Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Látjátok-e beteljesedni az...

Látjátok-e beteljesedni az alábbi próféciát? és nagy földrengések lesznek, egyik hely után a másikon.

Figyelt kérdés
vajon min kell változtatnunk, hogy megáljunk Jézus előtt a végítélet napján?
2010. jan. 25. 14:45
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
habár a biblia nem ternészettudományi könyv, amikor ilyen kérdést érint, mindíg pontos. szerintetek Isten hazudik?
2010. jan. 27. 12:48
 32/42 anonim ***** válasza:
54%
Isten nem hazudik, mert nem létezik. Ennél fogva nem tud hazudni sem igazat mondani.
2010. jan. 29. 13:35
 33/42 anonim ***** válasza:
87%

"habár a biblia nem ternészettudományi könyv, amikor ilyen kérdést érint, mindíg pontos"

Igen? :)

Akkor megsúgom neked, hogy a Biblia szerint 6ezer éve létezik a világ. De sajna ez a felvetése már megdőlt. Így a Biblia hazudik. (A többi ellentmondását nem is írom, mert nyilván nem is olvasnád el. Mint ahogy azt sem, hogy a Biblia nagy rásze - főleg az Újszövetség - más vallásokból átvett írások összessége.)

2010. jan. 29. 20:28
 34/42 anonim ***** válasza:
osztán hol olvastad te a Bibliában, hogy 6 ezer éves a világ?
2010. jan. 29. 20:32
 35/42 anonim ***** válasza:
87%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:32

Tudod, a Bibliában az adott jóemberek életkora bele van írva. Mármint hogy hány évet éltek, és hogy hogyan jöttek egymás után. Az alapján visszaszámolva hozzávetőleg 6000 év jön ki.

Nem mondod, hogy neked ez új? :)

2010. jan. 30. 07:55
 36/42 anonim ***** válasza:
56%

Már megint abba a hibába estek, hogy szó szerint értelmezitek a Bibliát.

A Biblia nem egy krónika.

Ez olyan, mintha azt, mondanátok, hogy a Harry Potter könyvek hazudnak.

Ez így nem igaz. Nem hazudnak, hanem egy történetet mesélnek el. Ugyanez a helyzet a Bibliával is. A Biblia is egy történetet mesél el. A különbség csak annyi, hogy a Harry Potter szórakoztató céllal íródott, míg a Biblia tanító célzattal. De ettől függetlenül az Ószövetség 90%-a úgy ahogy van mese. Mese, amiből valami tanulság leszűrhető.

L

2010. jan. 30. 10:45
 37/42 anonim ***** válasza:

korábban volt egy kérdés, aminek kapcsán utána néztem, ée nem lehet egy az egyben levezetni a Bibliánól, hogy mennyi idő telt el Ádámtól Jézusig

tehát nem igaz a 6000 év

2010. jan. 30. 12:02
 38/42 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

Nem én estem ilyen hibába, hanem kedves olvtársunk. Én csak felhívtam a figyelmét arra, hogy a Biblia bizony nem mérvadó tudományos kérdésekben (sem).

Hozzáteszem, hogy annak idején bizony sokan szó szerint vették. Mióta a tudomány kezdett előretörni, ezen részletek egyre inkább a mese kategóriába kezdenek átvándorolni. Lassan kiderül majd, hogy az egész egy kitalált tákolmány (mondjuk már kiderült, csak a legtöbben nem fogadják el), és semmi valóságalapja nincs.

Egyébként mit tanít konkrétan a Biblia? Mármint belemagyarázás nélkül.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy te hogyan értelmezed, vagy hogy amikor a gyereked elé rakod, akkor mit magyarázol meg neki, hogy "megértse" (tehát hogy ő is azt értse alatta, amit te).

Hanem arra, hogy ha egy Bibliáról és a keresztény Istenről még soha nem is hallott ember elé odateszed, és nem mondasz neki semmi magyarázatot róla, hanem csak simán végigolvassa, akkor az vajon mit fog belőle tanulni? Mi lesz az, amit egy ilyen ember leszűrhet belőle?

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad

Kifejthetnéd akkor. Nagyon érdekelne. Csak mert akkor mindössze pármillió embernek kellene megmagyaráznod, hogy a kreacionizmus erősen idejétmúlt dolog. (Ami egyébként is nyilvánvaló számomra is, csak nem árt erre némi bizonyíték is. Én meg az ilyesmit gyűjtöm. Szóval nosza, lássuk! :) )

2010. jan. 30. 17:04
 39/42 anonim ***** válasza:

Teremtés vs. evolúció kapcsán nézzétek meg ezt:

[link]

2010. jan. 31. 18:37
 40/42 anonim ***** válasza:

Amikor idáig jutottam az olvasásában:

"Értelmes Tervezettség:

egy tudományos alternatíva"

Rámtört a röhögés. :))

Ez az ertem.hu című sületlenség újabb reinkarnációja lenne? Mikor értitek már meg, hogy áltudományos maszlagnak dőltök be?

Persze nekem nem fáj, ha elhiszitek ezeket a bugyutaságokat. Legalább van min nevetnem. :)

"Aki egyetlen abszurdumot képes elhinni, az utána az összeset elhiszi."

/Egon Larsen/

2010. jan. 31. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!