Egy ultra-ortodox zsidó feleségnek az esküvő után mindenképp meg kell válnia a hajától?
Egy éve vagyok együtt a párommal aki ortodox zsidó vallású. Én nem vagyok zsidó, katolikus vallású vagyok. (Itt megjegyzem, hogy nagyon ritka az, ha egy ortodox zsidó nem zsidó párt választ.)
Nagyon lelkesen tanulmányozom a zsidóság egész kultúráját, mivel jövő tavasszal lesz az esküvőnk és addigra be kell térnem a zsidó vallásba. Mivel a férjem ortodox, így követnem kell azt a hagyományt, hogy a nyilvánosság előtt csak parókában, vagy kendővel eltakart hajjal jelenhetek meg. Nekem most világosbarna hosszú hajam van. A párom azt mondta, hogy esküvő után már másnap le kell vágatnom a hajamat. De megjegyezte, hogy az lenne a legjobb, ha teljesen leborotválnám. Ha csak olyan fiúsra hagyom meg, akkor kényelmetlen a paróka? Mindenképp borotváljam le?
#10:08
" Szerintem ezért is kell az egész életét négy fal között töltenie a nőnek,.."
Az ultraortodox nok is DOLGOZNAK! Munkahelyre jarnak. Termeszetesen nem akarhova, csak olyan helyre, ahol biztosan nem fogjak oket ferfiak abajgatni, mert pld csak hasonloan ultraortodox ferfiak dolgoznak ott, vagy mert a tobbseg no. (Izraelben sok hi-tech ceg ilyen, ahol foleg nok a programtervezok, programozok.)
Hogy tudnanak munkahelyre menni, ha nem mehetnenek ki a negy fal kozul? Es ki vasarolna be, vagy vinne a gyerekeket az oviba, ha tortenetesen otthon dolgozik?
Nem vagy te eszen!
Ugy egyebkent meg kamu a kerdes.
Ha tenyleg olyan kapcsolatban lennenek, hogy hazassagra gondolnak, akkor nem beszelnek meg az ilyesmit?!
12 szerintem is provokatív szagú kamu-hamu. Egy zsidó ürge-bürge írta ki, hátha most jól provokálódunk ittend.
Nem jött össze.
Miért lett 0 az enyém? a buddhistáknál nem ritka: nem házassághoz, és nem kötelező, de a haj és a vágyak összefüggnek szerintük?
Vagy kamu, vagy a párod nem ortodox, hanem nagyon hülye.
Leborotválásról néhány 100 éve szó sincs ( mos jut eszembe, lehet, mégsem hülye, hanem kb 300 éves és az utolsó 250-et átaludta ).
Viszont lehet, a hosszú haj a paróka alatt kényelmetlen, ezt nemtom, még sose voltam nõ, paróka se volt rajtam. Viszont tökéletesen megfelel a fejkendõ. Az ismerõs rebecenek többsége parókát hord, valószínûleg azért, mert mutatósabb, mint a kendõ, vagy kalap.
Tény, hogy a "nehéz napok" idején külön szobában alszanak és lehetõleg a ruhához sem érnek, azután még 8 napig nem szabad, de az elkülönülés akkor már nem annyira szigorú.
Amikor az is letelt, mikvébe ( rituális fürdõ ) kell menni, ami nem valami tortúra, az egészben abszolut tisztaság, a medencében langyos ( testmeleg ) víz, belelépés elõtt illik igénybevenni a zuhany
* ozót.
( Az elõzõ oldali válaszolók vagy kamunak fogták fel és úgy válaszoltak, vagy összetévesztették a zsidó vallást az iszlámmal. Pedig csak a hívek száma hasonló ( :D :D :D ) )
"a hívek száma hasonló " Valóban? Muzulmánból hangyányit több van,nem? Muzulmán22,5% Zs0,2% vagy ez téves?
Elozo
Hat humorerzeked az nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!