Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a teendőm ha nem kívánom...

Mi a teendőm ha nem kívánom fizetni az egyházközségi hozzájárulást?

Figyelt kérdés
reformátusként vagyok megkeresztelve, a család minden évben fizeti az "egyházadót" amit még mindig szeretnek kötelező jelleggel beszedni holott az már rég csak egyházközségi hozzájárulás és önkéntes alapon kéne működnie. nem tartom az egyházzal a kapcsolatot, nem voltam konfirmálni sem, és nem szándékszom a jövőben fizetni ezt. szüleimet nem tudom lebeszélni róla hogy ne fizessék be helyettem is, és nem is akarom megváltoztatni a nézőpontjukat ha ennyire ragaszkodnak hozzá bár ők sem járnak szinte soha templomba, de majd hogy közöljem ha aktuális lesz hogy többet ne jöjjön az úriember? most is kereste édesanyámat és még ő is egyházadóként említette holott nekik kéne a legjobban tudni, nem hogy még konkrétan fix összeget elvárni
2014. okt. 14. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mennyit kell fizetni?
2014. okt. 15. 11:46
 12/13 sztrecskó ***** válasza:

Drága kedves kritizálóim! Elég közelről látom az egyházi dolgokat. Mielőtt azt mondod, hogy rengeteg támogatást kap, nézz utána, hogy mennyi az a rengeteg! Nézd meg, hogy az egyházi intézmények mennyi támogatást kapnak, és mennyit a "világiak". Amit az egyház támogatásként kap, az mind az oktatási intézményekre, öregotthonokra, és még egyéb "nagyobb kaliberű" dolgokra megy el. Egy gyülekezet minimális támogatást kap az egyházmegyétől, és egyébként teljes mértékben önfenntartó.

Ne felejtsétek el, azt írtam, ELMÉLETILEG! Hál'Istennek pl. a református lelkészek rugalamasabbak az emberekkel, mert nem az a cél, hogy kikergessenek a templomból ha nem fizetsz.

Egyébként fizetni 5-6000 Ft-ot szoktak kérni, egy évre! Igazán nem sok, de aki nem akarja fizetni, annak nyilván nem kell.

A református plébániát egyébként parókiának hívjuk, ha már kötözködni akarunk.

7-es voltam.

2014. okt. 15. 14:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Én nem kritizáltam senkit. Mondjuk azt nézném meg, hogy milyen színvonalú tanítást, képzést, programot,szabadidős tevékenységet, stb. kap ott az ember. Nem kell ehhez vallásosnak lenni. Ha támogatandó, jó dolog folyik ott, akkor 5-6ezer nem sok egy hasznos dolog támogatására. Nem kell nagy dologra gondolni, de, ha 5-10 gyereket rendszeresen le tudnak kötni, valami foglalkozás keretében, akkor már megéri, még ha nincs is saját gyereked. Valami ilyesmi.
2014. okt. 15. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!