Jézus Dávid leszármazottja volt?
A Biblia Dávid leszármazottjának tartja. József családfája vissza van vezetve Dávidig. Na de József a Biblia szerint csak nevelőapja volt Jézusnak, így Jézus nem lehet Dávid leszármazottja.
Melyik a téves, hogy Jézus Dávid leszármazottja, vagy hogy Jézusnak csak nevelőapja volt József. Mert valamelyik nem jó.
Aki olvassa a Bibliát, láthatja, hogy számos ellentmondás van benne. Jézus ha zsidó lett volna, akkor elfogadják őt megváltójuknak, pláne úgy, hogy az ő nemzetségükből való.
De nem az ő nemzetségükből való, nem hiába, hogy megfeszítették és folyton kigúnyolták. És nem mondana Jézus a zsidókra olyant, hogy "ti kezdetektől fogva a sátán fiai vagytok, ő az atyátok" mert ha ő is Dávid vonalából származna, magára is mondhatta volna, tehát nem lehetett zsidó, csak így van értelme az egésznek.
Jézus nem a zsidóknak mondta, hogy ti az ördögtől vagytok, hanem a júdeaiaknak, azon belül is csupán azoknak, akik állandóan akadékoskodtak vele, főleg a farizeusoknak és a befolyásuk alatt álló embereknek.
Az, hogy sokan semmibe veszik a Biblia-magyarázás alapszabályát, mi szerint a Biblia önmagát értelmezi, még nem azt jelenti, hogy a Biblia egészéhez viszonyítva Jézus szavai nem állják meg a helyüket, csupán annyit, hogy ők személy szerint nem ismerik eléggé a Bibliát ahhoz, hogy megértsék, ezért szembe akarják Jézust fordítani a Bibliával. A gyógyszer sok-sok Biblia-olvasás, lehetőleg naponta háromszor, étkezés előtt. Állítom, hogy aki ezt nyolc-kilenc hónapon keresztül gyakorolja, arról elkezd felemelkedni az a szellemi köd, ami egészen addig beárnyékolta a véleményeit. Még nyolc-tíz év Biblia-tanulmányozás, és már joga lesz, hogy véleménye legyen a Bibliáról, ami persze még mindig nem jelenti azt, hogy mindig igaza van. Addig azonban legalább annyira hiteltelen, mint amikor szegény burgenlandi menekültek becsöngetnek hozzánk, és kérnek tőlünk egy pohár vizet, mert olyan éhesek, hogy azt sem tudják, hol fognak aludni.
Sziasztok!
Asperrimus!
Ezek a júdeai farizeusok és az általuk befolyásolt emberek zsidók voltak vagy sem? Egyszer olvasd el valamelyik evangéliumot! Meg fogsz lepődni, mert bárhol járt, mindig zsidó elöljárókkal került összetűzésbe. Ilyen elöljárókból állt össze a szanhedrin is, amely végül feltüzelte a népet és megölette Jézust. Hiábavaló a filoszemita fényezés.
Pilátus előtt sem úgy beszélt róluk, mint a cimboráiról.
"Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak."
Bocsánat, még valami.
Jézust nem kell szembefordítani az Ószövetséggel, hiszen a már ajánlott evangéliumok, "Én pedig azt mondom"- kezdetű soraiban ezt maga Jézus teszi meg.
Asperrimus!
Mutass rá, hogy e két hozzászólásban hol nem írtam igazat!
Elnézést Kérdező, neked nem is válaszoltam!
Iszonyú izzadtságszagúak a Dávid vonalát erőltetető belemagyarázások.
János nagyon szépen leírja: "S az Ige testté lett, és közöttünk élt."
Tehát nem Dávid magja, hanem az Ige lett testté.
"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!