A hitetlenek, vallás kritikusok miért ünneplik a karácsonyt?
Figyelt kérdés
2014. dec. 23. 21:48
21/23 Alex Fly válasza:
Talán mert régebbi ünnep, mint a kereszténység. Attól, hogy a kereszténység számára ez az a nap, amikor megemlékezünk a megtestesülésről, még lehetnek olyanok, akik számára ennek a napnak más a mondanivalója és nem lehet kirekeszteni senkit abból, hogy egy számára jelentőséggel bíró eseményt e napon ünnepeljen kizárólag azon az alapon, hogy valakik számára ez másról szól. Azt, hogy kinek mit jelent a karácsony, nem lehet központilag előírni. És nem lehet vallási alapon diszkriminálni, ki ünnepelhet...
22/23 anonim válasza:
Bocsánat hogy a kérdésedre kérdéssel válaszolok, de a keresztények miért ünneplik a karácsonyt amikor eredetileg az sem keresztény ünnep?
Egyébként ha érdekel én nem különösebben ünneplem. Számomra sima munkaszüneti nap. Egyébként azt nem értem hogy ha én képes vagyok nyugton maradni akkor te miért buzgálkodsz?
"Milyen érdekes, hogy akik a válaszaikkal rátapintanak a lényegre, azokat szavazzák le a legjobban. Talán rosszul esik?"
Mert mindenki hülye csak ti páran vagytok helikopterek mi?
23/23 anonim válasza:
Ők nem Jézus eljövetelét ünneplik.
Hanem együtt vannak, együtt főznek,sütnek, karácsonyfát díszitenek,ajándékot adnak a másiknak.
Ha vallásosan (is) akarnák megünnepelni,akkor gondolom mennének templomba, énekelnének vallásos dalokat,Bibliát olvasnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!