Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tud az ember Isten...

KZitus kérdése:

Miért nem tud az ember Isten (isten) nélkül élni?

Figyelt kérdés
Mindenki szolgál valakinek a Lukács 16,13 szerint

2014. okt. 8. 17:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az embernek szemmel láthatóan nincs meg a kellő képessége az igazságos uralkodásra.Minden emberi kormány, uralom kudarcra van ítélve, pedig ugyancsak szeretnének uralkodni egymáson!Isten lenne az egyetlen aki mindenki szükségleteinek eleget tudna tenni és a képessége hozzá, hogy igazságosan "uralkodjon", vezessen minket elnyomás nélkül úgy, ahogyan az mindenkinek a leg megfelelőbb.Az ember még az Istentől kapott javakat sem képes egyenlően, igazságosan elosztani.Az egyik oldalon óriási a hiány, másik oldalon meg a felhalmozás.
2014. okt. 8. 17:27
 2/17 anonim ***** válasza:

Évezredeken keresztül az élet értelme a túlvilágra való felkészülés volt, az istenkép kvázi egy cél volt, amit el kellett érni az élet során. Plusz az ember szeretné hinni, hogy az élet nem csak 70-80 év egy putriban, hogy lesz ez még jobb, ezért kitalál magának célokat, amiknek az elérésével elérhető egy állapot, amiben a földi rossz egy nem létező elem.

Ezt már a kereszténység előtt évezredekkel hitték, szóval nem Lukács a legjobb példa.

2014. okt. 8. 17:32
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

Lukács tévedett. Akkoriban, az ő ismerősei körében, lehet, hogy ez volt a tapasztalata, de ma elég sokan jól elvannak isten nélkül.

Persze ezt nem kell elhinned, ettől még így van.

2014. okt. 8. 18:27
 4/17 anonim ***** válasza:

Miért?

Nem tud?

Egyre több ember kiválóan megvan nélküle.

Persze, ha szándékosan tönkreteszi az életét, nem hagyja élni - az más.

2014. okt. 8. 18:42
 5/17 Ling-ce ***** válasza:
Isten a szívünkbe oltotta, hogy vágyjunk utána. Minden ember vágyik az igazra, szépre, jóra, akkor is, ha ezt nem Istennek nevezi. Az ember vágya a boldogság után olyan vágy, mely Tőle indul, és Hozzá vezet.
2014. okt. 8. 20:40
 6/17 I.B.T. ***** válasza:

Én tudok: ateista vagyok.

Egyébként meg én nem szolgálok senkit. AZ, hogy dolgozok valakinek vagy hasonló az nem egyenlő a szolgasággal (más iránti munkával).

2014. okt. 8. 21:04
 7/17 anonim ***** válasza:
Mert hiányos az ismerete arról, hogy miként tudna Isten nélkül élni. Vagyis úgy lett megteremtve, hogy Isten vezesse.
2014. okt. 9. 09:21
 8/17 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es egyetértek a véleményeddel.

2-ik. A Lukácstól idézett vers nem arről szól, amit írtál.

Ott arról van szó, hogy mindannyian valaki szolgái vagyunk. Vagy Istené, vagy a gazdagságé. A Biblia más részein több helyen foglalkozik azzal, hogy a gazdagság utáni TÚLZOTT törekvés a Sátán végterméke. Erről szól az 1Timóteusz 6:10

2014. okt. 10. 08:54
 9/17 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es

A vers éppen arról szól, hogy vagy Sátán, vagy Isten irányítja aaz életünket.

Ha nem Isten, akkor.....

Sátánnak éppen ez a célja, ezérrt tudta felépíteni azt a világrendszert, amelyben élünk. Sok sok millió ember úgy él, hogy azt hiszi "neki senki ne irányítsa az életét". Pedig csak félre van Sátán által vezetve. Erről szól a Jelenések 12:9 verse.

Nem tud ma egyetlen ember sem élni, csak: vagy Isten, vagy Sátán irányítása alatt. Erről szőlt Jézus tanítása a két útról(keskeny és széles út)

Valaamikor megkérdezted magadat, hogy például tlged személyesen hogyan vezethet félre sátán? Milyen területeken? Én magamnál érdekes eredményre jutottam:-)

2014. okt. 10. 09:02
 10/17 A kérdező kommentje:

Kedves "I.B.T."

Neked is csak azt tudom figyelmedbe ajánlani amit följebb írtam

Azért, hogy nem veszed észre E világ istenének az irányítását az életed fölött, az még létezhet. Éppen erről ír a Biblia. A legtöbb ember nem is tud róla:-(

Nem a másoknak végzett munkáról van szó, amelyen keresztül megkapjuk a minnnapi kenyerünket:-)

2014. okt. 10. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!