Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tudta, hogy az ember...

Isten tudta, hogy az ember bűnbe fog esni? Ha igen, akkor miért teremtette oda az almafát?

Figyelt kérdés
2014. nov. 20. 22:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

"Egyébként meg nem Isten szokta büntetni az embert az életben, hanem az ember szokta magára hozni a rosszat. Ha valaki elrontja az életét, az nem Isten büntetése, hanem a saját döntéseinek a következménye."

Akkor ez nem is igaz?

"Az asszonyhoz pedig így szólt: „Megsokasítom terhességed kínjait. Fájdalmak közepette szülöd gyermekeidet. Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad.” 17Az embernek ezt mondta: „Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján. 18Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned. 19Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza."

2014. nov. 21. 08:47
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
A te tévedésed pedig abban leledzik, hogy azt gondolod, hogy a vasúti kocsi tetején a villamos erőtérben szénné égő ember esete a vasúti kocsira való felmászást tiltó tábla figyelmen kívül hagyásának a büntetése, nem pedig az erőtérbe való bekerülés szükségszerű következménye, és a tiltó táblát kirakó személy az emberi élet bonyolultabbá tételéért rakta oda azt a táblát, nem Pedig az emberi élet védelmében. A gondolatmenetedből az jön le, hogy a táblát kitevő személy okozta a szénné égést, büntetésből, valamint az, hogy aki az elektromos vezetéket eltervezte, kiépítette és áramot vezetett bele, az mindezt azért tette, mert ártani akart vele, vagy felelőtlenül gondatlan volt. Úgy tűnik, nem tudod, vagy nem veszed figyelembe, hogy sok esetben a bibliafordítók műveltető alakban adják vissza azt, amit az eredeti szöveg csupán megengedő alakban mond. Nem Isten sokasította meg a viselősség fájdalmait, hanem kénytelen volt elnézni, hogy ez megtörténjen, de nem Ő rendelte el és nem is Ő okozta. Ahogyan a Földet sem Isten adta át a Sátánnak, hanem az ember. Ennek lett következménye az átok, de ezt nem Isten szólta rá Ádámra és Évára, csupán elmondta a következményeit annak, hogy beengedték ezt a sorsromboló személyt a világba.
2014. nov. 21. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Van még olyan, aki elhiszi, hogy a gonosz elnyeri büntetését, a jók pedig jutalmat kapnak? Mert én már annyi bűncselekmény áldozata lettem, és még soha egyet se kaptak el, akiről nyilvánvaló volt, hogy ki az, azt se vizsgálták, hiába jelentettem fel, aki eltüntette az életem munkáját, a pénzemet, az él mint Marci Hevesen, akik tönkretettek, azok ma mind milliárdosok lettek, nekem meg lassan kenyérre se jut. És ezért nem én vagyok a felelős. Jaaa, majd a túlvilágon megbűnhődnek? Hát azt szeretném én látni! Legalább 50 évvel túl fognak engem élni, egészségesen, boldogan, gazdagon, miközben engem eltapostak egy életre, pedig soha nem loptam el a másét! De majd a Paradicsomban vagy a Pokolban jön a nagy igazságszolgáltatás... he-he...
2014. nov. 28. 01:00
 14/15 A kérdező kommentje:
13-as: Segíts magadon, és a Isten is megsegít!
2014. nov. 28. 01:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Mert hiba van az agyában
2019. szept. 21. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!