Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyetértetek azzal, amire a...

Egyetértetek azzal, amire a Biblia tanít, miszerint csak a házasság után éljünk nemi életet?

Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 23:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szerintem, még ha az egyház a Biblia tanítása szerint el is ítéli, akkor sem egy iszonyatos halálos bűn ez. Mert mondjuk szerintem az emberek kb 100%-a képtelen betartani a "ne hazudj" parancsolatot, és érdekes módon az kevesebb port kavar fel, mint ez az egy dolog, pedig elvileg nem kellene, hogy különbség legyen.

Szóval azt nem árt sosem szem elől téveszteni, hogy emberek vagyunk. Ha belegebedek sem bírnék minden parancsot megtartani, de ettől nekem nincs lelkiismeret-furdalásom, pedig hívő vagyok. De tisztelem azokat, akik nálam erényesebb életet élnek, és nem nézem le őket, hiszem, hogy jó úton járnak, de ettől valahogy sosem érzem úgy, hogy én viszont rosszon.

2010. jan. 26. 13:07
 12/24 anonim ***** válasza:
Egyetértek vele. Én így tettem és soha nem bántam meg.
2010. jan. 26. 17:09
 13/24 anonim ***** válasza:
89%

Ha valaki úgy dönt, tisztán megörzi magát annak, akivel le szeretné élni az életét, az miért hülye? De kötelezni erre senkit nem lehet, ráadásul mindenki maga ad számot Istennek mindenről. De a tény az tény, Isten a szexuális életet a házasségon belül adta. Ez, és csak ez az akaratával megegyező, ezért azt házasságon kivűl gyakorolni bűn.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 26. 17:58
 14/24 anonim ***** válasza:
A nemi élet azzal jár, hogy lehetőséget ad egy új ember megfogamzásához. Ha egy kamaszlány fogan így, akkor mit tesznek ezzel az új emberrel? Meg kell halnia, mert útban van. Az emberölés pedig bűn.
2010. jan. 26. 20:26
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem mondtam azt, hogy mindenki képmutató, aki helyesli!
2010. jan. 26. 21:00
 16/24 anonim ***** válasza:
Ez a legnagyobb képmutatás, hazugság! Még ha vissza is tudja fogni a vágyait valaki a házasságig, az elfojtott nemi ösztönök iszonyatos károkat tehetnek egy ember életében. Nem is ragoznám tovább.
2010. jan. 27. 00:16
 17/24 anonim ***** válasza:

A féktelenül kiélt nemi vágy sokkal súlyosabb lelki kárt tud okozni. Ha nincs személyes kapcsolatod Istennel, esélyed sincs az Ő akarata szerint élni. Akkor csak vétkezni tudsz.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 27. 11:06
 18/24 anonim ***** válasza:
igen. mert ha nem ismered meg a másikat alaposan, hiába lesz jó az ágyban, soha nem tanulod meg tisztelni a másikat. pedig ez minden sikeres házasság alapja. nem pedig a szex. bárhogy is igyekszik sátán ezt elhitetni az emberekkel.
2010. jan. 27. 11:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Én nagyon boldog vagyok a párommal, de mivel egyikünk sem keresztény, értelemszerű, hogy éltünk már nemi életet. Azonban mind a kettőnk komolyan gondolja, jövőre nézve tervben van az esküvő. Azt mondom, hogy az egyéjszakás kalandok elítélendők lehetnek, de ha két ember szereti egymást, akkor miért is ne okozhatnának egymásnak testileg is örömöt? Ez is a szeretet egyik megnyilvánulása.
2010. jan. 27. 14:01
 20/24 anonim ***** válasza:
amit a biblia szerint csak a házasságban tehetsz. de az pozitív, hogy törekedtek a házasságra, manapság egyre kevesebben teszik ezt.
2010. jan. 27. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!