Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyre inkább Allahot érzem...

Egyre inkább Allahot érzem istenemnek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már jó ideje foglalkoztat a muzulmán vallás, és egyre közelebb kerül a szívemhez. Sajnos két szék közé estem és nem tudom melyikre üljek fel, az egyik szék a családom, és a vallás ami úgy érzem már nem én vagyok. Keresztény katolikus családban nőttem fel és mindig erre a hitre tanítottak. A másik szék Allah, a próféta(béke legyen vele) és a muzulmán vallás. Úgy érzem szükségem van Allahra és arra, hogy jobb emberré tegyen, hogy vezessen az utamon. Viszont félek, hogy így nem fogadnának el az emberek, vagy elfordulnának tőlem azok akiket szeretek. Mit tegyek? Segítsetek.
2014. nov. 6. 20:28
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy 20 éves lány vagyok.
2014. nov. 6. 20:34
 2/29 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán létezik olyan, hogy keresztény katolikus vallás. Vagy az egyik vagy a másik. Ha ismered személyesen az Urat, Jézust, akkor beszélünk keresztény hitről :)

Nem jó a vallásosság... amúgy Allah, a próféta mit tud megadni neked, amire esetleg szükséged lehet?

2014. nov. 6. 20:41
 3/29 A kérdező kommentje:
(Római katolikus mindkét szülőm, rendszeresen járnak templomba is) Jobban magaménak érzem az iszlám vallást mint a katolikust, nem pontosan tudnám elmagyarázni miért. Ezt érzem a szívemben. Számomra sokkal közelebbi és "megfoghatóbb" ez a vallás és sokkal közelebb érzem magamhoz. Ez valami amire felnézhetek, ami segít engem.
2014. nov. 6. 20:46
 4/29 anonim ***** válasza:
46%

Szaladj gyónni.

Egyébként meg 20 évesen képes vagy eldönteni, hogy miben hiszel.

2014. nov. 6. 20:47
 5/29 anonim ***** válasza:
57%

És mi lenne akkor, ha valaki megismertetné veled Jézust? Ha megismernéd az Ő szeretetét (amire gyakorlatilag mindenkinek szüksége van). Akkor viszont Őt vélnéd sokkal közelebbinek és "megfoghatóbbnak" :)

Az, hogy római katolikus valaki, az nem jelent semmit. Én keresztény vagyok 21 éves és őszintén szólva nem ismerek olyan katolikust, aki ismerné az Urat.

2014. nov. 6. 20:50
 6/29 anonim ***** válasza:
Hamarosan újra Szulejmán, felejtős....
2014. nov. 6. 20:51
 7/29 A kérdező kommentje:
Torba Attila, igazad van, hogy tudasom istenrol nem teljes, de nem is annyira szegenyes. Olvastam a bibliat, a szuleimmel jarok templomba. Egyreszt aldasnak tartom, hogy kezdem megtalalni Allahot, masreszt felek, hogy hibat kovetek el.
2014. nov. 6. 21:00
 8/29 A kérdező kommentje:
Hiba mert a csaladom elitelne, de megis vagyom ra, es arra hogy a hive lehessek.
2014. nov. 6. 21:02
 9/29 anonim ***** válasza:
És ismered is? Miben más, mint amiben most hiszel?
2014. nov. 6. 21:05
 10/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, kérlek ne vedd sértésnek, de "azis csak egy dolog", ha olvastad már a Bibliát... persze jó és hasznos is, de az Urat nem ettől fogod megismerni.

Tudod, más vallásban az emberek folyton keresik Istent. Megterítik az asztalt az isteneiknek (és ezek között magukat valló keresztények is, nemcsak katolikusok!) és igyekszenek minél jobban megfelelni nekik.

Viszont a keresztény Isten teljesen fordítva csinálja. A keresztény hitben Isten az, aki keresi az embert (Lukács 15,4) és Isten az, aki megteríti az asztalt az ő gyermekeinek!

A többi "isten" csak kihasználja az embereket fizikailag is és lelkileg is... és ugyanaz áll mögöttük. Most még persze szépnek látszik minden és csalogatónak... de én nem tudnám elképzelni az egy igaz Istenről, hogy csalogatna bárkit is és én sem olyannak ismertem meg Őt, hanem inkább olyannak, hogy Akihez ha hozzámész, azonnal a nyakadba borul és össze vissza csókolgat téged (Lukács 15,11-32).

2014. nov. 6. 21:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!