Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A temetőbe járás, halottakért...

A temetőbe járás, halottakért imádkozás stb. a Biblia szerint pogány dolog és tiltott? Mert akkor a mindenszentek napja miért lett kitalálva és miért tartják meg?

Figyelt kérdés

2014. nov. 2. 15:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
melyik bibliában van makkabeusok könyve? (az én károlimba nincsen, azért kérdezem)
2014. nov. 3. 14:29
 12/15 anonim ***** válasza:
melyik bibliában van makkabeusok könyve? a károlimban nem találtam, pedig szívesen elolvastam volna.
2014. nov. 3. 14:30
 13/15 anonim ***** válasza:
A Makkabeusok könyve apokriff irat, semmi köze a bibliához.
2014. nov. 3. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Üdv. Az, hogy a halottak a büneikért feloldozást nyernek-e vagy sem, nem mi döntjük el.Ők maguk kellet, hogy tegyenek érte, míg még éltek. A Róma 14:12-ben erről olvashatunk. Ebben a dologban, Istennek van joga dönteni, mi nem sokat tehetünk. Egyébként, ha a halottakról való megemlékezés fontos lenne Istennek, akkor biztosan konkrétan leiratta volna a Szavában. De sehol nem olvastam még arról, h meg kell ünnepelni a halottak napját, azt meg főleg nem, hogy hogyan. De bocsi, ez csak az én véleményem.
2014. nov. 3. 19:26
 15/15 anonim ***** válasza:
üdv, a biblia szerint a bűn zsoldja a halál. aki meghalt, lefizette az árat a bűneiért. feltámadásakkor azt már nem kérik rajta számon, ez igazságtalan lenne. a világi törvények szerint sem lehet elítélni valakit 2 szer ugyanazért. a feltámadása utáni tettei alapján lesznek megítélve, akkor, amikor sátán senkit sem fog tudni befolyásolni, nem úgy, mint ma :-)
2014. nov. 3. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!