Mit mond Kent Hovind a réselméletről?
Vagy ha valaki tudja, hogy melyik videóban említi, és leírná, megköszönném.
Vagy a "kérdés-felelet" videó között van?? Ha igen, hányadik percnél?
Esetleg valami könyvet, írást, tudtok erről a témáról?
Már többször is végignéztem Kent videóit, de az már nem most volt... azóta felejtettem egy kicsit, de ha jól emlékszem akkor valamelyik "kérdés-felelet" résznél lesz, vagy pedig rögtön az első részben.
Természetesen cáfolta :)
Nincs semmi bizonyítés a rés elméletre és egyátalán nem biblikus, mivel a Biblia nyilván tanít a föld korával kapcsolatban kb. 6000 évről és természetesen arról, hogy Isten teremtette.
Itt az összes előadása: https://www.youtube.com/user/Eletteremtes/videos
Az "Időkjelei" nevű csapat is írt a réselméletről: [link]
Egy érvet cáfolok csak az Attila által linkelt írásból:
"Halál a bűn előtt?
Teológiai szempontból is igen komoly gond
van a réselmélettel. A Biblia szerint addig
nem volt bűn és halál, amíg az ember be
nem hozta a világba."
A fenti kijelentésben nem kis pontatlanság van. A Biblia sehol nem állítja, hogy az ember teremtése előtt nem volt bűn, hanem azt állítja, hogy egy ember által jött be a világba a bűn.
Az ÚSZ cáfolja azt, hogy a mostani világ előtt nem létezett másik világ:
2Pét 3:5 Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és Föld...
- "Kész akarva nem tudják" kifejezés úgy is fordítható hogy: Szándékosan rejtve van. (Hogy egek és Föld régtől fogva voltak.) Nyilván Péter apostol amikor ezt leírta nem a mi 4000 éves világunkra gondolt, hanem arra a világra, amelyet Isten a kezdetben régtől fogva teremtett.
2Pét 3:6 Amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:
Az biztos, hogy a Biblia beszél több világról, erre utal az "akkori világ" kifejezés: (tote koszmosz).
A következő vers pedig megkülönbözteti a mostani egeket és a Földet az akkori világtól:
2Pét 3:7 A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek...
Ez a vers egy kulcsfontosságú bizonyítéka a réselméletnek, mivel egyértelmű, hogy nem a Noé vízözön előtti világra utal Péter, mert akkor csak a Föld pusztult el vízözönnel, az akkori világban pedig az egek is. (A mostani egek pedig és a Föld..megkíméltettek)
Időrendben 3 egekről és Földről beszél a Biblia:
- Akkori világról amit kezdetben teremtett Isten.
- A hatnapos teremtés egeiről és Földjéről.
- És lesz megint új ég és új Föld.
Itt egyebek mellett többet is olvashatsz a réselméletről:
"A Biblia sehol nem állítja, hogy az ember teremtése előtt nem volt bűn..."
Már féltem, hogy senki sem fog belém kötni. Na de szívesen válaszolok: Mit olvashatunk a Biblia elején, mit mondott Isten a teremtés után? Azt, hogy MINDEN NAGYON JÓ. Ezen gondolkozz el egy kicsin és azon is, hogy az ember hanyadik napon is lett teremtve.
Persze, ha szerinted a bűn nagyon jó dolognak számít, akkor én itt abba is hagytam a vitát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!