Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy nevezik azt, aki képes...

Hogy nevezik azt, aki képes az Istenekkel beszélni?

Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 14:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
37%
Mindannyian ugyanolyan emberek vagyunk. Nincsenek olyan emberek napjainkban, akik Istennel közvetlen tudnának beszélgetni, de jó észben tartani, hogy Sátán át tudja magát változtatni a világosság angyalává, így el tudja hitetni az emberekkel, hogy ő az isten. Ismertem olyan embert, aki azt állította Istennel beszélget. Egy idő után rosszban lett a feleségével és a két gyereket hátrahagyva lelépett egy fiatalabb nővel. Persze előtt spiritizmust gyakorolt stb.
2014. dec. 6. 19:56
 12/27 anonim válasza:

Az istenek valóban kisbetű.

Ha a mi egyetlen, jóságos Istenünkről beszélsz, akkor nagybetűvel írandó. Ha pedig valóban róla beszélsz, akkor embernek nevezik azt, aki képes Vele beszélni (mint már írták előttem), ugyanis az meghallja a szavát, aki keresi őt.

2014. dec. 7. 00:36
 13/27 A kérdező kommentje:

10/12! Talán nem egyre gondolunk. Te csak hiszed azt, hogy én köznévként használom az Isten szót. Ez a te hited és a te korlátod, hogy azt gondolod, minden úgy van, ahogy te azt látod a saját szemeiddel, vagy úgy, ahogy összeraktad a képet.Ne könyörögj nekem, hanem kérd, magyarázzam meg, miért írok úgy valamit, ahogy írok.

Valójában nem szerettem volna eltérni a tárgytól, de ezt a hangnemet nem engedhetem meg neked. Ha könyörögni akarsz, vagy könyörögni szeretsz, vagy ez a szokásod, könyörögj, hogy jobb legyen a modorod.

2014. dec. 7. 12:15
 14/27 A kérdező kommentje:
Valóban, minden ember képes arra, hogy beszéljen Istennel, viszont arra nem minden ember képes, hogy olyan formán beszéljen vele, ami kölcsönös. Valóban nem fogalmaztam egyértelműen. Arra vagyok kíváncsi, hogy nevezik azt, az embert, aki képes meghallani Isten hangját. Persze, tudom, hogy nincs hangja úgy, mint nekünk, de valamilyen formában mégis átmegy az információ.
2014. dec. 7. 12:23
 15/27 anonim ***** válasza:

Hát te hülye vagy, kedves kérdező, ne haragudj...

Mégis miről beszélsz???? Milyen korlátok, meg milyen hit... te jó ég. Ilyen primitív embert. Na, akkor egy kis nyelvtan:

Az Isten szó, akiről a legutóbbi hozzászólásodban beszéltél valóban nagybetű.

De a görög istenek, és a többi isten, mikor köznévként használod, az kisbetű. Ebből következik, hogy az "istenek" szó a többesszám miatt CSAK kisbetű lehet. Mert a nagybetűs Istenből, csak egy van...

Hasonló szavunk még a Hold - hold. A Jupiternek holdjai vannak kisbetűvel. A Föld egyetlen holdja viszont a Hold nagybetűvel...

Ez nem hit, hanem nyelvtan te idióta...

2014. dec. 7. 12:33
 16/27 A kérdező kommentje:

15/15! Még mindig nem könyörögtél jó modorért, de ezen túllépek. Jó, eltértünk a tárgytól, ennek a vitának a nyelvtan kategóriában lenne a helye, javaslom, menjünk át oda, ezzel a kérdéssel.Tudomány/Helyesírás ott többen lehetnek, akik értenek ahhoz, hogy mit, hogy kell írni. Itt maradjon meg az eredeti kérdés.

Hogy nevezik azt, mi a Latin neve azoknak, akik képesek meghallani azt, amit Isten mond nekünk?

2014. dec. 7. 13:01
 17/27 anonim ***** válasza:
Hát az biztos, hogy itt te vagy az egyetlen, aki nem ért hozzá. Mi csak segíteni akartunk, hogy ne nézzenek teljesen hülyének legközelebb, majd mikor használod a szót, de te képtelen vagy ezt felfogni és elfogadni.
2014. dec. 7. 13:08
 18/27 anonim ***** válasza:
és a stílus is jól látható. Vajon ha itt lenne Jézus, ezt mondaná: igen, igazad van, és ez mindenre felhatalmaz, még erre a stílusra is! mond meg neki! hát, szerintem nem, de ezt mindenki maga döntse el. régen valóban voltak olyanok, akikhez Isten szólt. azonban ezt egy ideig korlátozza a Teremtő, erről maga a biblia beszél. arról is a biblia beszél, hogy mégis lesznek sokan, akik istenekkel fognak beszélni (remélem jól írtam) de ezek az istenek sátán és démonai lesznek, akiről a biblia azt írja, hogy e világrendszer istene. maga a biblia elítéli a jövendőmondást, szellemidézést, halottaktól kérdezést, sőt azokat is, akik ilyenekhez fordulnak segítségért. e miatt egyértelmő, hogy aki azt állítja, hogy képes istenekkel (ugye az ő szempontjából Istenekkel, de mi tudjuk, hogy istenekkel) kapcsolatot tartani, azt valójában a démonok behúzták, felhasználják mások megtévesztésére, de sokszor valódi erőt adnak neki, nem is beszélve a vagyonról, ugyanis ez a másik ismertetőjele, hogy csak istenek, vagy csalók, hogy fizetni kell érte. Jézus kitöl kért pénzt a gyógyításért, vagy tanításért, vagy az ételért? senkitől. ergo több jel is mutatja, hogy ez nem Istentől való. ja, és a próféták ilyenek voltak.
2014. dec. 7. 13:09
 19/27 A kérdező kommentje:
17/18, segíteni nem így szoktak, hogy *istenek. Segíteni úgy szoktak, hogy kedvesen elmondják azt, amit a másik nem lát jól, vagy rosszul tud. Nem úgy segítenek az emberek, amikor a jó szándék vezérli őket, hogy könyörgöm, már kitettem egy jelet, amit lehet, hogy nem vettél észre, de hülye vagy és idióta. Ilyet a gyenge idegzetű lények szoktak tenni. És olyat is, hogy más regisztrált néven, vagy más regisztrációval név nélkül, kiálljanak maguk mellett, mintha többen lennének, akik egy állásponton vannak.
2014. dec. 7. 13:19
 20/27 anonim ***** válasza:

Akkor most kicsit próbáld meg más helyzetébe is beleélni magad, és ne legyél ilyen szűk látókörű. A 10-es válaszomban elég világosan és viszonylag illedelmesen elmagyaráztam, hogy miért kisbetű. Ezt a 12-es is megerősítette még mindig normális hangnemben.

De amikor te nekiállsz beszélni itt a hitemről, meg a korlátaimról, meg hogy azt HISZEM, hogy köznévként használod, az már egy vicc :D ez nem hit kérdése. Az "istenek" szó az köznévként van használva. Ez nyelvtan. Olyat sem mondasz, hogy "Földek"... vagy "Magyarországok"... nem hiszem, hanem látom, mert nem vagyok teljesen hülye a nyelvtanhoz.

Szóval ezzel felidegesítettél. Ezek után ne csodálkozz, hogy a következő válaszomban már ingerültebb hangnembe váltok, de ha nem tűnt volna fel, ott is a szádba rágtam, hogy mi miért van.

Most meg jössz ezzel, hogy más néven vagyok regisztrálva... ezzel is csak magadat járatod még jobban le, nem tűnt fel? Egy regisztrációm van, ez. A másik válaszoló nem én voltam... ezúton is szeretném közölni, hogy az isten-Isten, hold-Hold stb szavak megfelelő használatát MINDENKI tudja, aki ide kommentelt, téged leszámítva. Az egy dolog, hogy te nem látod, hogy mekkora nagy hiba ez, és milyen szánalmas, mert az alsós kisiskolások is tudják, de ne csodálkozz, hogy van, aki megerősít, mert ezt rajtad kívül mindenki tudja. Erre ahelyett, hogy beismernéd, hogy tévedtél, még te okoskodsz itt nekem a hitről, meg hogy másik néven regisztrálok biztos... ez egy vicc.

A rossz ember itt te vagy kedves kérdező. Tanuljuk meg elfogadni a hibáinkat. Ne másban keressük a hibákat, hanem a tükörben. Nincs valami ilyen mondás a Bibliában? ...

2014. dec. 7. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!