Egyre inkább Allahot érzem istenemnek, mit tegyek?
Nem igazán létezik olyan, hogy keresztény katolikus vallás. Vagy az egyik vagy a másik. Ha ismered személyesen az Urat, Jézust, akkor beszélünk keresztény hitről :)
Nem jó a vallásosság... amúgy Allah, a próféta mit tud megadni neked, amire esetleg szükséged lehet?
Szaladj gyónni.
Egyébként meg 20 évesen képes vagy eldönteni, hogy miben hiszel.
És mi lenne akkor, ha valaki megismertetné veled Jézust? Ha megismernéd az Ő szeretetét (amire gyakorlatilag mindenkinek szüksége van). Akkor viszont Őt vélnéd sokkal közelebbinek és "megfoghatóbbnak" :)
Az, hogy római katolikus valaki, az nem jelent semmit. Én keresztény vagyok 21 éves és őszintén szólva nem ismerek olyan katolikust, aki ismerné az Urat.
Kedves kérdező, kérlek ne vedd sértésnek, de "azis csak egy dolog", ha olvastad már a Bibliát... persze jó és hasznos is, de az Urat nem ettől fogod megismerni.
Tudod, más vallásban az emberek folyton keresik Istent. Megterítik az asztalt az isteneiknek (és ezek között magukat valló keresztények is, nemcsak katolikusok!) és igyekszenek minél jobban megfelelni nekik.
Viszont a keresztény Isten teljesen fordítva csinálja. A keresztény hitben Isten az, aki keresi az embert (Lukács 15,4) és Isten az, aki megteríti az asztalt az ő gyermekeinek!
A többi "isten" csak kihasználja az embereket fizikailag is és lelkileg is... és ugyanaz áll mögöttük. Most még persze szépnek látszik minden és csalogatónak... de én nem tudnám elképzelni az egy igaz Istenről, hogy csalogatna bárkit is és én sem olyannak ismertem meg Őt, hanem inkább olyannak, hogy Akihez ha hozzámész, azonnal a nyakadba borul és össze vissza csókolgat téged (Lukács 15,11-32).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!