Mennyire gyakori a református templomokban a lelkésznő?
Üzenném az utolsó kommentelőnek(nem a kérdezőre gondolok), hogy a Biblia ír, sőt az Ószövetségben van benne, hogy bizony voltak prófétanők is, akiket vehetünk akár igehirdetőnek is, mivel Isten szavát, az Igét hirdeti/hirdette.
Szóval kérdező, nyugodtan menj papnőnek, ha már megtértél.
Szerintem nem ritka, nálunk egy lelkész házaspár szolgál a reformátusoknál, az evangélikusoknál meg egy lelkésznő. Barátnőm katolikus teológián tanult és már ott sem ritka. Mielőtt valaki kérdezi: nyilván nem papi pályára ment. Nem csak a papképzés van teológián, vannak világiak is, igaz, hogy kevesebb jóval a nő, de van. Ennek fényében nem hiszem, hogy a reformátusoknál furcsa lenne a teológushallgató nő.. :))
u.i. Én katolikus vagyok és valahol megnyugvással tölt el, hogy a jehova tanúi a reformátusokat is piszkálják. :))
"csak elmondjuk, mit ír az adott dologról a biblia"
A ti saját fordítású Bibliátok, ezt azért ne hagyd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!