Hogyan értsük? A fáraó papjai utánozni tudták azt, amit Isten tett mózes által?
“Kedvenc” felekezetem a mormon, ott egyszer végigvitáztam egy hasonló témát.
Mormon alapállítás: A mormon egyház Isten egyetlen igaz egyháza
Kritika: Honnan tudjuk ezt?
Mormon: Onnan, hogy a Szentlélek bizonyságot tett.
Kritika: Kinek tesz bizonyságot a Szentlélek?
Mormon: Mindenkinek, aki őszinte szívvel imában megkérdezi Istent.
Kritika: S aki mégsem kapott ilyen választ imájára?
Mormon: Az nem imádkozott eléggé őszintén.
Kritika: És akinek a Szentlélek más felekezetet illetően tett bizonyságot? A haverom hitgyülis és neki a Szentlélek azt mondta, hogy a HitGyüli Isten igaz egyháza, hogyan lehet ez?
Mormon: Az nem a Szentlélek volt, hanem a Sátán, aki Szentléleknek tetette magát!
Kritika: Honnan tudhatjuk, hogy mikor beszél a Szentlélek és mikor a Sátán magát Szentléleknek tetetve?
Mormon: Onnan, hogy a Szentlélek Isten igaz egyházát erősíti meg, a Sátán meg munkálkodik ellene.
Kritika: Tehát onnan tudjuk, hogy melyik Isten igaz egyháza, hogy a Szentlélek megerősíti azt, viszont azt pedig, hogy mikor szól hozzánk a Szentlélek és nem a Sátán a Szentlélek hangján meg onnan tudjuk, hogy az a Szentlélek, amelyik az Isten igaz egyházát tanúsítja – tehát nem tudunk semmit, mert nincs támpont sehol?
Itt a mormon abbahagyta a vitát…
Drága okos Péter!
Milyen jó,hogy van nekünk egy ilyen okos tudálékos TÉVEDHETETLEN Péterünk ezen az oldalakon.
Honnan godolod,hogy te tévedhetetlen vagy és mindíg osztod az észt!
Én nem vagyok tanú,sem más egyházhoz tartozó,de nagyon sokat olvasom és elmélkedem a Biblián,és nagyon sokat figyelem az embereket.
Arra jöttem rá az idők folyamán,hogy nagyon nagy a külömbség a többféle hívők között.
DE,és mégegyszer DE,akármerre is jártam és akármit is tapasztaltam,a mérleg nyelve mindíg a Tanúk felé hajlott,mondom és írom ezt úgy,hogy nagyon sok Tanú és nagyon sok más felekezetból való ismerősőm van.
Most lehet,hogy ezzel megbántok másokat,előre is bocsánatot kérek mindenkitől,nem az a szándékom,csak a tapasztalataimat írom le.
A szeretet ,a szelídség,az alázat,a szerénység,az önuralom,a béke ,a kedvesség...és még sorolhatnék elég sok mindent,szóval ezek terén a kereszténység 99%-a megbukna!!!!
A kérdésre a válaszom pedig az,hogy:igen a sátán bármikor bármivé áttudja változtatni magát ha az ő érdekei ezt kívánják.
Nem tudom miért gúnyolódsz valakivel, aki tudomásom szerint nem szokott gúnyolódni sem veled, sem másokkal. Azt gondolom Péter egy intelligens ember. Az intelligencia veled született tulajdonság, tehát nem érdem. Csak azért lehet valakit bírálni, ha szerinted nem jó ügyet szolgál a képességeivel. Péter sosem csinált titkot abból, hogy úgy gondolja, képességeit attól az Istentől kapta, aki a Bibliában jelentette ki magát, ezért ő a képességeit ennek az Istenek a szolgálatába állítja. Azt gondolom, ez teljesen normális dolog. Péter meg van győződve arról, hogy amit ír, igaz. Ezért tűnhet arrogánsnak, bár nem hiszem, hogy ez célja lenne, de ha meg van győződve valamiről, azt valahogy el kell mondani, képviselnie kell valahogy. Aztán te eldöntöd hogy az általa leírtakkal egyet értesz vagy nem. És ezt le is írhatod, ahogy az előbb meg is tetted, és ahogy ezt most én is teszem.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Az előtted szóló vagyok.
Már előre is bocsánatot kértem a válaszomban is.
De megteszem ezt utólag is.
Én nem akarom megbántani sem a Pétert sem másokat,de pontosan te írtad most le amit én kihagytam az előzőből!
Azt írod,hogy Péter azt írja le mindíg amiről meg van győződve.
Kérdem akkor :hogy miért nem lehet akkor elfogadni a Tanúknál is,hogy ők is csak azt írják le amiben meg vannak győződve?
Ezt már megfigyeltem szinte minden oldalon,hogy ha más vallású vagy ateista ír választ,azt nagyon felpontozzák,de amikor a Tanúk a hitükről és a meggyőződéseikről írnak akkor azt szinte teljesen nullára vágjátok.
Tévedés ne essék nem védeni akarok senkit ,de akkor legyünk igazságosak velük is!
Ez a baj velünk emberekkel,sajnos részrehajlóak vagyunk nagyon,és csak azt fogadjuk el ami nekünk tetszik.
De ha kiderül az ellenkezője védekezni és magyrázkodni azt mindennél jobban tudunk!
Még egyszer bocs mindenkinek akit megsértettem!
Az nem kérdés, hogy itt ebben a kategóriában, mindenki meg van győződve a maga igazáról, legyen az ateista, keresztyén, vagy jehova tanuja. Itt senkinek sem mint emberrel kell, hogy baja legyen a másikkal. Hiszen semmit nem tudunk egymásról. Itt bárki lehet nagyon jó és tisztességes férj vagy feleség, családapa vagy családanya, bárki végezheti a munkáját tisztességgel, becsülettel, teljesen függetlenül attól, hogy ateista, keresztyén, vagy jehova tanuja. Itt világ nézetek, hitrendszerek csapnak össze. Te meg én azt is tudjuk, szellemi hatalmak is küzdenek, az ateista most legyint, hogy a két hülye hívő, de te magadat tartod Jézus hű követőjének, én meg magamat tartom annak, az ateista meg most röhögi halálra magát. Az ateista elképzelni nem tudja, miért nem tudunk mi egyet érteni, mikor mindketten ugyan azt a Bibliát hisszük, valljuk. De ha egy katolikus, egy evangélikus, egy baptista, egy HIT-es, egy pünkösdi, egy golgotás stb. idéz a Bibliából, az rendben van, az enyém is ugyan azt írja. Amikor ti idéztek egy igeverset, alig ismerek rá, sokszor teljesen más, mint ami az én Bibliámban van írva. És amikor időnként hozzám is becsengettek, nem sokat szoktam veletek vitatkozni, elmondom hogy Jézusban hiszek, erre mondják a testvéreid, hogy ők is, erre én mondom: Jézus és Jehova ugyan az, Jehova Jézusban öltött emberi testet, ne félj, mindjárt nem vagyunk testvérek, mindjárt nem azt a bibliát olvassuk. És biztos vagyok benne, ebben te sem vállalsz velem közösséget, én meg veled nem vállalok hitközösséget. Ellenben Péterrel és nagyon sok más felekezet tagjával hitközösségem van Jézus Krisztusban.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Az Egyiptom Hercege című rajzfilmben ezt úgy ábrázolták, hogy az egyiptomi papok nagyon ügyes bűvészek voltak.
http://www.youtube.com/watch?v=MpswyPd3jGA
Szerintem a lényege ennek az egésznek, hogy csodákkal ugyanúgy nem bizonyosodik Isten léte. Mert akármilyen csodát tenne is Isten, meg tudnánk magyarázni, hogy az nem is az. Mint amikor az ateisták verik az asztalt, hogy "Ha van Isten, bizonyítsa be valami csodával!" Persze tehetne akármit is Isten, akkor is mondhatnák, hogy de hát az nem úgy van, hanem ez és ez történt... szóval aki csodákban hisz, az nem a helyes úton jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!