A Biblia szerint, hogy épp milyen időkben vagyunk, mikre kell odafigyelni?
1968.évben Izrael mint állam ,ujra megalakul.
"De majd eljön az idő - így szól az Úr -, amikor nem azt mondják, hogy él az Úr, aki fölhozta Izráel fiait Egyiptom földjéről, hanem azt, hogy él az Úr, aki fölhozta Izráelt észak földjéről és mindazokból az országokból, amelyekbe szétszórta őket. Mert visszaviszem őket földjükre, amelyet őseiknek adtam. Íme sok halászt hívatok - így szól az Úr, hogy halásszák ki őket. Azután sok vadászt hívatok, hogy hajtsák össze őket minden hegyről, minden halomról és sziklahasadékból. Bizony szemmel tartom minden útjukat. Nem rejtőzhetnek el előlem, és nem maradhat rejtve bűnük szemem előtt. Előbb azonban kétszeresen megfizetek nekik bűnükért és vétkükért, mert meggyalázták országomat holt bálványaikkal, és tele lett örökségem utálatos szokásaikkal." (Jer 16:14-18)
Sok lesz a tévtanítás,pld."Jehova Tanui"
A 2Tim 3:1-4,13-ban olvassuk: "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak lesznek, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent...A gonosz emberek és ámítók még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve."
Isten országa a Sátán hatalmának megdöntése Isten hatalma által.
"Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük Igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig." (Jelenések 12:11) A gyülekezetnek írja a Jelenések 1:5-6 szerint: "...Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme; aki szeret minket, és vére által megszabadított bűneinktől, és tett minket királyokká és papokká az ő Istenének és Atyjának: annak dicsőség és a hatalom örökkön örökké! Ámen."
A gyülekezet feladata Isten országának megvalósítása a Földön. Hirdetnünk kell az evangéliumot is, de imádkoznunk is kell úgy, ahogy az Úr tanította a Mt 6:9-10-ben. "...Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a Földön is;" Az imádság az az eszköz, amivel Isten országának megvalósulását előmozdíthatjuk. Élőszóval hirdetjük, hogy Krisztus a kereszten a Sátán minden művét porig rombolta, Isten országa biztosan eljön. Krisztus a Győztes! Jézus az Úr! Mikor Jézus eljön az övéivel, akkor "A világ felett a királyi uralom a mi Urunké és az ő Krisztusáé lett, és ő fog uralkodni örökkön örökké." (Jel 11:15b) Isten királyságának a megvalósulása a bevezetés az új ég és az új föld megjelenéséhez. Az Ézsaiás 65:17-ben,
"Mert én új eget és új földet teremtek," akkor Isten országa megvalósul. A Jelenések 21 és 22-ben megjelenik az új ég és az új föld a Milleneum után. "És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első Föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a Mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve...maga az Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jel 21:1-2, 3b-4)
"Jöjj, megmutatom neked a menyasszonyt, a Bárány feleségét. Elvitt engem Szellemben egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, amely az Istentől, a Mennyből szállt alá." (Jel 21:9b-10) Tehát a Bárány felesége az új Jeruzsálem.
"Aki győz,örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz." (Jel 21:7)
Nincs ennél nagyobb áldás az örökkévalóságban.
"Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök! Ámen. Jöjj, Uram Jézus! Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen." (Jel 22:20-21)
Imádkozzuk! Úr Jézus Krisztus! Készíts fel az eljöveteledre, hogy örömmel mondjuk, jövel Uram, Jézus! Ámen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!