Miért nem tud az ember Isten (isten) nélkül élni?
Évezredeken keresztül az élet értelme a túlvilágra való felkészülés volt, az istenkép kvázi egy cél volt, amit el kellett érni az élet során. Plusz az ember szeretné hinni, hogy az élet nem csak 70-80 év egy putriban, hogy lesz ez még jobb, ezért kitalál magának célokat, amiknek az elérésével elérhető egy állapot, amiben a földi rossz egy nem létező elem.
Ezt már a kereszténység előtt évezredekkel hitték, szóval nem Lukács a legjobb példa.
Lukács tévedett. Akkoriban, az ő ismerősei körében, lehet, hogy ez volt a tapasztalata, de ma elég sokan jól elvannak isten nélkül.
Persze ezt nem kell elhinned, ettől még így van.
Miért?
Nem tud?
Egyre több ember kiválóan megvan nélküle.
Persze, ha szándékosan tönkreteszi az életét, nem hagyja élni - az más.
Én tudok: ateista vagyok.
Egyébként meg én nem szolgálok senkit. AZ, hogy dolgozok valakinek vagy hasonló az nem egyenlő a szolgasággal (más iránti munkával).
Kedves 1-es egyetértek a véleményeddel.
2-ik. A Lukácstól idézett vers nem arről szól, amit írtál.
Ott arról van szó, hogy mindannyian valaki szolgái vagyunk. Vagy Istené, vagy a gazdagságé. A Biblia más részein több helyen foglalkozik azzal, hogy a gazdagság utáni TÚLZOTT törekvés a Sátán végterméke. Erről szól az 1Timóteusz 6:10
Kedves 4-es
A vers éppen arról szól, hogy vagy Sátán, vagy Isten irányítja aaz életünket.
Ha nem Isten, akkor.....
Sátánnak éppen ez a célja, ezérrt tudta felépíteni azt a világrendszert, amelyben élünk. Sok sok millió ember úgy él, hogy azt hiszi "neki senki ne irányítsa az életét". Pedig csak félre van Sátán által vezetve. Erről szól a Jelenések 12:9 verse.
Nem tud ma egyetlen ember sem élni, csak: vagy Isten, vagy Sátán irányítása alatt. Erről szőlt Jézus tanítása a két útról(keskeny és széles út)
Valaamikor megkérdezted magadat, hogy például tlged személyesen hogyan vezethet félre sátán? Milyen területeken? Én magamnál érdekes eredményre jutottam:-)
Kedves "I.B.T."
Neked is csak azt tudom figyelmedbe ajánlani amit följebb írtam
Azért, hogy nem veszed észre E világ istenének az irányítását az életed fölött, az még létezhet. Éppen erről ír a Biblia. A legtöbb ember nem is tud róla:-(
Nem a másoknak végzett munkáról van szó, amelyen keresztül megkapjuk a minnnapi kenyerünket:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!