Melyik a nagyobb bűn?
Nem hinni ,szimbolikusnak tartani a kenyér/ostya és a bor átváltoztatásában vagy nem tartani a szombatot?
Mert nekem azt mondták(római katolikus),hogy nem hinni az átváltoztatásban vagy miben az az egyik legfőbb jele annak, hogy rossz úton jár az egyház.( itt említette meg a protestáns egyházakat).
Viszont a Bibliában meg az áll, hogy 6 napon át munkálkodjál, de a hetediken ,szombaton ne tégy semmit.
Akkor a r.k.-ok sem a keskeny ösvényen járnak.
Csinálnak ők is egy csomó olyat amire nincs is szükség vagy talán tiltotta Jézus.
Nem hinni az átváltoztatásban vagy szombat?
Elnézést az off-ért!
Kedves Karlowy!
Szépen bemutattad hozzáállásodat! Tökéletesen megmutattad, hogy téves információk alapján milyen szépen tudsz lemondani másokat. Ugyanis NEM HETETNTE ismétlik meg az áldozatot! Hanem NAPONTA! Apapoknak kötelességük naponta szentmisét mondaniuk, még akkor is, ha egyedül vannak. Sőt, sok pap a börtönökben ülve is ezt tette korábban!
A szombatról (amit nálunk vasárnapnak hívnak):
Jézus fölszabadított minket a merev törvények alól, de SOHA nem törölte el a szombat megtartását, csak relativizálta, pl. csak azért mert szombat van még meggyógyíthatsz valakit, vagy hogy ne halj éhen szedhetsz búzát, stb. Szóval szabad kreatívan hozzáállni a dolgokhoz.
De ki az a birka, aki azt mondja hogy az embernek nincs szüksége a szombatra??!!! Dolgoztam olyan melóhelyen, ahol hónapokon keresztül hétfőtől vasárnapig ment a meló, néha egy-egy délután volt szabad egy héten. Majdnem megőrültem. Kell a heti egy nap leállás és kész, csak lehet ezt a mindennapi élethez alakítani.
Az eucharisztiáról: nem kell mindenkinek ismerni a katolikus tanítást, mint ahogy én se mernék belemenni egy beszélgetésbe az atomfizikáról. De miért hallom itt is azt a jó kis szlogent, hogy nem kell/lehet "megismételni" Jézus áldozatát? Ki beszél itt megismétlésről? A misén nem megismétlődik, hanem jelenvalóvá válik a passió, ami azon bizonyos csütörtök esti vacsorától a péntek délutáni kereszthalálig tartott.
odafigyelsz arra amit olvasol?
a JELENVALÓVÁ VÁLIK és MEGISMÉTLŐDIK kifejezések között semmiféle jelentésbeli különbséget nem fedezel fel?
mint írtam amit írsz, hogy "egyszeri áldozat, minek megismételni" ez egy jó szlogen, biztos valahol hallottad, nem néztél utána aztán így rögzült. De mint mondtam nem az a baj, hogy nem ismered a katolikus teológiát, hanem hogy érvelsz - hülyeséggel.
Magam részéről egyszerűen nem mernék belemenni egy vitába pl az iszlámmal kapcsolatban, amíg mondjuk nem olvastam volna el kb 5 könyvet róla, megismerve a hitüket, de ez így van az idegsebészettel vagy az autószereléssel kapcsolatban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!