Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanított Jézus a gyülekeze...

Mit tanított Jézus a gyülekezetbe járásról?

Figyelt kérdés
Érdekelne Jézus összes tanítása, ami erről a témáról szól.
2014. júl. 19. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem volt ilyen beszéde.
2014. júl. 19. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Tedd borítékba,mert úgy szebb.A csörgős pénzt nem szereti,szóval......Dobd el magad és szimulálj epilepsziás rohamot,mint a többi és akkor bent leszel nála.Hasonlókat........

Ha most élne és látná mit művelnek a nevében valószínű,hogy jönne a 2. Özönvíz és kitakarítaná ezt a szemétdombot a sok ingyenélő,néphülyítővel együtt.

2014. júl. 19. 19:35
 3/10 A kérdező kommentje:

"Nem volt ilyen beszéde."

Pedig állítólag ez egy nagyon fontos téma. Sokak szerint nem is lehet úgy Jézust követni, és szellemileg leépülünk, ha nem ülünk be minden héten egy gyülekezetbe a bölcsebbnél bölcsebb tanítóikat, és mesterüket hallgatni.

2014. júl. 19. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:

"És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván"(Mt.6:5-6)

" De óvakodjatok az emberektől; mert törvényszékekre adnak titeket és az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket;"(Mt.10:17)

"Mert ha a ti gyülekezetetekbe bemegy egy aranygyűrűs férfiú fényes ruhában, bemegy pedig egy szegény is szennyes ruhában; És rátekinttek arra, a kin a fényes ruha van, és azt mondjátok néki: Te ülj ide szépen; és a szegénynek ezt mondjátok: Te állj ott, vagy ülj ide az én zsámolyom mellé: Nem mondtatok-é ellent magatoknak, és nem lettetek-é gonosz gondolkozású birákká?"(Jak.2:2-4)

"Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal; Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak."(1Pét.5:2-3)

"Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag. És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.

Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak. Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!"(Jel.22:16-19)

Ahol nem Jézus a gyülekezet feje,onnan menekülj!

2014. júl. 19. 20:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Elsősorban Jézus szavai érdekelnének, amiket a földi élete során tanított a tanítványainak, és amiknek egy részét a 4 evangéliumban lejegyeztek!
2014. júl. 19. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Neked az a célod, hogy nehogy kelljen gyülekezetbe járni, ugye? Miért nem ezt mondod? Mert az ilyen mint te, smucig, mert félti még azt a nyomorult aprót is, amit a perselybe dobunk, mert az ilyen nem Isten ajándékának tekinti a jövedelmét, amivel tudja mondjuk a gyülekezetet támogatni, hanem a saját sikerének. Az ilyennek nincs helye egy gyülekezetben sem, maradj a világban, a fukarok oda valók. És ha ilyen igét keresel, akkor miért nem olvasod el te magad az Újszövetséget? Nem csak az Evangéliumok Isten szava, hanem a többi levél is, legalább az alapvető dolgokkal legyél már tisztában, ha már mással akarod elvégeztetni a munkát.
2014. júl. 19. 21:23
 7/10 A kérdező kommentje:

Föltettem egy kérdést, hogy JÉZUS a földi szolgálata alatt mit tanított a gyülekezetbe járásról. Olyan nehéz erre válaszolni?

Ilyenekre gondoltam, mint a kedves 4. válaszoló első két idézete:

"És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván"(Mt.6:5-6)

" De óvakodjatok az emberektől; mert törvényszékekre adnak titeket és az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket;"(Mt.10:17)

2014. júl. 19. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Jézus MAGA IS TÖBBSZÖR ÖSSZEJÖTT A KÖVETŐIVEL, PÉLDÁUL MIELŐTT KIKÜLDTE ŐKET KETTESÉVEL PRÉDIKÁLNI, A KÖVETŐI PEDIG MAGÁNOTTHONOKBAN JÖTTEK ÖSSZE.
2014. júl. 23. 10:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem kell kiabálni.
2014. júl. 23. 19:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocsi csak amikor dolgozok akkor nagy betűkkel kell írnom, és nem figyelek oda mikor kell váltanom.
2014. aug. 2. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!