Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mit tanít az...

Jehova Tanúi mit tanít az Őrtorony a földönkivűliekről (vagy esetleg saját vélemény)?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekel ez a kérdés egy ideje, de egyébként nem csak a Jehova Tanúi véleményére vagyok kiváncsi hanem minden keresztény ember véleményére.

Azért szólítottam meg a Tanúkat mert ők sokat foglalkoznak a tudományos oldallal is,ha jól vagyok tájékoztatva az Őrtorony által.

Köszönöm!

2014. dec. 7. 20:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
A 20. válaszoló kimeríti az önteltség és az értetlenség fogalmát. Azt meg végkép nem értem miért is akarja megmondani Istennek hol teremthet és hol nem.
2014. dec. 12. 17:45
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

szóval a józan ész és a logika = önteltség?

javaslom a Biblia alaposabb tanulmányozását !

2014. dec. 12. 20:30
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Megtettem, nem csak olvastam. Amit te leírtál abban nem tudnál mutatni sehol sem logikát ez a probléma, ez az önteltség. Helyette inkább az alázatnak kellene jelen lenni.
2014. dec. 12. 23:44
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

nincs benne logika?

sajnos egyre nyilvánvalóbb számomra, h a kukába vágtátok a logikát, a téveszméitek kedvéért.

mi nem logikus ebben?:

1 - ha és amennyiben (bizonyítható!) NEM LEHETSÉGES az élet KELETKEZÉSE, úgy sehol nem lehetséges. az 1+1 nem 2 más bolygón? a 3szög szögeinek összege nem 180 másutt? x fényévre innen mások a szabályok?

2 - tehát aki hangyányit is logikus, azt kell kérdezze: Isten teremtett-e más bolygón is életet?

ez utóbbi kérdés bár logikus, a valóság talaján áll (mert az abiogenezis lehetetlen) de egyben Isten és a biblia nem ismeretéből származik

3 - Isten ugyanis a bibliában nyilatkoztatta ki magát, igazságát, és a zsidó népen keresztül - a történelmen át - az emberhez való viszonyát. ha megfigyeled az egész teremtést: arra kell következtetned (ha logikusan gondolkodsz) h a Föld kitüntetett, központi szereppel bír.

Isten előbb lakhelyet készített számunkra. Értünk és nekünk alkotta az univerzumot. "születési helyünk köré, végtelen nagy ajándékot tett" - kifejezve előttünk végtelenségét, és szeretetének, gondoskodásának végtelenségét is.

öntelt lennék? épp' ellenkezőleg! alázatos!!! elismervén, és leborulván a mindenható nagysága, tettei, szeretete és jelleme előtt!

ti vagytok az önteltek. semmit nem értetek, mert nem akartok. nem hülyék vagytok, van eszetek, de azt inkább a szemétbe vágjátok, mert arra világítana rá, ami nem ínyetekre való : Istenre

a genezisben olvasható, h milyen nagy gonddal, odafigyelésse, "saját kezűleg" alkotta az Úr a világmindenséget, ez nem jelzi számotokra, h fontosak vagytok neki? semmi nektek, h eljött hozzátok is, meghalt értetek? ez nektek semmi? h személyes kapcsolatot akar veletek, ez zsenant nektek?

ki is akkor az öntelt? nemde ti akik nem hagyjátok magatokat Istentől szeretni?

nemde ti,akik inkább a nektek tetsző hazugságokat hallgatjátok?

rólatok szól ez a rész: (ébredjetek!)

róma levél 1, 18-22:

18. Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.

19. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:

20. Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.

21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.

22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;

2014. dec. 13. 08:04
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Amiket eddig leírtál sehol sem mond annak ellent hogy Isten akár másutt is teremthetett életet még ha értünk is csinálta az egészet, igazodva a gondolatmenetedhez. A te logikád szerint ha valamit nem tartalmaz a Biblia akkor az márpedig nincs. Te még mindig egoista módon gondolkozol, nem logikusan. Mondod hogy alázatos vagy viszont közben már majdnem Isten fölé akarod magadat helyezni. Vita helyett pedig a veszekedésre hajlasz, hagyod hogy az érzelmeid uralkodjanak feletted. Már megbocsáss de elég éretlen módon viselkedsz, mint egy gyerek.

Abban igazad van a Biblia az Isten és az ember kapcsolatáról szól, ez a célja, persze bele lehet magyarázni mást is. De ettől még nem lesz szakácskönyv vagy műszaki szakkönyv.

2014. dec. 13. 14:17
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

"Amiket eddig leírtál sehol sem mond annak ellent hogy Isten akár másutt is teremthetett életet még ha értünk is csinálta az egészet, igazodva a gondolatmenetedhez."

hát még mindig nem érted? v nem akarod? odáig igaz, h ami nincs benne a B.-ban, attól még az lehet valóság, csakhogy a lényeg az írás szerint ez: Isten fiai, családja, örökösei vagyunk, szeretettjei vagyunk. Teremtett 1 világot ahol felnevelhet minket az örökkévalóságra. Az angyalok nézik ezt. (a bukottak ufóznak h becsapjanak)

ennek fényében, hogy lehetne más bolygón élet, mikor a MI otthonunk az anyagi világ?

" Te még mindig egoista módon gondolkozol, nem logikusan."

hol van az ego abban amit leírtam? abban, h Isten értünk teremtett? Ő közölte, nem én találtam ki !

"Mondod hogy alázatos vagy viszont közben már majdnem Isten fölé akarod magadat helyezni. "

??????

"Vita helyett pedig a veszekedésre hajlasz, hagyod hogy az érzelmeid uralkodjanak feletted. Már megbocsáss de elég éretlen módon viselkedsz, mint egy gyerek."

miből gondolod mindezt?

2014. dec. 13. 14:26
 27/28 anonim ***** válasza:
63%
A félre értések elkerülése végett, mikor az ember azt feltételezi hogy más bolygón is lehet élet ami az anyagi világban van szintén és amit mondjuk teremtettek, akkor nem feltétlenül gondol a kicsi szürke/zöld lényekre. Ez nem is volt téma(a kérdéstől függetlenül), csak egy baktérium vagy hozzá hasonló igazán egyszerű létforma. Ami nehezen lesz bukott angyal. Amit írtam neked az érzelmekről, önteltségről stb.. mint említettem nem állt szándékomban megsérteni téged, csak az eddigi válaszaid stílusa alapján ez jött le. Ez csak egy szimpla vita, az érzelmeket tartsuk kordában. Persze lehet jó kedélyű nem gépek vagyunk. És nem kell ezt személyes támadásnak venni, és nem kell a másikat már-már a pokolra kívánni. Amúgy sok mindenben engedtem a javadra.
2014. dec. 13. 14:54
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

"mint említettem nem állt szándékomban megsérteni téged"

ha rosszul, vagy félreérthetően fogalmaztam, úgy elnézést kérek

2014. dec. 13. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!