Melyik a rosszabb: nyíltan kimondani, hogy gyűlölöm az apámat, vagy álszenteskedni?
2Móz 20:12 "Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ad te neked."
Én azt mondom,hogy a gyűlölet helyett inkább próbálj meg segíteni neki.
Ne gyűlőld....
Mintha nem ismerném ezt a parancsolatot... Épp azért írtam, képtelenség tisztelni.
Ahhoz, hogy valakin segíthessünk, az illetőnek is akarnia kell a változást, de itt nincs mit tenni, mert neki teljesen megfelel az alábbi helyzet már két évtizede.
Ha kimondod, ha nem, ha gyűlölöd, gyűlölöd.
Én megértem, hogy nem tudod tisztelni, mégis ez a parancs. A parancs teljesítését is csak Isten erejével tudod teljesíteni, ha engeded, hogy átalakítson. Csak annyit tehetsz, hogy eldöntöd, gyűlölni akarod, vagy szeretni. Az érzelmeidről nem tehetsz, de az akaratod szabad. Nem tudod az érzelmeidet megváltoztatni, de azt eldöntheted, hogy egyet értesz-e velük, vagy sem.
Mindkettő rossz. Meg kell bocsátani. A te gyűlöleted, amivel apádat gyűlölöd, legelőször is téged tesz tönkre, a családodat, ha van, végül pedig az apádat. Isten ennél többet szeretne adni neked és az apádnak is.
Ajánlom figyelmedbe:
Az őszinte gyűlölet, mégig szebb, mint a hazug szeretet, mert az legalább valódi.
azért mert hamis mosolyt kényszerítesz a saját arcodra, még nem fogod őt szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!