Aki vitt már haza az otthonába a templomból szentelt vizet, az miben vitte azt hasza és milyen módon használta fel?
Elárulok egy titkot.A Szenteltvíz is csak csapvíz.Csak megvan elméletileg szentelve. :)
Én pl.biztosra tudom mondani hogy a keresztelőnél a vizet a csapból nyerik és semmi különleges nincs abban sem.Utána a maradékot meg öntik ki.(Református vagyok)
2.-ik. Nem csak csapvíz, hanem só is van benne és a pap megszenteli. Tehát nem olyan, mint a közönséges csapvíz.
Nem kellene fikázni azt, aki nem református.
Volt, mikor egy kisebb befőttesüvegben, volt, amikor egy 1/2 literes üvegpalackban … aztán abban is maradt egész évben. Mert van ugyan othon egy kis szenteltvíztartó, de sohasem volt felszerelve.
A reformátusoknál lehet, hogy csapvizet használnak, de nálunk, katolikusoknál állott csapvíz van használva. Ugyan vízkeresztkor (január 6) még friss a csapvíz, amibe sót kevernek, majd ez a víz el van téve, és ezvan elővéve keresztelőkor, és ebből van feltöltve a bejárat melletti szenteltvíztartó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!