Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit mond Kent Hovind a réselmé...

Mit mond Kent Hovind a réselméletről?

Figyelt kérdés

Vagy ha valaki tudja, hogy melyik videóban említi, és leírná, megköszönném.

Vagy a "kérdés-felelet" videó között van?? Ha igen, hányadik percnél?

Esetleg valami könyvet, írást, tudtok erről a témáról?

2014. nov. 5. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
A lényeg, hogy mindig tartsuk tisztán a rést, különben csíkos lesz a gatya!
2014. nov. 5. 18:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Könnyebb most a lelkednek, hogy ezt kiadtad magadból?
2014. nov. 5. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
34%

Már többször is végignéztem Kent videóit, de az már nem most volt... azóta felejtettem egy kicsit, de ha jól emlékszem akkor valamelyik "kérdés-felelet" résznél lesz, vagy pedig rögtön az első részben.

Természetesen cáfolta :)

Nincs semmi bizonyítés a rés elméletre és egyátalán nem biblikus, mivel a Biblia nyilván tanít a föld korával kapcsolatban kb. 6000 évről és természetesen arról, hogy Isten teremtette.

Itt az összes előadása: https://www.youtube.com/user/Eletteremtes/videos

Az "Időkjelei" nevű csapat is írt a réselméletről: [link]

2014. nov. 5. 19:33
 4/6 Szeressük egymást ***** válasza:
72%

Egy érvet cáfolok csak az Attila által linkelt írásból:

"Halál a bűn előtt?

Teológiai szempontból is igen komoly gond

van a réselmélettel. A Biblia szerint addig

nem volt bűn és halál, amíg az ember be

nem hozta a világba."

A fenti kijelentésben nem kis pontatlanság van. A Biblia sehol nem állítja, hogy az ember teremtése előtt nem volt bűn, hanem azt állítja, hogy egy ember által jött be a világba a bűn.

Az ÚSZ cáfolja azt, hogy a mostani világ előtt nem létezett másik világ:

2Pét 3:5 Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és Föld...

- "Kész akarva nem tudják" kifejezés úgy is fordítható hogy: Szándékosan rejtve van. (Hogy egek és Föld régtől fogva voltak.) Nyilván Péter apostol amikor ezt leírta nem a mi 4000 éves világunkra gondolt, hanem arra a világra, amelyet Isten a kezdetben régtől fogva teremtett.

2Pét 3:6 Amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:

Az biztos, hogy a Biblia beszél több világról, erre utal az "akkori világ" kifejezés: (tote koszmosz).

A következő vers pedig megkülönbözteti a mostani egeket és a Földet az akkori világtól:

2Pét 3:7 A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek...

Ez a vers egy kulcsfontosságú bizonyítéka a réselméletnek, mivel egyértelmű, hogy nem a Noé vízözön előtti világra utal Péter, mert akkor csak a Föld pusztult el vízözönnel, az akkori világban pedig az egek is. (A mostani egek pedig és a Föld..megkíméltettek)

Időrendben 3 egekről és Földről beszél a Biblia:

- Akkori világról amit kezdetben teremtett Isten.

- A hatnapos teremtés egeiről és Földjéről.

- És lesz megint új ég és új Föld.

Itt egyebek mellett többet is olvashatsz a réselméletről:

[link]

2014. nov. 5. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

"A Biblia sehol nem állítja, hogy az ember teremtése előtt nem volt bűn..."

Már féltem, hogy senki sem fog belém kötni. Na de szívesen válaszolok: Mit olvashatunk a Biblia elején, mit mondott Isten a teremtés után? Azt, hogy MINDEN NAGYON JÓ. Ezen gondolkozz el egy kicsin és azon is, hogy az ember hanyadik napon is lett teremtve.

Persze, ha szerinted a bűn nagyon jó dolognak számít, akkor én itt abba is hagytam a vitát.

2014. nov. 5. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:
54%
Az én álláspontom mindenesetre az, hogy a bűn az nagyon nem jó dolog, ergó, valamikor a teremtés után jöhetett be a bűn a világba. Hogy mikor pontosan azt nem tudjuk, lehet évek is elteltek amíg Ádám és Éva nem vétkeztek, de könyörgöm, ne gondoljunk már olyanokra, hogy Isten megteremti az embert már rögtön bűnösnek! Ez abszurd.
2014. nov. 5. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!