Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A közömbös embereknek mivel...

A közömbös embereknek mivel lehetne rávenni, hogy aktívan gyakorolják hitüket?

Figyelt kérdés
Az emberek nagy része Magyarországon nem vallásos, nem is ateista, hanem egyszerűen közömbös. Most róluk beszélek, hogy mivel lehetne motiválni őket?
2014. szept. 30. 16:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Már megint ez az "ateista ország" kabaré... Tudod melyek azok a nagyon ateista országok? Svédország, Dánia, Norvégia, Hollandia... Mintha olyan rosszak lennének az ateista országok.
2014. okt. 1. 13:45
 12/13 anonim ***** válasza:
60%
Egyébként ezt szerintem hagyják rájuk. Ha úgy érzik kell nekik a vallás, akkor csatlakoznak hozzá, ha nem, akkor nem. Régen rossz ha megpróbálsz valakit erre rávenni.
2014. okt. 1. 13:46
 13/13 anonim ***** válasza:
81%

Jaj istenem....

A kereszténység miért nem képes felfogni,h az emberek különbözőek?

Én például hiszek Istenben. Szerintem Ő létezik és majd ha meghalunk akkor a jellemünk, cselekedeteink alapján elkerülünk valahová. DE! Nem járok templomba, még az általad említett 3 alkalommal sem. NEm olvasom a Bibliát, nem nagyon imádkozom (hébe-hóba de akkor is saját kútfőből)

Sőt mi több a Bibliáról az a véleményem,h egy tömegmanipuláló eszköz amely ma már nem igazán működik.

TEhát én nem közömbös vagyok, csak nem érzem azt,h Isten szemében jobb emberré válok azáltal,h minden Vasárnap templomba megyek, minden étkezés előtt imádkozom és a többi, és a többi.

És szerintem az emberek jó része hozzám hasonlóan gondolkodik. Plusz szerintem ma már több az ateista mint a hívő. Legalábbis a közvetlen környezetemben abszolút.

L

2014. okt. 1. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!