Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ultra-ortodox zsidó...

Egy ultra-ortodox zsidó feleségnek az esküvő után mindenképp meg kell válnia a hajától?

Figyelt kérdés

Egy éve vagyok együtt a párommal aki ortodox zsidó vallású. Én nem vagyok zsidó, katolikus vallású vagyok. (Itt megjegyzem, hogy nagyon ritka az, ha egy ortodox zsidó nem zsidó párt választ.)

Nagyon lelkesen tanulmányozom a zsidóság egész kultúráját, mivel jövő tavasszal lesz az esküvőnk és addigra be kell térnem a zsidó vallásba. Mivel a férjem ortodox, így követnem kell azt a hagyományt, hogy a nyilvánosság előtt csak parókában, vagy kendővel eltakart hajjal jelenhetek meg. Nekem most világosbarna hosszú hajam van. A párom azt mondta, hogy esküvő után már másnap le kell vágatnom a hajamat. De megjegyezte, hogy az lenne a legjobb, ha teljesen leborotválnám. Ha csak olyan fiúsra hagyom meg, akkor kényelmetlen a paróka? Mindenképp borotváljam le?

2014. okt. 20. 05:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

#10:08

" Szerintem ezért is kell az egész életét négy fal között töltenie a nőnek,.."

Az ultraortodox nok is DOLGOZNAK! Munkahelyre jarnak. Termeszetesen nem akarhova, csak olyan helyre, ahol biztosan nem fogjak oket ferfiak abajgatni, mert pld csak hasonloan ultraortodox ferfiak dolgoznak ott, vagy mert a tobbseg no. (Izraelben sok hi-tech ceg ilyen, ahol foleg nok a programtervezok, programozok.)

Hogy tudnanak munkahelyre menni, ha nem mehetnenek ki a negy fal kozul? Es ki vasarolna be, vagy vinne a gyerekeket az oviba, ha tortenetesen otthon dolgozik?

Nem vagy te eszen!

2014. okt. 20. 12:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ugy egyebkent meg kamu a kerdes.

Ha tenyleg olyan kapcsolatban lennenek, hogy hazassagra gondolnak, akkor nem beszelnek meg az ilyesmit?!

2014. okt. 20. 12:53
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként van ez a hagyomány, de ez nem azt jelenti h mindig le kell vágni csak annyit h egyszer házasság után kell levágni többet nem muszáj.
2014. okt. 20. 14:12
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Furcsállom, hogy egy ultra ortodox idegennel akar kötni házasságot. Ők sadchen közvetítésével ismerkednek. Az ortodox zsidóságba nehéz betérni. Nem minden zsidó irányzatnál borotválják az asszonyok fejét kopaszra. Van akik parókát, sapkát, vagy kendőt viselnek. A nidá alatt tilos a házasélet. Ez kb. 2 hét. Rituális fürdőbe is rendszeresen kell járnod.
2014. okt. 20. 15:28
 15/23 anonim ***** válasza:
75%

12 szerintem is provokatív szagú kamu-hamu. Egy zsidó ürge-bürge írta ki, hátha most jól provokálódunk ittend.

Nem jött össze.

Miért lett 0 az enyém? a buddhistáknál nem ritka: nem házassághoz, és nem kötelező, de a haj és a vágyak összefüggnek szerintük?

[link]

2014. okt. 20. 18:46
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

Vagy kamu, vagy a párod nem ortodox, hanem nagyon hülye.

Leborotválásról néhány 100 éve szó sincs ( mos jut eszembe, lehet, mégsem hülye, hanem kb 300 éves és az utolsó 250-et átaludta ).

Viszont lehet, a hosszú haj a paróka alatt kényelmetlen, ezt nemtom, még sose voltam nõ, paróka se volt rajtam. Viszont tökéletesen megfelel a fejkendõ. Az ismerõs rebecenek többsége parókát hord, valószínûleg azért, mert mutatósabb, mint a kendõ, vagy kalap.

Tény, hogy a "nehéz napok" idején külön szobában alszanak és lehetõleg a ruhához sem érnek, azután még 8 napig nem szabad, de az elkülönülés akkor már nem annyira szigorú.

Amikor az is letelt, mikvébe ( rituális fürdõ ) kell menni, ami nem valami tortúra, az egészben abszolut tisztaság, a medencében langyos ( testmeleg ) víz, belelépés elõtt illik igénybevenni a zuhany

2014. okt. 22. 04:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

* ozót.

( Az elõzõ oldali válaszolók vagy kamunak fogták fel és úgy válaszoltak, vagy összetévesztették a zsidó vallást az iszlámmal. Pedig csak a hívek száma hasonló ( :D :D :D ) )

2014. okt. 22. 04:28
 18/23 anonim ***** válasza:
20%

"a hívek száma hasonló " Valóban? Muzulmánból hangyányit több van,nem? Muzulmán22,5% Zs0,2% vagy ez téves?

[link]

2014. okt. 22. 08:48
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Elozo

Hat humorerzeked az nincs.

2014. okt. 22. 09:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
(igazad van előző, nem láttam a :D-ket:)) meg nneddudgi komolyan szokott írni, általában:)
2014. okt. 22. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!