Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk minden háznál békét...

A tanúk minden háznál békét kívánnak, amikor becsöngetnek, bekopognak?

Figyelt kérdés
olvastam valami ilyet a bibliában, hogy az apostolok ezt tették.

2014. okt. 25. 12:34
 1/10 selvian ***** válasza:
Kívánnak, jó egészséget, kellemes napot, stb. nem feltétlen kívánnak békét mindenhol.
2014. okt. 25. 12:41
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem hinném, a jelenlétükkel inkább megzavarják a békét.
2014. okt. 25. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Én eddig olyannal találkoztam, hogy szeretne feltenni néhány kérdést. De ez utcán volt.
2014. okt. 25. 14:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Általában a "jó napot" a köszönés.

Legalábbis nálam ahányszor jártak így köszöntek.

Elköszönés meg, "viszont látásra,szia,szervusz"

2014. okt. 25. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Természetesen az etiketthez hozzátartozik a kedves üdvözlés és elköszönés, esetleg egy jó kívánság a végén, de nem kötelező.
2014. okt. 26. 12:33
 6/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Kedves kérdező, lehet, hogy Jézusnak erre a tanítására gondoltál?:

Máté 10:12, 13

Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet; és ha méltó a ház, szálljon rá a béke, amelyet kívántok neki, de ha nem méltó, térjen vissza rátok a tőletek való béke.

2014. okt. 30. 20:37
 7/10 A kérdező kommentje:
igen, erre gondoltam, de nem ezt kérdeztem. :-)
2014. okt. 31. 08:49
 8/10 KZitus ***** válasza:

A bibliai időkben békét kívánva köszöntötték egymást az emberek. Ma már más a szokás. De az alapelv ugyan az. Illedelmesen, illően köszönteni kell a házigazdát.

Egyébként Isten béke üzenetét is visszük az embereknek, elmondva, hogy Isten arra kéri ma az emberket, Vele békéljenek meg. Akkor békél meg az ember Istennel, ha azt teszi az egyén, amit Isten kér tőle:-)

2014. okt. 31. 15:06
 9/10 A kérdező kommentje:
MA MÁR MÁS A SZOKÁS, ÍROD. Jehova tanúi mióta követik a szokásokat Isten szava helyett? mert a válaszodból ez következik.
2014. nov. 3. 16:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Jehova tanui csak azokat a szokásokat nem gyakorólják melyek ellent mondanak a Bibliai igazságoknak vagy azokat mellőzik vagy félremagyarázzák,nem igy a köszönés vagy más dolgok amelyet a kor vagy a fejlődés hoz magával és önmagába nem rossz vagy elitélendő. Ha igaza lenne az állítása az utolsó hozzászólónak akkor még kovakővel gyujtanánk tűzet
2015. jan. 4. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!