Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki tanított minket imádkozni?

Ki tanított minket imádkozni?

Figyelt kérdés
Az Úr, bokros teendői közepette nyilván nem jött le közénk, töviről hegyire elmagyarázni, hogyan imádkozzunk, hogy meghallja. Azt is kevéssé tudom elképzelni, hogy a magasságos színe elé terjesztett nagy számú tervezetből választotta ki a neki tetszőt. De ha nem ő, akkor ki határozta meg a fohászkodás formuláit és mondandóit? Miért nem - teszem azt - fél lábon állva, hasunkat simogatva kiáltjuk háromszor, hogy fapapucs? Vagy, mint az iszlámban, a seggünket tartjuk az ég felé? Honnan tudjuk, mi az, ami tetszik neki, és mi az, ami nem?

2014. nov. 11. 14:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nagyon sokféle teológia van, és nekem nem tisztem mások nevében nyilatkozni. Aki valódi Krisztus követő az így cselekszik, teológiai képzettség nélkül is.

Üdv. Péter

2014. nov. 12. 19:35
 12/12 anonim ***** válasza:
Jézus meghagyta a mintát, hogy milyen az elfogadható ima Isten előtt.
2014. nov. 13. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!