Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagy szentségtörés, ha reformá...

Nagy szentségtörés, ha reformátusként katolikus nyakláncot hordok?

Figyelt kérdés
Református vagyok, de mindig is tetszett a katolikus vallás. Szabad ilyenkor kereszt nyakláncot hordani?

2014. szept. 28. 08:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!
2014. nov. 3. 18:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Szabad országban élünk, azt viselsz, amit akarsz. De ha fontos neked a református hited, ne viselj, vagy maximum olyat viselj, ami nem feszület (azaz nincs megformálva rajta Krisztus teste, csak maga a kereszt), így nem szeged meg az istenábrázolás bibliai tilalmát legalább...
2016. aug. 7. 09:41
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Viselj nyugodtan keresztet,ha azt jóérzéssel,lelkiismeretfurdalás nélkül teheted!

Vallás váltást nem ajánlok!

A vallások behatárolják,hogy miben kell hinned.Ez,a Szentlélek privilégiuma.Isten egy vallást sem jogosított fel ilyenre!

Az egyház(eklézsia-közösség)váltása,az egy másik kérdés.

Talán,egy katolikus,baptista,nazarénus,adventista közösség jobban segítheti Krisztussal való közösségedet,mint egy agonizáló református közösség!

2016. szept. 15. 17:31
 14/16 anonim ***** válasza:
Bátori Zoltán, nem ártama, ha nem általánosítana! A református közösségek miért volnának föltétlenül agonizálóak? A református út amúgy is agóniájában is tisztább, hitelesebb és keresztyénibb út az ön által említett bálványimádók és szektások széles ösvényéhez képest!
2016. szept. 18. 22:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves 13. válaszoló!

Kérlek olvasd el ismét,amit írtam!

Ha jól látom,nem "az agonizáló református közösségektől" óvtam a kérdezőt, hanem "egy agonizálótól".

Az én református közösségem is egy élő közösség.

2016. szept. 19. 03:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy lenne? Szentképet is lehet otthon meg keresztet is vehetsz. Mióta lett bűn Istent imádni? Nem Kálvin kepzelgesei szerint éled életed.
2021. júl. 15. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!