Miért lehet a Bibliában jobban megbízni, mint az emberekben? Fontos-e az, hogy rendszeresen olvassuk?
Az emberekben megbízni? Még magamban sem! Csalódtam én már saját magamban nem is kicsit. A Bibliában 16 év alatt egyszer sem csalódtam. Még mindig a bibliának volt igaza mindenben. Jobban ismer engem, mint én saját magamat. Ugyan ezt a körülöttem lévő világra is elmondhatom. Sokkal jobban ismeri a törvényszerűségeit, mint bárki más.
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Isten Igéje(Biblia) örök, nem változik. Ezzel szenben az emberek igen, ennélfogva nem lehet bennük 100%-osan megbízni. Ezért a Bibliában inkább meg lehet bízni mint az emberekben.
Olvasása fontos, elsősorban azoknak elengedhetetlen ez akik már Ismerik Jézust mint megváltójukat, hiszen ez a lelki eledelünk, ezáltal ismerhetjük meg Istent jobban, ezáltal tanít bennünket.
Akik viszont nem ismerik még Krisztust mint megváltójukat, azoknak is fontos volna, hogy olvassák a Bibliát, hogy ők is meglássák azt, hogy mekkora szükségük is van Istenre, és hogy őket is szereti.
„Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni”. 118. Zsoltár 8-9."
"Ezt mondja az ÚR: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve!" (Jeremiás 17:5)
A Biblia olvasása által sok embernek megváltozott az élete. A Bibliának átalakitó ereje van, azáltal Isten szól hozzánk, Aki minket nagyon szeret. Ajánlom mindenkinek, hogy olvassátok a Bibliát!!!
Ha bajba vagyunk, vajjon ki segithet rajtunk, nem csak egyedűl az Isten? Nála nincs lehetetlen, Ő minden problémánkban tud segiteni, de ember nem. Vannak esetek, amikor Isten embereket is felhasznál.
Isten megértő, és nem csufolkodik velünk, és nem kárörvendő,mint egyes emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!