Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vélemeényetek az én...

Mi a vélemeényetek az én vallási életemről?

Figyelt kérdés
Eléggé vallásos családban nevelkedtem. 4 éves korom óta mindig járok templomba imádkozok hittan órákat veszek, katolikus iskolába stb... Viszont szépen lassan kezdek egy saját vallás felé tendálni, a nézetemet aszerint állítottam fel hogy mi a valószínűbb. Mert hát mennyi esély van arra hogy valahogy a semmiből lett valami és megszületett a világegyetem, viszont arra se látok sok esélyt hogy egy isteni személy sárbol embereket gyúr. Hiszek az evulúcióban meg istenben is. Viszont az iskola nagyon is a "bibliai nézet" felé akar vinni. Nem kell tuldramatizálni a helyzetet a kommentekben :) , csak szimplán egy két véleményt kérek.

2014. okt. 30. 14:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23%
Az a véleményem, hogy hosszú út előtt állsz. Ha hiszel Istenben, akkor elsősorban rá koncentrálj, tőle kérj iránymutatást. A többi majd jön magától. Ha pedig az evolúcióra vagy kíváncsi, akkor nézd meg a htt://teremtes.com -on lévő Hovind videókat. Helyrerakja a hazugságokat. De ezzel nem csak ő foglalkozik, rengeteg tudós is a teremtés mellett van és igyekszik cáfolni az evolúció elméletét, mivel az még mindig csak egy elmélet, amiben még az ebben hívő tudósok sem egyeznek.
2014. okt. 30. 14:43
 2/18 anonim ***** válasza:
56%

"Mert hát mennyi esély van arra hogy valahogy a semmiből lett valami és megszületett a világegyetem,"

Vajon mikor fog kikopni ez a baromság a vallásosak tudatából, hogy univerzumunk a semmiből keletkezett? Attól félek, hogy soha...

Egy birka elkezdte valamikor, a többi meg bőőőszen ismételgeti gondolkodás nélkül a hülyeséget.

"Hiszek az evulúcióban"

Na ez baj. Abban nem hinni kell, hanem megérteni kell(ene). Azzal sokkal többre mégy az életben is.

2014. okt. 30. 14:46
 3/18 anonim ***** válasza:
65%
Az #1 válaszolóra meg oda se figyelj, Hovind egy szélhámos. Az evolúció pedig rég nem elmélet, de az #1 még ezzel sincs tisztában...
2014. okt. 30. 14:48
 4/18 A kérdező kommentje:
1. válaszoló! A vallás is csak egy elmélet, 2. válaszoló nem kell kiforgatni a szavaimat. Amugy eddig van egy ateista és egy keresztény válaszoló :D
2014. okt. 30. 14:55
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A vallási életedről kérsz véleményt? Legyen.

Az ifjú ember a szemléletet, környezetéhez való viszonyát és róla alkotott véleményét kicsi gyermekkora neveltetéséből kapja. Ha az erősen vallásos, akkor ilyent. Ez esetben, ha szerencséje van, tanul, és ezáltal ellentmondásokat vél felfedezni a szemlélet és tapasztalat között. Ha az ellentmondások kellően sokan összejöttek, az ifjú ember tanácstalanná válik és válaszút elé kerül, döntenie kell. Ez történt veled most.

Több eset lehetséges.

Vagy visszafordulsz, ekkor nagy valószínűséggel bigott vallásos leszel, hogy az védjen meg az ellentmondások nehézségeitől. Ez esetben többé nem törődsz a valósággal, marad a hit és csak a hit.

Lehetséges, hogy új tanokat, új vallást keresel. Mindegy, meglévőt, vagy magad akarsz létrehozni. Amíg az új vallás ki nem teljesedik számodra, könnyebb lesz (és ezét csábítóbb), mert annak megismerésével leszel elfoglalva, nem jut idő a változatlanul előjövő ellentmondások vizsgálatára. Ha padig már több időt szentelsz ismét a környezetnek, rájössz, hogy semmi nem változott. Jellemedtől függően vagy újabb felé fordulsz (remélve, hogy az ismét leköt egy darabig), vagy nihilista leszel. Rosszabb esetben depressziós.

De rájöhetsz arra is, hogy az ellentmondások feloldhatók. Persze ennek ára van, a sok tanulás. Sokaknak ez terhes, ezért nem választják, később pedig nem is tudják, mert az idő annyira előrehaladt, hogy csak segítséggel lehetséges ez az út. De ha valaki ezen halad, két dolgot tapasztal meg. Egyfelől apránként meg tudja magyarázni az ellentmondásokat és megállapítja, hogy nem is azok. Ez hatalmas sikerélmény, ez visz tovább az úton. Másfelől fokozatosan rájön, hogy valójában ellentmondás nem is létezik, csak még nem ismeri a megoldást. És ez nagy különbség. Ezzel már lehet élni, sőt, ez lehet hajtóerő is. Így találhatod meg lelked békéjét, egyúttal a boldogulásodat és szerencsés esetben a jólétedet is.

2014. okt. 30. 15:41
 6/18 A kérdező kommentje:
Filoszgod, nem hittérítést kértem csupán véleményt, szerintem mindenki eltudja dönteni miben hisz. Nem hazudott senki, csupán mindenki választ akar találni a világ legnagyobb kérdésére. Az utolsó válaszolónak pedig köszönöm az értelmes kielégítő választ.
2014. okt. 30. 16:06
 7/18 anonim ***** válasza:

Javaslom hogy tanulmányozd a Bibliát továbbra is jó alaposan. A saját vallásoddal kapcsolatban, kérdezz meg több hívő, istenfélő embert minél több felekezetből hogy ismereteid bővüljenek. A bibliai nézet pedig mit takar ha megkérdezhetem? A mai tudomány nem mond ellent az alapvető teremtésnek.

Ja és fontos! Gravitáció, evolúció.. nem hit kérdése, értelmetlen megközelítés kérdező. :)

2014. okt. 30. 17:27
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én javasolnék egy gyakorlati módszert.

1: amit a tudomány már elfogadott - azt fogadd el te is.

Ősrobbanás, evolúció...

Elhiheted, hogy elég jól ellenőrizték.

Ja: és rendesen nézz utána, ne szalmabábokkal vitatkozz. Az ősrobbanás pl. nem a semmiből jött létre.

Amit a tudomány valószínűsít (élet keletkezése) azt is érdemes valószínűnek elfogadni.

2: A tudomány nem fog neked válaszolni az élet nagy kérdéseire.

Miért vagyunk, mi a célunk, teremtette-e valaki a világunkat a leges-legelején...

ezeket a kérdéseket, ha nem szeretnéd magad eldönteni valahogy, akkor keress egy rokonszenves hitet, amelyik megmagyarázza ezeket.

De a hitből, ami ellenkezik a fentiekkel, azt nem érdemes elfogadni. Egyrészt a normális emberek hülyének, vagy jobb esetben butának néznek... másrészt ártasz is magadnak ezzel. Elzárod magad jó dolgoktól.

Ja: és nagyon vigyázz a fanatikus emberekkel!

2014. okt. 30. 17:43
 9/18 anonim ***** válasza:
üdv, mit gondolsz, marad-e valami más az emberből halála után, amit nem találsz meg egy marék földben? valójában abban mindaz megvan, ami felépíti az ember testét. ez tudományos tény. a biblia ismerete pedig része az általános műveltségnek. ha máshogy nem, olvasd szépirodalmi műként, kezd a máté evangéliumától, mert az könnyebben értelmezhető. sajna, a biblia olvasása nélkül nem tudod megismerni sem Istent, sem Jézust, sem a történelmet átfogó megváltási tervet sem. a biblia ismerete nélkül könnyen becsaphatnak azok, akik a bibliára hivatkoznak, de közben meg emberi hagyományokat tanítanak. a Teremtő nemesebb gondolkodásúnak nevezi azokat, akik nem hiszik el azt, amit mondanak nekik Istenről és a szándékáról, hanem gondosan vizsgálják az írásokat, hogy vajon úgy vannak-e azok a dolgok. :-)
2014. okt. 30. 18:31
 10/18 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Megdöbbentő számomra, hogy 4 éves korodtól jársz templomba, és az írásod alapján teljesen hiányában vagy a bibliai ismeretnek. Bocsás meg a kérdésért, de mit tanultál az évek alatt? Mitől vagy "vallásos"?, mert a templomba jártál? ...

Azt gondolom, mivel nem ismered Isten tanítását, ezért alakult ki nálad, hogy "lassan kezdek egy saját vallás felé tendálni". Pedig hidd el, sokkal boldogabb és kiegynsúlyozottab lehetne az életed, ha Isten útján járnál. Tudod mire kér TÉGEDET Isten? Erre: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai." Ézs.48:17,18

Azért írtam neked ezt, mert nekem néhány hónap Biblia olvasás, az onan szerzett ismeret, teljesen megváltoztatta "vallásos" életemet, sokkal, de sokkal jobb irányba:-)

Bárcsak neked is sikerülne:-)

2014. okt. 30. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!