Isten legújabb jelmondata. "szabaduljon el a pokol. Csak egész nyugodtan" Kaphatok még egy kis popcornt. Most jön a java" Van ennek szíve egyáltalán?!
Nem kell szenvedned más emberek miatt.
Legyen elég támasz neked, hogy Isten veled van, és mindig figyel rád, minden alkalommal, amikor beszélsz hozzá. Mindenható, hatalma így felfoghatatlan, úgyhogy nála - gondolom én - az idő nem úgy működik, ahogyan nálunk. Képes mindenkire figyelni egy időben, úgyhogy ha percenként magyarázol hozzá, akkor sem zavarod őt, mindig figyel rád, mindig veled van. Ez a tudat elég támasz kellene legyen ahhoz, hogy ne szenvedj.
Más emberek miatt sem kell szenvedned. Nem a te hibád, az ő szégyenük, ha valamit rosszul csinálnak. Az emberek gonoszsága le kell hogy peregjen rólad...
"meghallgat téged, amikor beszélsz hozzá"
Erről eszembe jutott, hogy a falat sem tiszteljük istenként, pedig lehet hozzá beszélni és mindig meghallgat.
Egyébként nem tudom te hogy vagy vele, de beszélgetés közben én elvárnám a szemkontaktust, valamint ne megkukulva üljön ott, hanem nyögjön vissza valamit.
Két fajta hívő van:
1, Aki jónak gondolja Istent
2, Aki rossznak gondolja Istent
---
Kérdező engedj meg egy kérdést nekem is. Mikor volt utoljára, hogy odaálltál anyád elé és mondtad neki: "Édesanyám, ha hülyeséget akarok csinálni és te ezt látod előre, akkor vágjál jól nyakon".
Vagy épp inkább az ellenkezőjét kívántad: "Édesanyám, ha még egyszer bele mer szólni abba, amit csinálok világgá megyek".
Nyilván nem ezekkel a szavakkal történt, de én a második esetre tippelnék. Egyébként ebből látszik, hogy még nincs gyereked. Egy gyereket nem úgy kell nevelni, hogy folyton pofozom, hanem úgy, hogy hagyom az útját járni. Ha fejjel rohan a falnak, akkor nem megállítom, lebeszélem, hanem vigyázok, hogyha meg is üti magát, legalább a nyakát ne törje.
A paradicsomi állapotnak már igen régen vége... igen naiv lehetsz, ha azt hiszed, hogy csettintesz és minden rendben úgy lesz, ahogy te kívánod.
---
A másik, hogy Isten az emberrel beszél és az embernek kívánságát teljesíti. Mutass nekem ma a bolygón egy embert. Maximum egy túlfejlett főemlőst, ha tudsz keríteni. Ha nem hiszed, akkor nézz a lelked tükrébe és kérdezd meg magadtól: Hol kezdődik az ember és hol érek véget én?
Attól, hogy két füled van még nem leszel szatyor. Épp így attól, hogy érted mit makog a többi főemlős még nem leszel ember. Istennel ott érdemes elkezdeni foglalkozni, ahol az ember és emberség kezdődik.
Anonymus
Utolsók le vannak pontozva a részemrôl
Anonymus meg kétszìnû vagy mert hol tàmadod Istent ,hol meg véded..ami meg a kioktatàsodat illeti,azt hiszem nem személyesen neked ìròdott..csak kérdés volt...kàr a stìlusodért..ami maga az ember...
Szia!
Milyen külső hatástból szeretnél bűnbakot képezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!