommentemen,de az igazság az,hogy azt nem én mondom hanem a Biblia,tehát a lényeget a Biblia tudatja velünk.
Lehet,hogy nem úgy kellett volna előadnom de akkor abban pillanatban az érzelmeim vették át az irányítást és ezért nem maradt ki belőle az irónia ,én sem vagyok vasból,vagy fából hanem "emberből",de-hát ki nem az!? :)
Itt már lassan néhányan próféciákról kezdenek beszélni..:D ez komoly?
Milyen próféciákról?
Nem tudom ha Te keresztény vagy,de gondolkodj el egy kicsit ezen. :)
Ezt komolyan kérem.
Még egyszer köszönöm a lehetőséget!
Kellemes délutánt!
Látod kedves Elizabeth, milyen ügyesen kimagyarázta magát a tavaszi kérdés kiírója? Milyen érdekes, hogy a (szerintem, legalábbis részben) jogos kritikádat visszafordította irányodba, mintha te lennél a rossz, mert hangot mertél adni az ellenérzéseidnek. Jó persze, nem tragédia, meg aztán nem is fog egyetlen Tanút sem szíven ütni az egyébként ilyen helyeken megszokott reakciója, de ettől függetlenül is azért, no ... :-)
A hamis háromságos érveire kapott bőséges választ, mely egyértelműen cáfolja ezt a filozófiát.
"Méghogy "mélységes tisztelet..." á.á az nem elég mert ugyan az a tisztelet jár a Fiúnak mint az Atyának,legalábbis az én Bibliámban az áll."
A tisztelet és az imádat között nagy különbség van. Természetesen az Atyát is "tiszteljük", de a Biblia szerint CSAK Őt imádhatjuk, senki másnak nem adhatjuk az imádatunkat rajta kívül, még Jézus is ezt tette, PÉLDÁT állítva nekünk. Erre válasz a szóban forgó tavaszi kérdés utolsó hozzászólása.
A kérdésedre nincs válasz, főleg nem itt.
Főleg keresztényeket hoztál föl példának, így egy bibliai példát hozok:
"27. A szolgák elmentek a gazdához és megkérdezték: Uram, ugye jó magot vetettél földedbe? Honnét került hát bele a konkoly?
28. Az így válaszolt: Ellenséges ember mûve. A szolgák tovább kérdezték: Akarod, hogy elmenjünk és kigyomláljuk?
29. Nem - válaszolta -, nehogy a konkolyt gyomlálva vele együtt a búzát is kitépjétek!
30. Hagyjatok, hadd nõjön mind a kettõ az aratásig! Aratáskor majd szólok az aratóknak: Elõbb a konkolyt szedjétek össze, kössétek kévébe és égessétek el, a búzát pedig gyûjtsétek csûrömbe!""
Nekem ebből az az egyik tanulság, hogy nekem nem azzal kell foglalkoznom, hogy folyamatosan irtsam a konkolyt, vagy amit annak gondolok, hanem hogy ÉN mélyüljek el abban az igazságban amit megtaláltam
folyt:
.... és növekedjek a jóban, ami ha jól csinálom, meggyőző erejű lesz másoknak is, és akkor már senki se fog azért csesztetni mert katolikus vagyok, hanem az életem fog magáért beszélni, ami egyeseket követésre késztet, másokat nem.
Egymás fikázásának sose lesz vége....
"Látod kedves Elizabeth, milyen ügyesen kimagyarázta magát a tavaszi kérdés kiírója? Milyen érdekes, hogy a (szerintem, legalábbis részben) jogos kritikádat visszafordította irányodba, mintha te lennél a rossz, mert hangot mertél adni az ellenérzéseidnek. Jó persze, nem tragédia, meg aztán nem is fog egyetlen Tanút sem szíven ütni az egyébként ilyen helyeken megszokott reakciója, de ettől függetlenül is azért, no ... :-)"
Mit is magyaráztam én ki?
Mit is fordítottam én vissza,ha szabad tudnom!?
Rendben van Elizabeth,kérlek bocsáss meg,hogy ilyen szemét és erkölcstelen voltam veled szemben,kihasználva a Te jóhiszeműségedet mégjobban megsértettelek lelkileg...kérlek bocsáss meg ezért nekem!
Remélem most már elégedett vagy Te elégedetlen válaszoló.
"Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt."(Ján.5:22-23)
Érdekes,hogy Énok kőnyve szinte ugyan ezt írja még akkor is ha nem elfogadott a kanonizáció által;
6. És a királyok, a hatalmasságok, és mind, akik a földön uralkodnak, áldják, dicsérik és magasztalják őt, aki mindeneken Úr, aki el volt rejtve.
7. Az Emberfia a kezdetektől rejtve volt, és a Magasságos serege jelenlétében őrizte őt, és hatalmának jelenlétében, de felfedte választottainak.
8. És a választottak és szentek gyülekezete magként lesz elvetve, és a választottak mind előtte állnak majd azon a napon.
9. És mind a királyok, hatalmasságok és a magas rangúak, és mindazok, akik uralják a földet, arcukra esnek előtte, imádják, és reményüket az Emberfiába vetik, és esedeznek előtte, és irgalomért könyörögnek kezei között.(Én.62:6-9)
A beszélgetést én itt le is zártam,tegyen mindenki akarata szerint.:)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!