Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ultra-ortodox zsidó...

Egy ultra-ortodox zsidó feleségnek az esküvő után mindenképp meg kell válnia a hajától?

Figyelt kérdés

Egy éve vagyok együtt a párommal aki ortodox zsidó vallású. Én nem vagyok zsidó, katolikus vallású vagyok. (Itt megjegyzem, hogy nagyon ritka az, ha egy ortodox zsidó nem zsidó párt választ.)

Nagyon lelkesen tanulmányozom a zsidóság egész kultúráját, mivel jövő tavasszal lesz az esküvőnk és addigra be kell térnem a zsidó vallásba. Mivel a férjem ortodox, így követnem kell azt a hagyományt, hogy a nyilvánosság előtt csak parókában, vagy kendővel eltakart hajjal jelenhetek meg. Nekem most világosbarna hosszú hajam van. A párom azt mondta, hogy esküvő után már másnap le kell vágatnom a hajamat. De megjegyezte, hogy az lenne a legjobb, ha teljesen leborotválnám. Ha csak olyan fiúsra hagyom meg, akkor kényelmetlen a paróka? Mindenképp borotváljam le?

2014. okt. 20. 05:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt sokan keverik a sima ortodoxot az ultraortodoxszal. Sok különbség van.
2016. szept. 1. 09:11
 22/23 anonim ***** válasza:
21. Szazadban tenyleg kell ez?
2017. nov. 9. 22:02
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, de ameddig, addig sok baromságot láttam. Szinte mást se.

Röviden:

Az (ultra)ortodox asszony haját csak a férje láthatja. Arra való a paróka, nem kell se levágni, pláne nem leborptválni.

A lepedõsex szintén marhaság, a tévhit onnan, hogy az ortodxok hordanak ciceszt, ami olyan, mintha egy atléta trikót két oldalt felvágnak. Amikor ezt mosás után kiakasztották száradni, a kivülálló azt hitte, likas lepedõ.

Viszont saját fülemmel hallottam ortodoz rabbiól, hogy bizony, mezte3lenül az igazi, úgy tessék csinálni.

2023. febr. 5. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!