Milyen érzés zsidónak lenni? Hogyan éli meg az ember? Antiszemiták kíméljenek!
#10 folytatása:
Nem azzal volt nekem sem a bajom, hogy érdeklődsz bármilyen más nemzet iránt. A biblia kapcsán én is sok dolgot tanultam és megismertem velük kapcsolatban, nyilván úgy érthetőek csak Jézus szavai igazán. Aki pl. Nem tudja mi a sabat az nyilván nem fogja érteni sem a szombat napi tilalat és Jézus ellenszegülését és nem fogja érteni a pénteki keresztrefeszítés egyes mozzanatait sem.
Az amúgy vicces lesz, ha a Magyar múltat és kultúrát kutatod, és a Zsidókét. A kettő teljesen ellentétes kultúra és gondolkodás. Ezen kívül a zsidók nem kedvelik Nimródot, sem babilont, úr városát, sem a sumereket (szamáriai). Ezek viszont a mi őseink, szóval sok jót nem fogsz hallani róluk azon az oldalon, így ne csodálkozz ha véletlenül ellentmondásokba ütköznél.
---
A multkorihoz elfelejtettem hozzátenni a másik dolgot. Az tény, hogy a Zsidóság baromira hermetikus, vagyis mindentől elzárja magát, ami nem tőle származik. Szóval, ha Zsidó akarsz lenni, akkor előbb utóbb választanod kell.
Persze itt az is kérdés, hogy te ezt mennyire gondolod komolyan, mennyire akarsz ehhez a néphez tartozni? Tudok én is olyanról, aki Zsidó származású, de szerintem nem sokat tart be belőle. A nagy ünnepeket megülik, ismeri a héber nyelvet, tudja olvasni eredetibe a bibliát, de kb. ennyi. De ismerek olyat is, akinek egy nagyon régi telefonja van csak. Azt is azért mert a munkájához kell néha telefonálni, egyébként egy boltja van. De semmi olyanhoz nem nyúl, amihez nem kényszer, így pl. Autója sincs. Csak keveset beszéltem vele, mert idegenekkel sem szeret beszélni. Szóval van két véglet, lehet persze választani, de én az utóbbira mondom, hogy nah az egy hithű Zsidó.
Én úgy tudom (így megfelel?), h. ha egy nép nevét, mint jelzőt használod, akkor kicsivel kell írni, de tőlem írhatod naggyal is, csak ne menj el magyartanárnak.
Nem akarok zsidó lenni, csak kíváncsi lettem volna, milyen érzés megélni a zsidóságot. Egyébként ugyanúgy érdekel, milyen érzés németnek, vagy amerikainak lenni.
Azok az emberek, akiket 1944 nyarán marhavagonokban elszállítottak Auschwitzba, nem voltak magyarok? Most túl azon, h magyar papírjaik voltak és magyar állampolgárok, a magyarok voltak a leginkább asszimilálódott a zsidóságon belül.
Ez fordítvaa volt legonkább, nem a magyar asszimilálódott, hanem fordítva, a zsidók kezdtek magyarosodni. Ez azért érdekes tény, mert a zsidóság sehol nem tudott és ma sem tud olyan szabadon élni mint annak idején magyarországon.
Ideki él egy zsidó néni, néha beszélek vele, tud magyarul. Kb. 60 éves, és 6 évesen menekült el a családja előbb franciaországba, aztán angliába. 6 éves kora óta nem beszélt magyarul, de mégis mikor meghallotta, hogy magyarul beszélek nagyon megörült és szép tisztán beszéli a nyelvet. Ezt csak megint érdekességnek írom le, mert vannak nyomorékok is itt, akik 1 év után elfelejtik a magyar szavakat.
Ez a néni nekem sokat mesélt arról, hogy milyen volt a sorsuk a világháború alatt, és után. Elmondta, hogy ő és több millió zsidó köszönheti ma életét a magyarokak, akik vagyonukat feláldozva, életüket kockáztatva nem egyszer önzetlenül menekítették őket.
Miért éltek nagyon sokáig zsidók magyarországon erre is választ adott. Szülei neki elmondták, a magyarok tisztességesek és tiszták, ami pedig a legfontosabb, ami magyar étel az mind kóser.
Nyilván ez ma már nincs így, tesco rulez.
Azért azt nem szabad feledni, hogy a zsidóság az Sémtől származik, ezért Semita. De a magyar pedig Jafettől, és ezt ők is számon tartották sokáig. Az itteni rabbi bácsival (az imént említett idős néni férje) is beszéltem és elismerte, hogy a magyar jafet ága.
Ne feledjük, hogy ma a világon két nép van amelyik Noéig tudja őseinek gyökerét visszavezetni. Ez a zsidó és a magyar. Tehát valahol egy nagyon távoli múltban a két nép egy testvérpárban találkozik.
Az zsidóság asszimilálódása a világháború idején ment végbe teljesen. Ekkor ugyanis rengeteg zsidót bújtattak, és külsőleg úgy kellett tenniük, mintha magyarok lennének. Még az én nagymamámnak a testvére is bújtatott zsidókat. Az egész család etette őket és segítették. Ma is magyarországon élnek.
Csakhát mindezeket gondolom te sem tudtad, ahogy nagyon sok ember ma magyarországon nem tudja. A tudatlan embert pedig nagyon könnyű félre vezetni. A zsidóságot kijátszák ellenünk, bűntudatot akarnak kelteni a magyarságban, mert ugye bevezették a "bűnös nemzet" fogalmát, és most holokauszt napot tartunk és aki nem tartja, az holokauszt tagadó.
El vagyunk tévedve. Holokauszt nagyon szörnyű dolog volt, sajnáljuk ami történt, de ez az ideológia nem itt született. És vedd észre, hogy a két nép közötti feszültséget kik gerjesztik, mert ma a szabadrablást ezzel ideologizálják. Nem lophatok? Dehát bűnös nemzet vagytok, jah nem ismered el, antiszemita vagy azért, egyébként meg egy büdös náci.
És az ember meg csak les, hogy mivan. A sok birka megy és transzparensekkel mõgé áll ezeknek a dolgoknak. Nah ezért elnyomott ma a népem. Mert senki nem látja az igazságot, mindenki meg van győződve róla, hogy ez így van jól, és mindenféle felkiáltást értetlenkedve néznek.
(Csak a kedvedért most mindent igyekeztem kicsivel írni, hogy nyelvtantanár lehessek).
Ügyes vagy, írj egy pirospontot az üzenőfüzetedbe.
Légyszíves te is pontozd le a hszt, célom a nulla elérése. Köszönöm a hozzájárulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!