Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vélemeényetek az én...

Mi a vélemeényetek az én vallási életemről?

Figyelt kérdés
Eléggé vallásos családban nevelkedtem. 4 éves korom óta mindig járok templomba imádkozok hittan órákat veszek, katolikus iskolába stb... Viszont szépen lassan kezdek egy saját vallás felé tendálni, a nézetemet aszerint állítottam fel hogy mi a valószínűbb. Mert hát mennyi esély van arra hogy valahogy a semmiből lett valami és megszületett a világegyetem, viszont arra se látok sok esélyt hogy egy isteni személy sárbol embereket gyúr. Hiszek az evulúcióban meg istenben is. Viszont az iskola nagyon is a "bibliai nézet" felé akar vinni. Nem kell tuldramatizálni a helyzetet a kommentekben :) , csak szimplán egy két véleményt kérek.

2014. okt. 30. 14:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Figyelj a pápára!!!!
2014. okt. 30. 21:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad meg, hány éves vagy, de látom, még iskolába jársz.

Semmi baj nincs azzal, ha nem fogadod el csak úgy feltétel nélkül a tanításokat, hanem elgondolkodsz rajtuk. Sőt, éppen ez visz közelebb ahhoz, hogy valódi hited legyen. Pál apostol is ezt javasolta.

2014. okt. 31. 11:45
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
Az evolúcióhívőknek az ősanyag az istenük. Mindig is volt, nem volt kezdete (vagy ha igen nem tudni hogyan) nulla kiterjedésű, végtelen tömegű. Ezek elég isteni tulajdonságnak hangzanak. Semmivel sem hihetőbb mint, hogy volt egy Isten aki megteremtett mindent.
2014. okt. 31. 13:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Hülyék miért írhatnak ide?

Az "ősanyagról" nem tudunk semmit. Lehetett akármilyen is.

Az ősrobbanás alapján úgy gondoljuk, hogy akár energia is lehetett, viszont a tömegmegmaradás alapján - ami még akkor is igaz, ha anyag változik energiává, vagy fordítva - úgy gondoljuk, hogy már az ősrobbanás előtt is létezett.

Természetesen ezek még csak elméletek, alátámasztás nélkül. Valamennyi bizonyítékokra szorul.

2014. okt. 31. 14:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Miféle vallásos emberek azok, akik legfőbb vezetőjüket, a pápát próbálják megcáfolni.

Ferenc pápa a vatikáni tudományos akadémián fejtette ki, hogy az evolúció és a nagy bumm létezik, nem ellentétes semmivel, és az egyház ezeket soha nem támadta, mindössze nem foglalt mellettük állást.

Tehát az evolúcióellenesek döntsék el, megtagadják-e a pápát, isten földi helytartóját.

2014. okt. 31. 17:42
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Megtagadják, simán.

Másban is megtagadták már.

2014. okt. 31. 17:59
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Némelyikük annyira bigott, hogy ha maga az atyaúristen jönne el hozzájuk és mondaná hogy Isten nem létezik, neki sem hinnék el :D:D
2014. okt. 31. 21:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tudok javasolni, hogy:

-Járj rendszeresen templomba, gyónj és áldozz

-Ne csak a templomban imádkozz hanem pl. elalvás előtt is. Kérd tőle, hogy árasszon el Szentlélekkel és az ő tökéletes szeretetével.

-Olvasd a Bibliát és a Hozsannát is.

Ha ezeket betartod, minden kérdésedre választ találsz, és mindennek meglátod az értelmét.

(személyes tapasztalat alapján)

2014. nov. 29. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!