Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hitetlenek, vallás kritikuso...

A hitetlenek, vallás kritikusok miért ünneplik a karácsonyt?

Figyelt kérdés

2014. dec. 23. 21:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként jobban teszik, hogy nem ünneplik, mert egyáltalán nem tetszik Istennek.
2014. dec. 24. 10:52
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Nem tetszik Istennek?

És ezt te honnan tudod? Üzenetet kaptál? Megjelent neked a Jóisten személy szerint, és kinyilvánította, hogy neki EZ NEM tetszik? Jó neked, hogy ilyen mindennapos társalgóviszonyben vagy ilyen magas "személyekkel", különben honnan tudnád ilyen biztosan?

Jaa, hogy "mondták"?

Sok mindent mondanak ám, például azt is, hogy Istenke magasabb szinten van annál, hogysem ilyesmivel törődjön. Egyéb dolga is akad ebben a felfordult, minden hülyeséget elfogadó és készpénznek vevő világban...

2014. dec. 24. 11:08
 13/23 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes, hogy akik a válaszaikkal rátapintanak a lényegre, azokat szavazzák le a legjobban. Talán rosszul esik?
2014. dec. 24. 11:17
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy szerinted kik tapintottak rá a lényegre, de jelen állás szerint senkinek nem szavazták a válaszát 71% alá. Hogy összesítettben ki hol áll, az más tészta.

Kifejtenéd, hogy szerinted mi a lényeg, és kik tapintottak rá?

2014. dec. 24. 12:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

@Kérdező

Hívő emberként válaszolok erre a kérdésre.

1. A karácsony eredetileg nem keresztény eredetű ünnep, csak keresztény tartalommal töltötték meg az ókorban. Ilyen értelemben tehát a keresztényeknek sem kéne ünnepelni. A nem hívő emberek nyilván úgy tekintenek a karácsonyra, mint egy családi ünnepre, tehát ők nem azt a vallási tartalmat ünneplik benne, amivel megtöltötték ezt az ünnepet.

2. A valláskritikáról feltételezem azt tanították Neked, hogy egy negatív értelmű szó. Valójában azonban a nagy-kereszténység nem így gondolkodik róla. A keresztény teológián belül is létezik valláskritika, például a modern katolikus vagy protestáns bibliai könyvekhez írt bevezetők/jegyzetek is ebben a szellemiségben vannak megírva. A szövegkritikáról már nem is beszélve, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy legyen ma normális Bibliánk.

Nos, hívő emberek, és nem hívő emberek, békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek.

2014. dec. 24. 14:31
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

"Egy hitetlen, agnosztikus, ateista, vallástalan (vagy amit akartok) gyaur, aki így is jobban tud szeretni, mint akárhány szentfazék!"

-->De most magadról beszélsz? Vagy "ezmiez" :-) ? Mert ebből a kommentből ez nem látszik xD

2014. dec. 24. 14:35
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

A vallásosok szeretik eldönteni mi tetszik istennek és mi nem, holott a létezését sem tudják bizonyítani :D

És mindezt olyan meggyőződéssel, mintha rájuk írt volna isten a face-en, hogy "ez nem tetszik nekem. Üdv: isten" :D

2014. dec. 24. 16:12
 18/23 anonim ***** válasza:

"De most magadról beszélsz? Vagy "ezmiez"

Igen, magamról beszéltem, és azért hagytam egy sort üresen előtte, mert aláírásfélének szántam.

Annál is inkább, mert az én nevem (legalábbis a nickem), látszik a hozzászólásaim felett, ellentétben az itt válaszolgató, anonimitás mögé bújó erkölcsvédőkkel.

2014. dec. 24. 16:44
 19/23 anonim ***** válasza:

@Julianna

Értem. Azért nem mindegy, hogy ki miért anonim. Nekem pl a nickem szimplán értelmetlenül hangzik, mert amikor reggeltem, nem gondoltam, hogy hosszabb távon is fogom használni, és sajnos változtatni nem lehet rajta, így jobb elrejteni.

Egyébként pedig azért kérdeztem, hogy magadról beszélsz-e, mert abból, ahogyan "szentfazekazol", nem az jön le, hogy valóban annyira tudnál szeretni. Inkább az, hogy azokat szereted, akikkel kölcsönös a szimpátia. Az ilyen szeretetben pedig semmi extra nincs, mert a világ erre van berendezkedve. Éppen ezért, szerintem túlértékeled a dolgokat.

2014. dec. 24. 19:49
 20/23 anonim ***** válasza:
A szeretetet ünneplik, már ha van tartalma számukra az ünnepnek.
2014. dec. 25. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!