Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, érzitek, hogy az isten...

Hívők, érzitek, hogy az isten akihez imádkoztok, meghallgat titeket?

Figyelt kérdés

Mert én semmit nem érzek ima után. Se közben. Se béke, se nyugalom, se semmi. Pedig szerintem nem kérek nagy dolgokat.

Ilyesmiket pl:

- testi és lelki erőt a szeretteimnek elviselni a környezetüket

- megmaradjon a munkahelyük

- legyen nekem is munkahelyem

- változzak meg, pozitív irányba

- ismerjem meg Őt

- segítsen tüzifát venni.

Nagy ritkán, ha elkap az "ötperc" olyasmit is kérek, hogy súgja meg a lottó nyerőszámait, de előbb valahogy segitsen pénzt szerezni lottószelvényre....

Már eljutottam arra a szintre, hogy nem érdemes imádkozni, mert úgysem hallgat meg.

Mit csinálok rosszul? Mi a baj? Vagy én vagyok a baj?

2014. okt. 30. 19:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én személy szerint érzem. Mindig egy belső békét ad, hogy kiönthetem neki a szivem.
2014. okt. 31. 09:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Szia.Az imával kapcsolatban vannak bizonyos feltételek,amelyeknek meg kell felelnünk. A Biblia segíthet,hogy ebben tisztán lássunk.Isten termeszetesen nem hallgat meg minden imát,de az is meglehet,hogy ő úgy válaszol rájuk,ahogyan azt mi nem is gondolnánk.
2014. okt. 31. 17:16
 13/20 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Szerintem nem baj, ha nem mindig érzel utána békét vagy megnyugvást. Ettől még Isten értékeli a szándékod, és meghallgat!

Viszont lehet, hogy Isten tényleg azt szeretné, ha a kapcsolatotok egy magasabb szintre lépjen. Ehhez az kell, hogy néha te is hallgasd Őt! Nyisd ki a Bibliád, és olvasd kicsit. Lehet, utána jobban meg fogod érteni, és sikerül jobban meg is ismerd!

A lottószámokat nem valószínű, hogy megfogja súgni...

2014. nov. 1. 00:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Válaszolva a privátokra: nincs változás. Igaz, én magam sem tettem túl sokat érte, mert feladtam a reményt. Beláttam, menthetetlen vagyok.

A JT közösségben néhány dologgal nem tudok azonosulni, ezért szerintem nem fogok hozzájuk sem közeledni. Minden egyházban csalódtam :(

2014. nov. 18. 15:18
 15/20 anonim ***** válasza:
Istena akkor hallgatja meg az imáinkat ha azok az akaratával összhangba vannak! Az h megnyerd a lottót az nem az akaratával összhangba van.
2014. nov. 19. 10:27
 16/20 A kérdező kommentje:
Te honnan tudod mi van az akaratával összhangban és mi nincs? Kifürkészted talán az útjait?
2014. nov. 19. 12:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia,sok hozzád hasonló személy èrez úgy ahogy te. De voltak,akik megvizsgálták a Bibliát és jobban megismerték Istent,közelebb kerültek hozzá,így tiszta képet kaptak,pèldául azzal kapcsolatban,hogy milyen imát hallgat meg. Időnkènt segítségre lehet szükségünk ahhoz,hogy megèrtsünk egyes tanításokat, vagy előfordulhat,hogy elhamarkodottan ítélünk meg bizonyos dolgokat.
2014. nov. 20. 16:38
 18/20 anonim ***** válasza:

"akik megvizsgálták a Bibliát és jobban megismerték Istent"

Ez, gondolom, vicc volt?

Azokat az embereket ismerték meg így, akik a Bibliát írták.

2014. nov. 20. 18:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Bár a Bibliát emberek írták, de ahogyan a 2Péter 1:20-21 írja, ezek az emberek nem a maguk gondolatait írták le, hanem Istentől kaptak ihletést. Más módon nem is tudta volna Isten közölni az akaratát, mivel ha például angyalok által tette volna meg, akkor azt mi emberek nem biztos, hogy megértettük volna.
2014. nov. 26. 11:22
 20/20 anonim ***** válasza:

"hanem Istentől kaptak ihletést."

Ezt pontosan mi is bizonyítja?

"Más módon nem is tudta volna Isten közölni az akaratát, mivel ha például angyalok által tette volna meg, akkor azt mi emberek nem biztos, hogy megértettük volna."

Ez, gondolom, egy vicc.

2014. nov. 26. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!