Hívők, érzitek, hogy az isten akihez imádkoztok, meghallgat titeket?
Mert én semmit nem érzek ima után. Se közben. Se béke, se nyugalom, se semmi. Pedig szerintem nem kérek nagy dolgokat.
Ilyesmiket pl:
- testi és lelki erőt a szeretteimnek elviselni a környezetüket
- megmaradjon a munkahelyük
- legyen nekem is munkahelyem
- változzak meg, pozitív irányba
- ismerjem meg Őt
- segítsen tüzifát venni.
Nagy ritkán, ha elkap az "ötperc" olyasmit is kérek, hogy súgja meg a lottó nyerőszámait, de előbb valahogy segitsen pénzt szerezni lottószelvényre....
Már eljutottam arra a szintre, hogy nem érdemes imádkozni, mert úgysem hallgat meg.
Mit csinálok rosszul? Mi a baj? Vagy én vagyok a baj?
Szerintem nem baj, ha nem mindig érzel utána békét vagy megnyugvást. Ettől még Isten értékeli a szándékod, és meghallgat!
Viszont lehet, hogy Isten tényleg azt szeretné, ha a kapcsolatotok egy magasabb szintre lépjen. Ehhez az kell, hogy néha te is hallgasd Őt! Nyisd ki a Bibliád, és olvasd kicsit. Lehet, utána jobban meg fogod érteni, és sikerül jobban meg is ismerd!
A lottószámokat nem valószínű, hogy megfogja súgni...
Válaszolva a privátokra: nincs változás. Igaz, én magam sem tettem túl sokat érte, mert feladtam a reményt. Beláttam, menthetetlen vagyok.
A JT közösségben néhány dologgal nem tudok azonosulni, ezért szerintem nem fogok hozzájuk sem közeledni. Minden egyházban csalódtam :(
"akik megvizsgálták a Bibliát és jobban megismerték Istent"
Ez, gondolom, vicc volt?
Azokat az embereket ismerték meg így, akik a Bibliát írták.
"hanem Istentől kaptak ihletést."
Ezt pontosan mi is bizonyítja?
"Más módon nem is tudta volna Isten közölni az akaratát, mivel ha például angyalok által tette volna meg, akkor azt mi emberek nem biztos, hogy megértettük volna."
Ez, gondolom, egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!