Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lehet, hogy félreértelmezi...

Nem lehet, hogy félreértelmezik a szűz Máriás részletet?

Figyelt kérdés
Először is szeretném leszögezni, hogy vallásos vagyok. Csupán érdekel mások véleménye erről. Én arra gondoltam, hogy mivel eleve szokás azt mondani hogy "megáldott az isten egy gyermekkel" , lehetséges hogy anno amikor szűz máriát megszállta a szent lélek pusztán arra céloztak hogy terhes lett. Ez az egyik dolog. A másik pedig, javítsatok ki ha tévednék de úgy tudtam hogy régen a szex a házasságban a nőnek nem csak lehetőség volt hanem kötelesség. Akkor a férje hogyhogy sohasem? (utólag is mondom nem belekötök hanem érdekel)

2014. okt. 29. 00:26
 1/6 anonim ***** válasza:

18

A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől.

19

József pedig, az ő férje, mivelhogy igaz ember vala és nem akará őt gyalázatba keverni, el akarta őt titkon bocsátani.

20

Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.

Szerintem ez egyértelmű. Magért beszél.

De tévedni emberi dolog. Úgy érzem most mindent el..basztam.

Mindjárt felvágom az ereimet :D

2014. okt. 29. 01:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt a részt nem értelmezik félre, azt már annál inkább, hogy utána sem hált a férjével.
2014. okt. 29. 06:24
 3/6 Mulder614 ***** válasza:
még nem voltak házasok akkor kedves kérdező!
2014. okt. 29. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:
üdv, Jézusnak a biblia szerint voltak testvérei. a biblia így írja. persze sokan úgy gondolják, hogy az, hogy testvér, azt jelenti, hogy unokatestvér, vagy jóbarát. én úgy gondolom, a biblia máriától és józseftől származó gyermekekről beszél. azonkívűl Jézus váltságáldozata csak úgy értelmezhető, amennyiben Jézus genetikailag tökéletes volt, azaz nem emberi apától származott. amennyiben emberi apától és anyától származott volna, nem lenne krisztus, mert csak tökéletes ember áldozata volt megfelelő váltság tökéletes ember bűnéért. a biblia szerint.
2014. okt. 29. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:

A zsidó kultúrától teljesen idegen az aszkétizmus, azaz elképzelhetetlen, hogy valaki feleséget vegyen és ne éljen szexuális életet, ha amúgy alkalmas rá. Ha pedig nem alkalmas, az válóok. hiszen a házasság azért lett kitalálva, hogy két szövetségben levő ellenkező nemű ember szeretetközösségéből nőjön ki a következő generáció, a szülők védőszárnyai alatt. Ezen kívül a Biblia név szerint megnevezi Jézus testvéreit, akik Józsefnek és Máriának (alias Mirjám)a közös gyermekei voltak. Azaz Mária csak addig volt szűz, amíg meg nem szülte a Megváltót, ezt írja a Biblia is: "A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől. József pedig, az ő férje, mivelhogy igaz ember vala és nem akará őt gyalázatba keverni, el akarta őt titkon bocsátani. Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből. Mindez pedig azért lőn, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott volt a próféta által, aki így szól: Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig az álomból felserkenvén, úgy tőn, amint az Úr angyala parancsolta vala néki, és feleségét magához vevé. És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő elsőszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak. " (Mt 1,18-25)

A kulcsgondolat témánkkal kapcsolatban az, hogy addig nem ismeré József Máriát, azaz addig nem élt Máriával szexuális életet, amíg meg nem szülte elsőszülöttjét, akit Jézusnek nevezett el. Addig nem. Ez kimondatlanul is arra utal, hogy azután ment minden a normális kerékvágásban, azaz azután már ismeré József Máriát, a feleségét, aminek bizonyítékai: Jakab, Józsé, Simon, Júdás és Jézus lánytestvérei (Mt 13,55-56).

Az örök szüzesség eretnek tanítás, ami egyenesen Bábelből, azaz Babilonból származik és Szemirámisszal kapcsolatos. Csak jóval a Biblia keletkezése után lett beleszőve az egyházi tanításba és később dogmát is csináltak belőle.

2014. okt. 29. 21:48
 6/6 Sztracsatellavagyok ***** válasza:
Nem véletlen, hogy a protestáns vallások nem Szűz Máriáznak... Jézusnak voltak testvérei - Mária szült még utána pár gyereket - azok pedig nem a Szentlélektől voltak.
2014. nov. 1. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!